05.09.2008,  10:51:37 | 0 comentarii | 355 vizualizari
În Parcul “Carol Schreter” / Jandarmeria a fost luatã cu asalt!
de Alina PIPAN

Fotografii la minut cu „efectele” jandarmilor

În cadrul programului “O forţã pentru siguranţa ta!”, Inspectoratul de Jandarmi Ju­de­­ţean Hunedoara a dat dova­dã de transparenţã şi des­chi­de­re faţã de cetãţeni, ex­pu­nându-şi dotãrile în locuri publice.
În Valea Jiului, programul a fost derulat în Parcul “Carol Schreter”. Aici jandarmii au adus aproape tot arsenalul disponibil din dotarea unitãţii. Au fost expuse în parc, şi im­plicit investigate atent de curioşi, duba Jandarmeriei, corturile din dotare, ATV-ul, echi­pa­mentele şi materialele pentru intervenţii, acţiuni de asigurare a ordinii publice şi restabilirea acesteia, tehnici şi aparatura informaticã şi de telecomunicaţii. Cei mai mulţi au ţinut sã aibã o pozã pe ATV-ul jandarmeriei iar puştanii au verificat atenţi  bastoanele din do­tare, caschetele şi vestele anti­tero. Acestora li s-a permis, sub supravegherea jandarmilor, sã atingã şi sã probeze materialele din dotare
Programul se întinde pe douã zile şi continuã şi astãzi. Punctul de informare a fost asaltat încã de dimineaţã de curioşi. “Pânã la ora amiezii au venit peste o sutã de persoane. Cu siguranţã,  numãrul lor se va dubla în cursul serii. Avem expuse aproape materialele şi tehnica aflatã în dotarea jandarmilor hunedoreni, inclusiv echipamentul şi dotarea posturilor de jandarmi montane”, ne explicã maiorul Marius Perin - responsabil cu desfãşurarea programului în Petroşani. 
 
Cariera militarã - o opţiune interesantã pentru adolescenţii din Vale
În cadrul programului a fost prezent în teren şi un responsabil al departamentului Resurse Umane. Acesta a stat la dispo­zi­ţia doritorilor cu informaţii şi pliante referitoare la cariera  mi­litarã în Jandarmeria Românã. Se pare cã tinerii din Vale sunt cu adevãrat impresionaţi de emblema şi specificul acestei instituţii, însã mulţi dintre ei îşi pierd interesul atunci când vine vorba de îndeplinirea condiţiilor de angajare. Pentru angajarea din sursã externã, candidaţii trebuie sã îndeplineascã mai multe condiţii: sã aibã cetãţenie românã, sã cunoascã limba românã scris şi vorbit, sã fie absolvenţi de liceu cu diplomã de bacalaureat, sã nu fi fost ex­matriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de în­vãţãmânt, sã aibã capacitate de­plinã de exerciţiu, sã fi obţi­nut la purtare media generalã minim 8.00, sã fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic, sã aibã o conduitã corespunzãtoare, sã nu aibã antecedente penale sau sã nu fie în curs de urmã­rire penalã ori de judecatã pentru sãvârşirea de infracţiuni, sã aibã înãlţimea de minimum 1,75 - bãrbaţi şi 1,70 - femei. Cele mai multe probleme ale tinerilor din Vale se trag tocmai de la educaţie care este, uneori, fie incompletã, fie prost realizatã. Sunt pretendenţi care realizeazã cã nu-şi vor putea îndeplini visul doar pentru cã în liceu au absentat prea mult şi au note proaste la purtare.
În ţara noastrã existã 3 instituţii de pregãtire a cadrelor mili­tare - “Academia de Poliţie “Al.I. Cuza” Bucureşti, Şcoala Mili­tarã de Subofiţeri Jandarmi “Gri­gore Alexandru Ghica” Drãgãşani, Şcoala Militarã de Subofiţeri Jandarmi “Petri Rareş” Fãlticeni. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter