05.09.2008,  10:53:18 | 0 comentarii | 1362 vizualizari
Conform unor mesaje anonime, şcoala ar începe la… 25 octombrie
de Corneliu BRAN

Pentru cã aşa ar fi normal ca la mijlocul acestei luni sã înceapã şcoala, totuşi, ca o micã glumã de început de an, ne-am gândit sã vã arãtãm cã, conform unor înfierbântaţi de pe net, probabil elevi, nostalgici ai vacanţelor, care bombar­deazã în aceste zile cu mesaje trimise la întâmplare, şcoala nu va începe la aceastã datã! 

Unul dintre mesajele primite de noi arãta astfel: “Ministerul Educaţiei a emis un nou ordin prin care s-a stabilit  cã anul şcolar, atât pentru studenţi, cât şi pentru elevi va începe la 25 octombrie şi se va termina pe 25 martie, din pricina caniculei şi încãlzirii globale, fapt care va scãdea activitatea creierului cu 80%”. Se dã în continuare şi o aşa-zisã declaraţie a ministrului Educaţiei, probabil ca ştirea sã fie cât mai plauzibilã: “Le recomandãm studenţilor şi elevilor olimpici care vor sã îşi pãstreze capacitatea mentalã intactã sã meargã în zone friguroase. Estimãm cã de la cãldurã o persoanã de 18 ani va ajunge sã gândeascã ca una de 6 ani…”. Pentru ca gluma sã fie gustatã, autorul mesajului mai spune o aberaţie: “Conform studiilor realizate de cercetãtorii de la Institutul de Meteorologie şi Mentalitate Româneascã s-a arãtat cã anul 2008 va fi un punct de cotiturã pentru elevii şi studenţii români, deoarece se estimeazã cã capacitatea lor intelectualã va ajunge la acelaşi nivel ca al unei marmote, în caz cã nu se protejeazã suficient de cãldurã…”.
Un al doilea mesaj, care circulã pe messenger zilele acestea, sunã în felul urmãtor: “Vã avertizãm cã şcoala nu începe pe 15 septembrie 2008! A anunţat acum pe Realitatea TV… Au zis elevilor cã nu dau drumul la şcoli pânã nu se primesc salariile profesorilor… Aşa cã, cel mai sigur, şcoala va începe pe 20 octombrie… Dã mai departe ca sã afle toatã lumea!”.
Bineînţeles, stimaţi elevi, totul este o farsã, deci luaţi-o ca atare. Acum cã unii vor gusta astfel de glume este foarte bine, numai cã probabil cã vor exista şi 1-2% nãtãfleţi care vor crede aceste mesaje…


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Anunț
Publicitate
Newsletter