24.01.2013,  22:55:56 | 0 comentarii | 1688 vizualizari
În şedinţa extraordinară de ieri dimineaţă, / Consiliul Local al municipiului Vulcan a acceptat demisia primarului Gheorghe Ile
de Gheorghe OLTEANU

Întâlnirii extraordinare, de ieri, a aleşilor locali vulcăneni, care, iniţial, avea la ordinea de zi discutarea doar a unui proiect de hotărâre, i s-au adăugat, în ultimul moment, încă două. Ambele având ca temă demisia voluntară depusă de primarul Gheorghe Ile.

Este adevărat,
nu demisia aceea la care visează, încă, adversarii săi politici care nu l-au la inimă şi care, în maximum trei-patru luni de aici încolo ar duce la noi alegeri locale pentru cea mai înaltă funcţie administrativă din localitate. Este vorba de demisia din două funcţii, fără prea mare importanţă pentru vulcăneanul de rând, de vreme ce acesta nu s-a simţit nici mai bine şi nu a avut niciun mare beneficiu în cei, nu mai ştiu nici eu, doi-trei ani, în care Gheorghe Ile le-a ocupat.
 
Au fost puse în discuţie
cele două proiecte de hotărâre, adoptate acum, prin care primarului Gheorghe Ile i se revocă funcţia de reprezentant al Consiliului Local al municipiului Vulcan în două asociaţii de dezvoltare intercomunitară. Despre care, să-o zicem pe aia dreaptă, eşti norocos dacă găseşti o mână de vulcăneni care să-ţi spună cu ce se mănâncă astea. Este vorba despre Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Sistem integrat de gestionare a deşeurilor" - judeţul Hunedoara şi "Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Apa Valea Jiului". Acum, vă dau liber la vorbire. Câţi dintre dumnea-voastră ştiaţi de existenţa ăstora şi, mai mult, cu ce se ocupă dânsele?
 
Desigur,
pe hârtie, toate sunt bune şi frumoase. Fiindcă despre dumnealor se spune, aşa cum scrie şi în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre, că, pentru gestionarea fondurilor de bani de la Uniunea Europeană, sunt create cu scopul de a realiza în comun proiecte de dezvoltare a infrastructurii aferente serviciilor publice de salubrizare şi de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare. Despre cum şi cât de repede s-au mişcat asociaţiile respective în municipiul Vulcan, bunăoară, vorbeşte realitatea de pe teren. Doar în Sohodol s-a dus la bun sfârşit treaba cu canalizarea şi, pare-se, lucrările s-au poticnit bine de tot în Colonia de Jos şi în Micro 3B Dallas. Dar, în sfârşit, s-o lăsăm, că poate îşi revin. 
 
Gheorghe Ile
nu este singurul care şi-a depus de bunăvoie demisia din aceste asociaţii. Ca el au procedat toţi primarii şi toţi preşedinţii de consilii judeţene din ţara asta. "E o problemă tehnică", a fost singura explicaţie a domnului primar pentru plecarea sa din cele două asociaţii. În care au ajuns, ca reprezentanţi ai Consiliului Local al municipiului Vulcan, doi funcţionari de la primărie. În Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Sistem Integrat de gestionare a deşeurilor"- judeţul Hunedoara a fost propusă şi a intrat doamna Daniela Tănăsescu. În adunarea generală a celeilalte asociaţii, cea cu "Apa Valea Jiului", a ajuns domnul ing. Eugen Nălboc. S-a votat secret, iar cei doi au primit liber de la toţi cei şaptesprezece consilieri locali prezenţi la şedinţă.
 
Nu prea a fost înghesuială
de mâini ridicate când doamna Alina Anamaria Cîrstoiu i-a invitat pe colegii lor să ia cuvântul pe marginea acestei chestiuni. Şi, fiindcă nu se cădea ca tabloul să fie ca într-o clasă în care profesoara i-a prins mai pe toţi cu lecţia neînvăţată, s-a sacrificat domnul consilier local PSD Petru Hodor. Normal că nu a emis cine ştie ce cugetări adânci. Ci doar banalităţi de genul că e bine să se aibă în vedere problematica aceasta şi că avem şi noi reprezentanţi acolo, bla, bla. Singura chestie interesantă, la care mi-am ciulit urechile, a fost doar când l-a întrebat pe Gheorghe Ile despre rostul său, ca primar, în continuare, în problematicile celor două asociaţii. 
 
De abia acum
am aflat ceea ce primarul Gheorghe Ile omisese fără rea-credinţă, cred eu. Anume că, la şedinţele adunărilor gene­rale ale celor două asociaţii, va fi prezent şi el, alături de funcţionarii nou-numiţi în funcţia de reprezentant. Ce concluzie simplă se poate trage de aici? Noii reprezentanţi, şi aici e vorba nu doar despre cei din Vulcan, vor fi doar simpli figuranţi în adunările gene­rale ale asociaţiilor intercomunitare despre care am vorbit atâta. Asta, fiindcă, fiţi sigur, hotărârile le vor lua tot şefii cei mari care s-au dat la o parte. De formă.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter