05.02.2013,  22:44:48 | 3 comentarii | 699 vizualizari
Părintele Mănăsuc Zgârcea din Vulcan îl parafrazează pe cel a cărui învăţătură o propovăţuieşte: / Lăsaţi copiii să vină la centru!
de Gheorghe OLTEANU

Multe şi curate, cu siguranţă, au fost rugile cuviosului părinte Mănăsuc Zgârcea (în foto) şi ale membrilor Consiliului Parohial al Parohiei Ortodoxe - Centrul Vechi, de vreme ce au fost auzite de Cel de Sus, iar semnele că ele au fost recepţionate nu au întârziat să apară în Vulcan.

Cu gândul de a izgoni,
pe cât îi este cu putinţă, de la cei cu sufletul curat ispita de a-şi pierde timpul în baruri şi discoteci sau de a sta ore şi ore în şir în faţa calculatorului, părintele Mănăsuc Zgârcea a purces să înfiinţeze un centru ortodox pentru copii şi tineret. Proiectul îl avea de mult în minte şi de aceea mare i-a fost bucuria când a băgat de seamă că, întru materializarea lui, are sprijin şi de la mai marii săi din forul bisericesc judeţean. 
 
Cu toate că
nota de fundamentare din proiectul de hotărâre aflat în dezbatere la şedinţa de consiliu local din 31 ianuarie vorbea pe larg despre această lucrare, părintele Mănăsuc Zgârcea a venit personal, ca să pledeze în favoarea solicitării sfinţiei sale. Aceea de a-i fi dat în folosinţă gratuită Parohiei Ortodoxe Vulcan - Centrul Vechi lăcaşul fostei şcoli din Dealu Babii (vezi poza). Loc în care părintele doreşte să funcţioneze acest centru creştin ortodox care, conform spuselor sale, va cuprinde cercuri de activităţi religioase: cerc de pictură religioasă pe sticlă, cerc de păstrare şi promovare a tradiţiilor locale din zona momârlanilor, cerc catehetic şi de exegeză biblică şi cerc de muzică şi poezie religioase. 
 
Nu de copii 
şi de tineri care să frecventeze aceste cercuri ducea lipsă cuviosul părinte Mănăsuc Zgârcea, ci de un spaţiu în care cercurile să poată funcţiona. Iar clădirea fostei şcoli generale din Dealu Babii, aflată în parohia dumnealui, i s-a părut numai bună pentru aşa ceva. Mai ales că, de când nu se mai face şcoală în ea, stătea degeaba şi se degrada văzând cu ochii. Cât despre stricăciunile care trebuie reparate, niciun bai, i-a asigurat părintele pe aleşii locali. Sfinţia sa a găsit două persoane din Bucureşti - oameni cu bani şi cu frica lui Dumnezeu - dispuse să-l ajute la punerea la punct cu tot ce este necesar la acestui centru. 
 
Aici vor fi
primiţi cu braţele deschise şi copiii proveniţi din familiile numeroase. Înainte ca părintele să le ofere hrana spirituală, aceştia vor trece pe la sala de mese, în care vor fi ospătaţi cu mâncare caldă. Este, cred, de prisos să vă spun că proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Gheorghe Ile la cere­­rea părintelui Mănăsuc Zgârcea a trecut cu brio, iar şcoala şi terenul aferent i-au fost date în folosinţă gratuită pe o perioadă de 15 ani. Totuşi, a fost luat în seamă un amendament: acela ca imobilului să nu-i fie schimbată destinaţia pentru care a fost aprobată solicitarea.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 Roman Valentin06.02.2013,  18:30:43
Doamne ajuta.Un lucru foarte bun sa va felicit nu-mi permit am ramas fara cuvinte
#2 JE07.02.2013,  13:27:45
Personal il cunosc pe acest preot si chiar daca nu sunt un om religios. apreciez ceea ce a facut si vrea sa faca acest preot care inainte de toate e om.Ii doresc succes si Doamne-ajuta
#3 Ileana Berki07.02.2013,  20:16:47
Foarte frumos!!! DUMNEZEU SA VA CALAUZEASCA IN ACEASTA LUCRARE!! E ATAT DE MINUNAT SA VEZI CA SI DE SOARTA CELOR AMARATI SE INTERESEAZA CINEVA!! FELICITARI AMANDURORA SI DOMNULUI PREOT SI DOMNULUI PRIMAR ILE !! DOMNUL CU VOI!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter