09.09.2008,  11:24:41 | 0 comentarii | 284 vizualizari
Din lipsã de fonduri / Pace, vouã, acoperişuri din Aeroport!
de Anamaria NEDELCOFF

Un pensionar din municipiul Petroşani, care locuieşte pe strada Pãcii, este nemulţumit pentru cã acoperişul blocului sãu nu a fost încã finalizat, deşi lucrarea ar fi trebuit terminatã în data de 20 iunie. 

Îi pare rãu dupã banii daţi
Cetãţeanul e de pãrere cã banii s-ar fi pierdut undeva pe drum, în jurul campaniei electorale. „Pânã la data de 20 iunie, acoperişurile blocurilor 4, 6 şi 8 de pe strada Pãcii trebuiau sã fie gata acoperite cu  ţiglã prin finanţãri care au venit de la FRDS. Pentru fiecare apartament s-a plãtit suma iniţialã de 35 de lei, pentru care nu s-a emis chitanţã, bani care reprezentau un studiu de feza­bilitate. Au venit cam în jur de 80.000 de euro, dar, fiind pe­ri­oada alegerilor, banii s-au cam dus, iar acoperişurile au fost fãcute la doar douã blocuri. În prezent, blocul 6 e ca înainte, iar mie, pensionar fiind, îmi cam pare rãu dupã cei 35 de lei şi parcã vãd cã vecinii mei îmi vor bate la uşã cã vor sã-şi facã acoperişul cu banii proprii”, a declarat bãtrânul.
 
FRDS nu a avut bani tot anul 2008
Avocatul Daniel Tomescu, reprezentantul firmei executante, a declarat cã lucrãrile la acel bloc au fost sistate din cauza problemelor întâmpinate cu FRDS-ul. „Problema este cã anul acesta, FRDS nu a mai dat bani din luna aprilie. Pentru lucrãrile la imobilele respective, s-a dat prima tranşã de 21.000 de lei în data de 4 aprilie. Douã blocuri sunt gata, dar mai este unul pentru care trebuie sã primim bani. FRDS are restanţã la noi de 350 de milioane de lei vechi. Şi mai trebuie sã mai dea încã 600 de milioane pentru blocul 6, de care vorbea domnul care v-a sesizat pe dumneavoastrã”, a declarat avocatul.
Totodatã, el mai spune cã firma executantã nu s-a putut apuca de lucrãri şi pentru faptul cã nu putea acoperi sumele care erau necesare pentru ţigle. „Dacã mã apuc mâine de lucrare, pun lemnul, dar nu am bani de ţigle şi nimeni nu aşteaptã dupã FRDS, va ploua şi se va strica tot. Cât despre cei 35 de lei, banii aceia nu ţin de noi. De altfel, prin contractul de grant, fiecare locatar se obliga fie sã dea 10 la sutã din bani, fie mânã de lucru, dar vã asigur cã niciunul dintre ei nu s-a urcat pe acoperiş sã batã un cui. Noi nu am fãcut nimic altceva decât sã suspendãm lucrã­rile 90 de zile, pânã se rezolvã problema cu banii”, a explicat Daniel Tomescu.
 
ANDZM şi MEF - principalii vinovaţi
Mai mult, firma executantã a trimis mai multe somaţii FRDS-ului, pentru a-şi recupera banii. Rãspunsul a fost cã se ştie cã sunt probleme şi sperã sã le rezolve. Astfel, într-o adresã trimisã firmei, se precizeazã urmãtoarele: „În primul rând, dorim sã vã aducem la cunoştinţã cã situaţia de faţã a fost generatã de circumstanţe de ordin financiar strãine FRDS. Mai precis, fondurile alocate FRDS de cãtre Agenţia Naţionalã de Dezvoltare a Zonelor Miniere (ANDZM) pentru anul 2008 în vederea finanţãrii proiectelor din cadrul Schemei de Dez­voltare Socialã a Comu­nitãţilor Miniere (SDS­CM) sunt insuficiente. Tre­buie menţionat cã, la rândul sãu, ANDZM a primit de la Ministerul Economiei şi Finan­ţelor (MEF) o alocaţie bugetarã pentru 2008 insuficientã în raport cu necesarul propriu şi cel al FRDS. Pentru a evita apariţia unor situaţii delicate de genul celei aduse la cunoştinţa noastrã prins somaţia dumneavoastrã, FRDS a întreprins de la înce­putul anului 2008 o serie de demersuri pe lângã ANDZM şi MEF, în vederea suplimentãrii, cât mai repede cu putinţã, a alocaţiei bugetare a FRDS afe­rente anului 2008”, se aratã în adresã. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter