11.09.2008,  09:53:36 | 0 comentarii | 350 vizualizari
Apele Române în cazul Druppo-Jieţ / “Noi nu suntem mafioţi! Iar firma Druppo exploateazã balastru în deplinã legalitate…”.
de Corneliu BRAN

“Firma care se ocupã de re­gu­larizarea Jieţului pe o anumitã porţiune, firma Druppo, are toate avizele legale, deci activi­ta­tea pe care o exercitã în mo­mentul de faţã nu constituie o ilegalitate”. Cel puţin aşa ne-a declarat, şeful de la S.H. Petro­şani din cadrul Apelor Române Craiova, ing. Sorin Corici.

Deoarece pe aceastã temã au fost şi sunt serioase contradicţii, am dorit sã vedem dacã aceastã firmã exploateazã balastru din Jieţ în mod legal. Pentru aceasta ne-am adresat, firesc, celor de la Apele Române. Inginerul Corici şi-a asumat încã din start tot ceea ce ne-a declarat. Ba mai mult, ne-a şi condus în zona respectivã, pentru a ne explica direct de la faţa locului, exact, cum stau lucrurile… 
“Suntem mereu acuzaţi cã facem parte din nu ştiu ce mafie, cã firma respectivã ex­ploateazã balastru în mod ilegal, cã distrugem mediul şi câte şi mai câte. Vreau sã fie clar, noi, cei de la Apele Române Petroşani, nu acoperim pe nimeni şi nu facem parte din nicio mafie, oricare ar fi ea, localã sau judeţeanã… Firma Druppo are aviz de gospodãrire a apelor, are autorizaţie de gos­podãrire a apelor, are şi contract pentru produsele de balas­tierã din acest segment al Jieţului. Din punctul nostru de vedere firma executã lucrãrile de regularizare a Jieţului într-un mod LEGAL. Toate maşinile acestei firme pleacã încãrcate cu balastru, de aici, DOAR cu aviz de însoţire a mãrfii, aviz vizat şi de Apele Române. De aici încolo, este treaba poliţiei, care trebuie sã depisteze pe dru­murile publice maşinile în­cãrcate cu balastru, dar care nu au acest aviz de însoţire a mãrfii, vizat de cãtre noi. Deja nu mai este treaba noastrã. Chiar şi pentru maşinile firmei Druppo, dacã sunt prinse pe traseu fãrã aviz, trebuie aplicatã legea! Dar de aici şi pânã la a ne acuza pe noi de cine ştie ce ilegalitãţi, este cale lungã…”, a spus Corici.
La locul respectiv, Sorin Corici ne-a arãtat şi care este planul de regularizare a albiei Jieţului, dintre digul de apãrare de pe malul drept, pânã la staţia de tratare a apei Jieţ.
“Micile insule de balast şi piatrã, pe care azi le vedeţi, vor dispãrea dupã procesul de re­gu­larizare. Jieţul va avea în aceastã zonã un aspect plãcut. Şi, mai important, eventualele inundaţii care s-ar putea întâmpla atunci când plouã tare şi când debitul apei este foarte mare (Jieţul fiind apa curgãtoare cu cea mai mare vitezã din ţarã!), nu vor mai putea sã aparã niciodatã. Deci, nici vorbã de distrugerea mediului şi alte tâmpenii din astea, din contrã, zona va reveni la aspectul iniţial şi va fi una sigurã. Firma Druppo care exploateazã balastrul şi care face astfel şi regularizarea are impuse nişte condiţii foarte stricte. Printre altele, ei trebuie sã amenajeze albia în urma excavaţiilor. Ei plãtesc şi o redevenţã ANRM-ului din Bucureşti, în urma permisului de exploatare eliberat de aceştia. Ştiu din surse sigure cã au fost chiar şi somaţi de cãtre ANRM ca sã înceapã exploatarea conform permisului eliberat. Sper sã înţeleagã toa­tã lumea, în urma acestui material, cã totul este perfect legal cu aceastã firmã”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter