12.09.2008,  12:48:08 | 0 comentarii | 426 vizualizari
Noutate pentru învãţãmântul din Valea Jiului! / Şcoala Generalã I.G. Duca din Petroşani va avea cantinã proprie şi cursuri doar de dimineaţã
Articole de acelasi autor
de Corneliu BRAN

Noutate pentru învãţãmântul petroşãnean dar şi din Valea Jiului. De anul acesta, Şcoala Generalã “I.G. Duca” va avea cursuri doar de dimineaţã pentru toate clasele I-VIII. În acest sens, conducerea şcolii a fãcut o nouã repartizare a elevilor, în cele douã corpuri ale şcolii. Astfel, în corpul nou, din acest an vor învãţa doar elevii celor 20 de clase V-VIII, circa 530 de copii, în timp ce în corpul vechi, de pe strada 1 Decembrie 1918, vor învãţa doar elevii preşcolari (130 de elevi), cei din ciclul primar (430 de elevi) şi cei din cadrul secţiei de muzicã (circa 80 de elevi).

De anul viitor, când grãdiniţa anexatã şcolii va fi gata, cei 130 de prichindei vor fi mutaţi acolo, astfel cã în corpul vechi vor mai urma o nouã serie de permutãri, dar, în final, spaţiul va fi mai comod pentru toatã lumea.
Dupã cum se ştie, anul acesta, la subsolul clãdirii corpului vechi, au demarat pu­ternic lucrãri de reabilitare şi reamenajare a spaţiului res­pectiv. În acest moment, aceste lucrãri sunt finalizate. Aici vor funcţiona douã cabinete me­dicale (unul de medicinã gene­ralã şi celãlalt de stomatologie), un cabinet de tehnologie (unde elevii de la clasele speciale, dar şi de la cele normale vor putea sã-şi etaleze calitãţile artistice în picturã, ceramicã, artizanat etc.), grupuri sanitare şi o cantinã.
Referitor la cantina care se va deschide odatã cu în­ce­perea noului an şcolar, pe data de 15 septembrie 2008, directorul adjunct al Şcolii I.G. Duca, din corpul vechi, doamna Elena Gârjob, a declarat pentru “Ziarul Vãii Jiului” urmãtoarele: “Cred cã aceastã cantinã este o noutate pentru şcolile noastre. Vom avea acolo personal calificat, un bucãtar şi douã ajutoare, iar masa va fi servitã, în prima fazã, pentru cei 100 de copii de la clasele speciale, pentru care se primesc de la stat 7 lei de fiecare pentru masa de prânz. În funcţie de solicitãrile pãrinţilor, noi vom putea ca în etapa a II-a sã extindem masa de prânz pentru cât mai mulţi elevi ai şcolii. Suntem pregãtiţi sã putem sã primim la cantinã toţi elevii şcolii noastre, deci şi pe cei din corpul nou. Consiliul de admi­nistraţie va decide cât va fi taxa pentru elevii care nu fac parte din clasele speciale. Dar cred cã aceastã taxã va fi aproape de 7 lei pe zi, poate cu puţin peste aceastã sumã. Masa de prânz va începe la ora 12, iar copiii o vor putea servi în mai multe serii. Cred cã aşa vom putea veni în sprijinul pãrinţilor care sunt la serviciu. Îşi vor lua grija mesei de prânz pentru copii, ştiind cã aceştia mã­nâncã civilizat, trei feluri de mâncare, într-un loc curat şi îngrijit”. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter