12.09.2008,  12:51:48 | 0 comentarii | 394 vizualizari
Am avut dreptate, comunistul Bobar doarme pe el / “Vai ce v-am prostit de îndatã!”, pare a spune primarul pecerist Pãducel
de Corneliu BRAN

Noua societate de gospodãrie a Petrilei a început cu stângul…

 Ilie Pãducel şi-a bãtut joc de consilierii social-democraţi ademenindu-i într-o capcanã, prin diverse “inginerii” politice!
 Asta ca şi cum pesediştii nu ar avea şi ei un viceprimar în fruntea Petrilei; sã fie oare comunistul Bobar, viceprimarul Petrilei, vechi „tovarãş şi prieten” cu comunistul Pãducel, un om de paie al PD-L-ului?
 Dupã ce au respins Ordinea de Zi şi au plecat, consilierii social-democraţi petrileni au aflat, într-un târziu, cã primarul convocase dupã numai o orã o nouã şedinţã!
 Deşi cvorumul a fost insuficient, totuşi Hotãrea 174 a trecut de Consiliul local, ca apa prin brânzã!
► Consilierii social-democraţi contestã Hotãrârea şi aşteaptã implicarea Prefecturii în acest caz.
“Primarul Ilie Pãducel este un sforar. M-am convins de asta şi cât am fost viceprimar şi la ultimele alegeri locale, dar şi la şedinţa de Consiliu local din 3 septembrie 2008…”, ne-a declarat Dumitru Rãscolean, preşedintele Organizaţiei PSD Petrila, fost viceprimar, actualmente consilier local. Dar de unde atâta supãrare de data asta? 
Noul mare scandal care a început la Petrila are legãturã cu celebra, de-acum, Hotãrâre de Consiliu Local Petrila, nr. 174 din 3 septembrie 2008, prin care s-a stabilit “aprobarea Actului constitutiv al societãţii comerciale EDIL URBAN SERV S.A. Petrila”. Practic, noua societate de gospodãrie a localitãţii din estul Vãii Jiului, subiect despre care am mai scris la timpul potrivit.
Varianta social-democraţilor din Petrila, prin vocea liderului lor, privind aceastã hotãrâre, este una halucinantã, iar dacã lucrurile stau aşa, atunci cu adevãrat primarul din Petrila şi camarila sa sunt cu adevãrat machiavelici. Iar prefectul trebuie sã anuleze imediat aceastã Hotãrâre, nr. 174 din 3 septembrie! Dar iatã filmul evenimentelor de pe 3 septembrie 2008, în varianta social-democraţilor, povestitã chiar de Dumitru Rãscolean, referitor la DOUÃ şedinţe de Consiliu local care au avut loc în aceeaşi zi! 
 
Ilie Pãducel propune noul sistem de şedinţe: douã într-o zi… ca la ofertã!
“Pe data de 3 septembrie 2008, am fost convocaţi de cãtre primarul Ilie Pãducel la o şedinţã “de îndatã”, conform legii 215/2001, republicatã. Deşi am fost convocaţi destul de târziu, totuşi, ţinând cont de importanţa punctului 2 de pe Ordinea de Zi, privind “aprobarea Actului constitutiv” al noii societãţi de gospodãrie a oraşului nostru, noi, cei opt consilieri locali social-democraţi, ne-am prezentat la şedinţã, la ora 16 aşa cum era stabilit. La şedinţa de la ora 16, consilierii liberali au lipsit. Fiind o şedinţã “de îndatã”, am primit mate­rialele de şedinţã doar atunci, înainte de şedinţã. Firesc, deoarece subiectul de la punctul 2 era unul deosebit de important pentru locuitorii oraşului, am cerut ca în şedinţa respectivã sã nu luãm vreo hotãrâre, asta ca sã avem timp sã studiem şi noi materialul respectiv, fapt pentru care am respins prin vot “Ordinea de Zi”. Cerând ca acest lucru sã se consemneze în procesul verbal. De asemenea, am propus ca acest proiect de hotãrâre sã se discute în cadrul unei şedinţe extraordinare, pânã atunci sã putem şi noi sã ne documentãm şi eventual sã venim şi noi cu anumite propuneri şi amendamente. Astfel, ceea ce este scris şi în procesul verbal, nefiind aprobatã Ordinea de Zi, şedinţa nu a putut fi ţinutã. Primarul Ilie Pãducel nu a mai avut ce face şi a fost într-un final de acord cu o altã datã pentru o viitoare şedinţã… Numai cã se pare cã domnul primar avea şi varianta de rezer­vã… Poate cã tocmai asta aştepta, ca noi sã nu aprobãm Ordinea de Zi şi apoi sã pãrãsim sala de şedinţe! De ce spun asta? Deoarece la ora 17:30, în aceeaşi zi, a organizat rapid o a doua şedinţã “de îndatã”, cu aceeaşi temã, şe­dinţã la care au participat de data aceasta şi consilierii libera­li, iar noi, cei opt consilieri locali PSD, nu, deoarece nu ne-a mai anunţat nimeni! În cea de-a doua şedinţã consilierii locali prezenţi au HOTÃRÂT Consiliul de Administraţie a noii firme de gospodãrie a Petrilei, conducerea, organigrama, prac­­tic tot ce ţinea de constituire.
 
Fãrã cvorum suficient au aprobat proiectul de hotãrâre…
La unele decizii au avut cvorumul necesar, jumãtate plus unul, dar la altele, unde trebuiau douã treimi, cum ar fi patri­moniul societãţii şi altele, nu au avut cvorumul necesar. Şi apoi, cu toţii, au votat Hotãrârea de Consiliu nr.174 ca fiind bunã! Am contestat hotãrârea respectivã la Pre­fec­turã, cum contestãm şi modul de lucru al primarului sforar Ilie Pãducel, singurul vinovat de modul cum s-au luat deciziile. ILEGAL şi total lipsit de profesionalism şi de bun simţ! Sã fie foarte clar pentru toatã lumea, noi nu contestãm înfiinţarea noii societãţi de gospodãrie a ora­şului Petrila, un lucru necesar, cu care am fost de acord întotdeauna. Contestãm procedura care nu a fost corectã, ho­tã­rârea luatã fãrã cvorumul necesar la anumite puncte şi modul de lucru al domnului primar. Cerem Prefecturii sã anuleze cât mai repede aceastã Hotã­râre de Consiliu Local, iar primarului îi cerem sã organizeze o şedinţã extraordinarã, în care sã participe toţi consilierii locali şi în care sã se stabileascã tot ce ţine de constituirea acestei societãţi în termeni legali!”.
Concluziile le trageţi dumneavoastrã, noi ce putem sã mai spunem? Eventual doar atât: nici n-a pornit bine societatea respectivã, cã a şi pãşit cu stângul. Dacã lucrurile vor continua la Petrila tot aşa, pro­babil cã destul de repede, în doar câţiva ani, noua societate de gospodãrie va sfârşi ca şi vechea, înglodatã tot în datorii imense şi în scandaluri veşnice. Practic, din ceea ce se vede, aceeaşi Mãrie, dar cu pãlãrie nouã! Iar în legãturã cu modul de trecere a acestui proiect prin Consiliu Local Petrila, dacã Dumitru Rãscolean spune adevãrul, şi nu am vedea de ce n-ar face-o, mai ales cã procesele verbale ale şedinţelor ne-au parvenit şi nouã, atunci Prefectura va trebui sã facã luminã, în sensul anulãrii respectivei Hotãrâri de Consiliu Local. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter