12.09.2008,  12:56:25 | 0 comentarii | 458 vizualizari
Stimaţi contribuabili, primãriile v-au lãsat cu datoriile neplãtite / La iarnã fãrã cãl­durã în case!!!
de Anamaria NEDELCOFF

Ieri, în cadrul unei  conferinţe de presã, conducerea Sucursalei Electrocentrale Paroşeni din cadrul SC Termoelectrica SA a dorit sã aducã la cunoştinţa cetãţenilor faptul cã, dacã primãriile şi societãţile de termoficare din Petroşani, Vulcan, Lupeni şi Aninoasa nu îşi vor onora datoriile, vor rãmâne fãrã cãldurã în case.

Primarii din Vale nu sunt prea interesaţi de gãsirea soluţiilor
Nicolae Petroi, directorul SE Paroşeni, a precizat cã în ciuda faptului cã încasãrile la energia termicã au fost foarte mici, unitatea pe care o conduce a reuşit – cu greu – sã asigure pânã în primãvara acestui an combustibilul necesar producţiei de energie termicã.
„Au avut loc analize comune la sediul SE Paroşeni cu reprezentanţii societãţilor locale de termoficare pentru gãsirea unor soluţii în vederea asigurãrii continuitãţii procesului de producţie pentru furnizarea de agent termic cãtre populaţia Vãii Jiului, analize care nu au avut rezultatul scontat, problema de fond menţinându-se în continuare. La rândul lor, au fost invitaţi şi edilii localitãţilor, dar ne-a onorat cu prezenţa numai viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea, care oricum era pe lângã”, a declarat Nicolae Petroi.
 
Datorii de zeci de milioane de lei
În prezent, datoriile societãţilor de termoficare din cele patru localitãţi ale Vãii Jiului ce beneficiazã de agent termic se ridicã la zeci de milioane de lei, totalul datoriilor ridicându-se la suma de 68.249.295 de lei.
Astfel, SC Termoficare Petroşani SA are o datorie de peste 26.000.000 de lei, SC Citadin SA Aninoasa peste 1.500.000 de lei, SC Universal Edil SA Lupeni peste 17.000.000 de lei, iar SC Edil Therma SA Vulcan îi ajunge cu succes din urmã pe cei din Petroşani, având o datorie de peste 22.000.000 de lei.
De altfel, conform raportului realizat de şeful serviciului de Contabilitate din cadrul SE Paroşeni, Viorica Ursulescu, o parte din sumele datorate prezentate mai sus reprezintã subvenţii şi sume datorate de instituţiile publice, neîncasate de primãrii, dupã cum urmeazã: SC Termoficare Petroşani – 318.432 de lei; SC Citadin SA Aninoasa – 195.000 de lei; SC Universal Edil SA Lupeni – 5.361.202 lei şi SC Edil Therma SA Vulcan – 2.280.330 de lei.
 
Cãldurã numai dacã se plãtesc creanţele
Totodatã, în perioada 21-30 septembrie, grupul nr. 4 din Paroşeni este oprit pentru efectuarea lu­crãrilor de reparaţii, conform programului anual de reparaţii planificat, program avizat de Dispecerul Energetic Naţional.
Dupã aceastã perioadã, directorul Nicolae Petroi a menţionat cã reluarea furnizãrii agentului termic va fi condiţionatã de achitarea facturilor restante. „Instalaţiile vor fi pregãtite astfel încât în orice moment sã poatã fi asigurat agentul termic. Prin intermediul dumnea­voastrã, îi rog pe cei responsabili sã-şi achite facturile, deoarece într-o lunã, problema cãldurii în casele oamenilor va fi pe buzele tuturor. Existã riscul ca oamenii sã nu aibã cãldurã în mijlocul iernii. Noi, din punct de vedere tehnic, suntem capabili sã furnizãm energie termicã pânã în primãvara anului viitor. Dar gazul şi cãrbunele costã. Iar dacã noi nu ne plãtim datoriile cãtre CNH, societatea nu va mai putea produce pe motiv cã nu are bani. Prevãd o situaţie dificilã, deoarece situaţia financiarã a societãţilor de termoficare este dezastruoasã”, a mai spus directorul SE Paroşeni.
Totodatã, nici şcolile nu vor putea beneficia de energie termicã, chiar dacã datoriile lor cãtre termoficare sunt plãtite.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter