12.09.2008,  13:04:05 | 0 comentarii | 312 vizualizari
Zilele municipiului Petroşani, raiul cerşetorilor şi al manglitorilor
de Alina PIPAN

De fiecare datã când are loc un eveniment public, adresat implicit oa­menilor din comunitate, au de câştigat nu numai aceştia, dar şi pa­ra­ziţii ce rãsar precum ciupercile du­pã ploaie. Ştim cu toţii cã deja oraşul este plin de puştani, majoritatea minori, care se învârt prin locurile publice, intens circulate. Ce vor? Bani. Dãruiţi de persoanele miloase sau furaţi, nu conteazã... bani sã iasã. Evenimentele publice oferã un cadru propice activitãţii lor ilegale şi dãunãtoare atât lor, cât şi nouã.

Poliţia comunitarã, direct responsabilã pentru prevenirea şi înlãturarea evenimentelor neplãcute de acest gen în timpul evenimentelor publice, are în perioada Zilelor Pe­tro­şaniului un plan complex de patrulare. Suplimentarea de cadre a fost fãcutã încã de ieri. Zona Onix, unde comercianţii ambulanţi şi-au întins tarabele şi, implicit, prima care a intrat în raza micilor infractori a fost supravegheatã de 6 agenţi. Fiecare eveniment va fi de asemenea supravegheat de agenţii poliţiei comunitare, urmând ca pe timpul concertelor de muzicã popularã şi uşoarã numãrul acestora sã crea­scã pânã la 16 agenţi. Aceştia vor lua parte şi la închiderea şi devierea traficului din zona Teatrului Dra­matic “I.D. Sîrbu”. Traficul va fi redirecţionat de astãzi de la ora 8:00 pânã duminicã dupã strângerea scenei. 
Poliţia comunitarã este perfect conştientã de activitãţile infracţionale din timpul evenimentelor publice. “Pentru manifestãrile de pe raza municipiului Petroşani avem un plan de acţiune pus la punct. Agenţii noştri vor fi prezenţi la fiecare manifestare din cadrul programului. Tocmai pentru a preveni evenimentele neplãcute avem deja agenţi prezenţi în zona târgului de pe bulevard şi de asemenea domnul Stãncioi şi domnul Neag sunt pe teren pentru a supraveghea derularea activitãţilor”, ne informeazã Constantin Popa, reprezentant al Poliţiei Comunitare Petroşani.
Târgul de pe bulevard este unul impresionant anul acesta. Zeci de comercianţi s-au strâns aici ocupând tot bulevardul. Oricine face o plimbare pe centru va fi asaltat de imaginea unei înşiruiri interminabile de tarabe cu tot felul de produse, de la cele comestibile la cele de artizanat, obiecte de decor, jucãrii pentru cei mici şi tot felul de alte lucruri care într-un final nu fac decât sã ne aglomereze apartamentul. Comercianţii nu au avut parte încã de evenimente neplãcute dar povestesc cã cerşetorii şi hoţii nu lipsesc niciodatã din niciun loc, mai ales la asemenea evenimente şi sunt siguri cã se vor confrunta cu ei. “Am vãzut poliţia pe-aici dar eu mã încred în omul meu cã el ştie cum sã-i ia”, ne povesteşte o vânzãtoare de gablonţuri.
Se pare cã petroşãnenii sunt impresionaţi de mãrimea târgului şi de ce oferã el. “Nu mai pot pleca cu copilul de-aici. Ar vrea sã-i cumpãr tot. Îmi place cum aratã, mi se pare totuşi un pic înghesuit dar odatã sunt zilele oraşului”, ne declarã Alexandra M.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter