29.10.2011,  16:20:15 | 0 comentarii | 534 vizualizari
Când bunăvoinţa cărturarului se loveşte de zidul nesimţirii doctorale
de Marian BOBOC

În Dosarele plagiatorului (nr. 1/ luni, 21 februarie, 2011) am publicat Referatul asupra situaţiei doctorale a dlui Åžtefan Nemecsek. Din acesta cititorii au aflat din cea mai autorizată sursă - coordonatorul său de doctorat, prof. univ. dr. Mircea POPA - saga doctorală a plagiatorului Åžtefan NEMECSEK.

Reamintim că prima temă cu care plagiatorul s-a înscris la doctorat a fost Carte, literatură şi presă românească în Valea Jiului şi ţinutul Hunedoarei. O temă extrem de generoasă, care, dacă plagiatorul Åžtefan NEMECSEK ar fi stat scufundat în liniştea şi praful bibliotecii şi arhivelor, ci nu cocoţat între cocoaşele cămilelor, i-ar fi produs acestuia adevărate delicii intelectuale. E drept că cercetarea în arhive şi în biblioteci e, uneori, o muncă frustrantă. Pentru aceasta, trebuie să renunţi la călătorii în locuri exotice, la tentaţiile şi zgomotul „lumii dezlănţuite”. Din păcate pentru el, plagiatorul Åžtefan NEMECSEK  nu a fost în stare să-şi finalizeze, conform cerinţelor şi uzanţelor academice, această frumoasă şi incitantă temă.

Atunci, prof. univ. dr. Mircea Popa, coordonatorul tezei doctorale, inimă mare şi spirit nobil, i-a mai întins o mână plagiatorului Åžtefan NEMECSEK, fiind de acord chiar cu propunerea tematică a acestuia Carte, literatură şi presă (românească) la Orăştie (până la 1944). O temă asemănătoare cu prima  şi la fel de provocatoare, ţinând cont de ceea ce a însemnat Orăştia din punct de vedere cultural. Dar şi pentru tratarea acesteia era  nevoie de studiu. Plagiatorul Åžtefan NEMECSEK, în stilul său deja patentat, a găsit repede soluţia: încă un plagiat.   

În documentul pe care vi-l prezentăm astăzi în facsimil, Referat asupra tezei de doctorat a lui Åžtefan Nemecsek intitulată Carte, Literatură şi presă la Orăştie (până în 1944), prezentată spre presusţinere, prof. univ. dr. Mircea POPA identifică proporţiile acestui plagiat.

Formularea distinsului cărturar clujean ascunde în ea amărăciunea profesorului în faţa neputinţei intelectuale a studentului: „În urma lecturării atente a tezei am constatat, spre dezamăgirea mea, extraordinar de multe pagini absolut identice, pur şi simplu copiate ad literam din cartea Orăştie. 750 de ani de Ion Iliescu şi Tiberiu Istrate (Deva, 1974)”. Paginile copiate, peste 100 la număr!, identificate de prof. univ. dr., Mircea POPA, le puteţi citi în facsimil.

Văzând că nu are cu cine, prof. univ. dr, Mircea POPA renunţă la conducerea tezei de doctorat a plagiatorului Åžtefan NEMECSEK. Care este suspendat şi apoi EXMATRICULAT.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter