29.10.2011,  16:20:23 | 0 comentarii | 455 vizualizari
Fiindcă, la tinereţe, nu prea a avut cum, / S-a văzut premiant la bătrâneţe
de Gheorghe OLTEANU

Din fericire, nu mă aflu în situaţia unor colegi de-ai mei, prieteni buni, care, şi în acest an, au constatat cu surprindere că, fără voia lor, le apar numele la nominalizările pentru (aşa zisa) Gala Premiilor Exclusiv - Ediţia a XI-a 2011.

 

O primă explicaţie

ar fi faptul că îl cunosc foarte bine pe directorul publicaţiei care a făcut, din (aşa zisă) gală, o afacere. Pentru că trebuie să fii copil, ca să crezi că băiatul ăsta face ce face doar de dragul artei. Apoi, nu-mi dau seama cu ce te poate încălzi o diplomă primită de la un sereleu oarecare, denumit pompos trust de presă. „Trust” Exclusiv al cărui sediu se deosebeşte de al meu prin faptul că este adăpostit într-o casă particulară din Coroeşti, în care este editat săptămânalul (mai mult) pupincurist respectiv, iar eu scriu şi scot tot o publicaţie locală, dar într-un apartament modest de bloc.

 

Nu m-ar încânta

nici măcar o nominalizare din partea lui, fiindcă îl cunosc şi ştiu despre el chestiuni mai vechi care nu-i fac deloc cinste. În fine, nu am treabă cu cine şi de ce l-a onorat cu prezenţa, asta-i problema personală a fiecăruia dintre cei care au fost acolo, dar nu pot trece cu vederea cui i-a dat Tiberiu Vinţan (Mangă, pentru mine, ştie el de ce!) „Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate ziaristică”. Categorie la care nu au existat nominalizări, ci doar un sigur nume. Cel al lui Åžtefan Nemecsek.

 

Căruia, dacă ar fi fost

după mine, i-aş fi acordat, din prima, titlul de „Cel mai procesoman ziarist din toate timpurile”. Fără concurenţă la nominalizare, fiindcă nu au fost şi nici că vor fi colegi de breaslă cărora să le placă atât de mult să-l poarte prin judecăţi pe unul sau pe altul din breasla gazetarilor. Vorbind concret, eu sunt unul dintre cei care, de doi-trei ani, se simte hăituit de către respectivul, fie cu plângeri la poliţie, fie cu procese civile. Nu ştiu dacă, pe vremuri, jurnalism însemna să-i aprovizionezi cu ţuică pe redactorul şef şi pe adjunctul acestuia, aşa că mă gândesc că premiul acesta de excelenţă ar putea fi pentru explicaţiile de două, maximum trei rânduri, puse sub  fotografiile care îi apăreau în ziar. Acestea fiind, de fapt, în mare parte activitatea sa ziaristică de atunci. Explicaţii în care, de cele mai multe ori, subiectul şi predicatul erau separate brutal prin virgulă. Noroc cu secretarul de redacţie, om cu experienţă, care avea grijă să aplaneze conflictul dintre aceste părţi de vorbire.

 

Personal,

nu-mi amintesc ca vreun articol al premiantului, care să fi rupt rotativa, cum se spune printre ziarişti. Premiant căruia, mai nou, i-a căşunat să ajungă doctor în filozofie. Din partea mea, să fie doctorul doctorilor în filozofie, dar, atunci, de ce - mă întreb din nou - evită sistematic să dea ochii cu profesorul său de filozofie din liceu? Răspunsul e simplu: fiindcă domnul profesor ştie foarte bine şi îşi aminteşte perfect şi acum cam ce simţea elevul mediocru de atunci, doctorandul de acum, despre „dragostea pentru înţelepciune”. În sfârşit, bine că s-a găsit cineva care să-l premieze acum, la o vârstă înaintată, dacă, pe când era elev, a cam ratat ocazia ... Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter