15.09.2008,  10:22:56 | 0 comentarii | 311 vizualizari
„Petroşaniul sârmei ghimpate şi al mamii lor!”
de Cristian ANGHEL

O societate comercialã de pe strada Venus din Pe­tro­şani se zbate prin hãţişurile birocraţiei şi a serviciilor prost prestate de Primãria mu­ni­cipiului Petroşani pentru a amenaja faţada şi intrarea în firmã. Bani, temenele fã­cute funcţionarilor, drumuri cu şi fãrã rost... În acest timp, persoanele fizice n-au nicio regulã chiar în blocul alãturat, respectiv str. Venus, bloc 4. Ani de zile, imobilul a avut zona verde liberã, drept pentru care luase naştere o alee chiar pe lângã blocul cu pricina. Dar, pe unul dintre locatari l-a apucat spiritul gospodãresc şi a împrejmuit spaţiul cu sârmã ghimpatã. Au contestat gardul, ce aminteşte de puşcãrie, mai mulţi locatari care au copii şi nu numai. Au fost certuri aprinse, tentative de de­mo­lare a res­pec­ti­vului gard, dar vaj­nicul gos­podar şi l-a apãrat cu preţul izolãrii de comunitate. O­biş­­nuiţi fiind ca din strada principalã sã coteascã pe lângã bloc pen­tru a ajunge acasã, sau chiar copiii în hârjo­neala lor, oa­me­nii riscau sã se rãneascã. Mai a­les seara sau noaptea, când zona este de obicei slab iluminatã sau deloc. Accidente au fost. 

La sfârşitul acestei sãptãmâni, douã persoane - un bãrbat şi o femeie -  au pornit sã facã o vi­zitã unui prieten din blocul cu pricina. Era aproape întuneric. Când au cotit pe ştiuta alee, bãrbatul s-a izbit în sârma ghimpatã cãzând peste gard. Noroc cã femeia l-a prins la timp pentru a nu cãdea cu faţa în periculoasa amenajare. Rãnit serios la un picior, Octavian S. s-a adresat redacţiei noastre.
„Aici e oraşul nimãnui. Am vãzut cã sunt învinovãţiţi oa­menii cã sunt nesimţiţi şi nu pãstreazã... Ce nu pãstreazã, cã aici nu existã nici o regulã? Omului ãstuia (patronul socie­tãţii de alãturi – n.r.) nu-i dau aprobare de la primãrie sã facã, aici, frumos în faţa blocului, cã nu-i mai saturã Dumnezeu pe ãia cu aprobãrile. Uite cum îi curg zoaiele de la rufe exact pe scãri şi uite, e plin de gunoaie. Dar pe nebunul ãsta care ne omoarã, nu-l vede nimeni. De fapt şi dacã îl vede, fac pe dracu’. Uite ce am la picior. Dacã venea un copil în fugã pe la colţul blocului, îl nenorocea, îi scotea ochii. Petroşaniul sârmei ghimpate şi a mamii lor! Mã duc şi la poliţie, cã la primãrie de­gea­ba mã duc. Dupã ce am pãţit-o, mi-au arãtat oamenii cã mai sunt garduri cu sârmã ghimpatã şi tot aşa a fost scandal. Au zis cã au şi reclamat, dar degeaba”, - a declarat plin de nãduf, Octavian R. Acesta şchiopãta serios în urma izbiturii de sârma ghimpatã... a Pe­tro­şa­niu­lui.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter