15.09.2008,  10:28:00 | 0 comentarii | 313 vizualizari
Stolojan şi Barbu au venit, „întâmplãtor” în Petroşani chiar de Zilele municipiului / “Noi nu facem campanie, noi ne expunem punctul de vedere.”
de Alina PIPAN

Asta a declarat Theodor Sto­lojan, aflat într-o vizitã în Petro­şani. Stolojan, însoţit în vizita sa de Gheorghe Barbu, a pre­zentat doar programul de gu­ver­nare PD-L, a scos în eviden­ţã lacunele guvernãrii PNL-iste şi a explicat cum ar putea sã facã PD-L-ul lucrurile mai bune în ţara noastrã dar mai ales în Valea Jiului. Dar nu a fãcut în niciun caz campanie electo­ra­lã…

Cu închinãciune înainte
Biserica „Sfânta Varvara” a fost gazda politicienilor pedelişti sâmbãta aceasta. Vizita candidatului pentru postul de prim-ministru a început cu aceastã oprire, doar din motive de interes cultural şi religios. Aces­ta a fost însoţit de Gheor­ghe Barbu, Monica Iacob-Ridzi, primarul Petroşaniului, Tiberiu Ia­cob-Ridzi, pioni importanţi în promovarea politicii democrat-liberale. Politicianul a vizitat cantina bisericii şi lãcaşul sfânt, unde pãrintele Pãtraşcu a dat explicaţii. Cantina bisericii era plinã de enoriaşi. Unii dintre ei veniserã la o pomanã, alţii ve­niserã sã primeascã o masã gratuitã, aşa cum se întâmplã cu regularitate la cantina bise­ricii. Nici unii, nici alţii nu înţe­legeau pregãtirile neo­biş­nuite şi nici nu-şi puteau explica pre­zenţa parlamentarului în zonã. Stolojan nu a rãmas mult timp aici, ci s-a deplasat la sediul primãriei pentru o conferinţã de presã.
 
Dacã nu a mers Stolojan în toatã Valea, a venit Valea la el
La vizita lui Theodor Stolojan în Petroşani s-au strâns toţi edilii de culoare portocalie din Vale, deşi aceastã culoare nu a fost afişatã nici mãcar din întâmplare. Au fost prezenţi primarii Gheorghe Ile (fost PC) şi Ilie Pãducel, pediştii Angela Stoica (fostã PC), Dana Da­mian (fostã PRM), Florin Mârza (fost PSD) şi alţii.
Încã de la început, Theodor Stolojan a luat cuvântul şi a abordat fãrã alte artificii problema programului guvernamental propus de PD-L. Stolojan a atras, fãrã exagerãri, atenţia asupra unor probleme pertinen­te. Se pare totuşi cã politicianul ştie cum sã punã problema pentru a câştiga încrederea oa­me­nilor din Vale. El a amintit cã subvenţiile pentru minerit se vor termina în anul 2010 şi cã, im­plicit, trebuie fãcute demersuri pentru rezolvarea acestei pro­ble­me. Şi în acelaşi timp a specificat cã, aşa cum se men­ţioneazã şi în programul guvernamental, activitatea termocentralelor este imperativã în Ro­mâ­nia, ceea ce înseamnã im­plicit investiţie în tehnologizarea minelor şi a aparatului de ex­ploa­tare a cãrbunelui. O altã pro­­blemã abordatã şi o altã pro­misiune a fost fãcutã referitor la dezvoltarea potenţialului turistic. Automat, acest lucru implicã o activitate infrastructuralã in­ten­sã care va cuprinde  restaurarea drumurilor care leagã Valea Jiului de toate celelalte zone învecinate şi care va facilita şi încuraja traficul şi tu­ris­mul în Valea Jiului. 
Atât Theodor Stolojan cât şi Gheorghe Barbu au prezentat şi celelalte programe, majoritatea referitoare la protecţia socialã. Reprezentanţii PD-L mizeazã pe producţie, performanţã, promovarea investiţiei în tehnologie şi ne asigurã de un mod de guvernare, unul european şi eficient.
 
Aplauze la scenã deschisã
Tonul vizitei s-a schimbat radical sâmbãtã seara, în timpul concertului de muzicã uşoa­rã. În faţa unei mulţimi impresionante, reprezentanţii PD-L au urcat pe scenã. Mai întâi, a luat cuvântul primarul Tiberiu Iacob-Ridzi care i-a invitat pe rând pe scenã pe Gheorghe Ile, Angela Stoica, Monica Iacob-Ridzi, Gheorghe Barbu şi Theo­dor Stolojan. Decorul portoca­liu-albastru a fost în ton cu intenţia de promovare – pe bani publici - a politicienilor pedelişti care au luat, pe rând,  cuvântul.
Monica Iacob-Ridzi l-a pre­zen­tat pe Stolojan ca fiind vii­torul ministru al României, fãrã nicio umbrã de îndoialã  în vo­ce, şi a punctat intenţia acestuia şi a cabinetului lui de a ajuta Valea Jiului. Aceasta a subliniat, de asemenea, interesul depu­taţilor pedelişti pentru dezvoltarea zonei şi  crearea lo­cu­ri­lor de muncã. Theodor Sto­lojan a continuat pe acelaşi ton încurajator şi a scos în evidenţã faptul cã minerii Vãii nu au de ce sã se teamã. Viitorul nostru este desenat de ex­ploatarea şi folosirea cãrbunilor  în produce­rea energiei. 
Declaraţiile în faţa presei cum cã aceasta nu ar fi campa­nie electoralã au fost contra­zi­se. La o zi dupã prezen­tarea lui ca viitor prim ministru, Theodor Stolojan a venit în Vale. Momentul a fost perfect pentru o precampanie, cu titlul de „expunere a opiniei” cu o lunã şi ceva înaintea alegerilor parlamentare. Mul­ţime, bunã dispo­zi­ţie, reflectoare, declaraţii, de­cor. Cei mai cârcotaşi dintre noi ar crede cã zilele Petroşaniului au fost mutate cu bunã intenţie în septembrie pentru a se transforma într-o rampã de lansare a candidaţilor PD-L. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter