15.09.2008,  10:38:55 | 0 comentarii | 357 vizualizari
Pentru cã „a atentat la viaţã” / Un paramedic SMURD a fost dat pe mâna poliţiei
de Cristian ANGHEL

Se spune cã nu existã pãdure fãrã uscãturi. Nici serviciile publice nu duc lipsã de personal care creeazã probleme, voit sau nu. Aşa s-a întâmplat joi spre vineri noap­tea, când un om care are sarcina de a salva vieţi a atentat, prin agresiune, la viaţã.

S-a întâmplat pe strada Mihai Vitezu din Vulcan. C. Remus, ori­ginar din Vulcan, student în anul VI la Facultatea de medicinã din Bu­cureşti, a venit pe acasã, ocazie cu care s-a întâlnit cu foşti colegi de şcoalã. Tânãrul este un student remarcabil, cu lucrãri de cercetare în domeniul medical, premiate şi aplicate. În timp ce se întorcea liniştit spre casã, la circa 30 de metri de intrarea în blocul în care locuia, şase indivizi au început sã-l înjure, sã-i arunce vorbe triviale, sã-l tragã de haine.

Printre ei se afla şi un paramedic de la SMURD Vulcan, Nicolae Predoi. Acesta era în afara serviciului. Motivul era prietenia lui C. Remus chiar cu unul dintre foştii sãi colegi, cu care se pare cã indivizii aveau ceva de împãrţit. Studentul a fost înconjurat de ceata pusã pe harţã, moment în care din blocul apropiat a coborât o persoanã pentru a aplana conflictul, dar fãrã succes. I-a mai sãrit cineva în ajutor, moment în care Nicolae Predoi, paramedic la SMURD Vulcan, i-a aplicat o loviturã direct în faţã viitorului medic. Situaţia a devenit ex­trem de tensionatã, drept pentru care a sosit la faţa locului un echipaj al Poliţiei Vulcan, care l-a potolit pe paramedicul rãz­boi­nic şi a împrãştiat gaşca de „viteji”.

C. Remus a fost transportat la Urgenţa Spitalului Lupeni, unde a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial, cu bu­za spartã... „afirmativ agresi­u­ne”, conform adeverinţei medi­cale. Acesta a depus o plângere penalã la Poliţia munici­piului Vulcan împotriva parame­dicului Nicolae Predoi. Se pare cã respectivul paramedic a mai avut probleme de acest gen.
„Am depus plângere chiar vineri dimineaţa. Nu este posibil sã ieşi pe stradã în oraşul tãu şi sã te trezeşti atacat. Acest gen de oameni trebuie sã înţeleagã cã libertatea lor în democraţie merge pânã la a nu-mi afecta mie şi celor din jur libertatea. Şi ce este mai grav e cã acest om este unul care s-a pus în slujba sãnãtãţii şi a vieţii oamenilor”, a declarat C. Remus.
Coordonatorul SMURD Va­lea Jiului, dr. Cãtãlin Popa, nu cunoaşte cazul, fiind plecat din zonã. Contactat telefonic, acesta a precizat cã existã un cod de conduitã al serviciului public SMURD. „Nu am cunoştinţã de acest caz. Dar orice situaţie de acest gen o analizãm şi luãm mãsurile ce se impun. Nimeni nu are voie sã pãteze imaginea acestui serviciu public”, a declarat Cãtãlin Popa. Chiar cu câteva sãptãmâni în urmã, şe­ful SMURD Valea Jiului, spu­nea cã nu va permite nimãnui sã distrugã aceastã muncã de ani de zile a sa şi a celor care au pus bazele SMURD, o idee generoasã în folosul oamenilor. 
Comisarul Toma Mihu, ad­junct-şef al Poliţiei municipiului Vulcan, a confirmat faptul cã existã o plângere pe numele Nicolae Predoi. „A fost înregistratã plângerea pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe, fapta încadrându-se la art. 18 din Codul penal. A fost anexatã adeverinţa medicalã care confirmã agresiunea şi urmeazã sã se depunã şi certificatul medi­co-legal. Încadrarea se poate schimba funcţie de starea victimei”, a declarat adjunctul co­man­dantului Poliţiei Vulcan, Toma Mihu.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter