19.02.2013,  21:27:30 | 0 comentarii | 541 vizualizari
Venitul minim garantat / O organizare mai riguroasă a sistemului de acordare a VMG
de Alina PIPAN

Pentru simplificarea procedurilor în acest domeniu s-au modificat termenele. Astfel, depunerea de către beneficiar a declaraţiei pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile realizate se face din 3 in 3 luni (iniţial, din 6 în 6 luni), iar ancheta socială efectuată de către primării în vederea urmăririi respectării condiţiilor de acordare a dreptului se face din 6 în 6 luni (iniţial, din 3 în 3 luni). În situaţia în care beneficiarii de ajutor social sunt şi beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei, aceste proceduri se efectuează o singură dată, pentru ambele beneficii de asistenţă socială acordate. Privitor la obligativitatea beneficiarilor de a achita impozitele şi taxele locale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le au în proprietate au fost aduse următoarele completări/modificări: se aplică doar pentru beneficiarii care au drepturi stabilite de cel puţin 6 luni;  nu se aplică pentru persoanele singure care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unuia sau a mai multor copii; autorităţile administraţiei publice locale pot aproba scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări la obligaţiile de plată faţă de bugetele locale, pentru beneficiarii drepturilor prevăzute de prezenta lege; beneficiarii de ajutor social care au în proprietate bunuri aflate în altă unitate/subdiviziune administrativ-teritorială decât cea în care s-a stabilit dreptul la ajutorul social au obliga­ţia ca, până la data de 20 ianuarie, respectiv 20 martie a fiecărui an, să prezinte la primăria unde s-a stabilit dreptul la ajutorul social dovada elibe­rată de organul fiscal competent al autorităţii administraţiei publice locale prin care se confirmă achitarea obligaţiilor legale către bugetele locale pentru anul anterior. Suspendarea dreptului timp de 5 luni se aplică începând cu luna aprilie pentru beneficiarii care nu şi-au achitat obligaţiile până la 31 martie. În situaţia în care au fost aprobate eşalonări sau amânări la plata obligaţiilor faţă de bugetele locale, suspendarea se aplică numai familiilor şi persoanelor singure care până la data de 31 martie nu şi-au achitat obligaţiile.

S-a clarificat şi problema asigurărilor facultative. Astfel, pentru locuinţele aflate în proprietatea familiilor, res­pectiv persoanelor singure beneficiare de ajutor social, în condiţiile legii, în situaţia în care nu este încheiată o poliţă asigurarea obligatorie împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor se plăteşte de către Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, prin agenţiile teritoriale, cu respectarea Normelor privind forma şi clauzele cuprinse în contractul de asigurare obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 15/2012, cu modificările şi completările ulterioare.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema
Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de vineri, bugetul propriu al judeţului Hunedoara pe anul 2015. 23.02.2015, 20:18   |    0 comentarii
Nu toţi consilierii locali vulcăneni au fost de acord cu proiectul de buget prezentat în şedinţa de ieri dimineaţă.&nb[..]
16.02.2015, 20:08   |    2 comentarii
În absenţa motivată a primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, la şedin­ţa extraordinară a consiliului local desfăşurată [..]
12.02.2015, 20:17   |    8 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter