20.02.2013,  15:29:50 | 2 comentarii | 1087 vizualizari
Ultima oră. CA Alba Iulia îi trage fotoliul de sub fund lui Moloț. A fost respinsă plângerea împotriva ANI. Moloț poate face recurs.
de Ziarul Vaii Jiului

Astăzi, 20.02.2013, în dosarul nr.555/57/2012 ce s-a aflat pe rolul instanţei, Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Moloţ Ioan Mircea (preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara) în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientele Sindicatul Naţional Solidaritatea al Metalurgiştilor din România şi Asociaţia Civică Dreptatea în favoarea pârâtei Agenţia Naţională de Integritate.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice  după ce hotărârea va fi motivată.

CURTEA DE APEL ALBA IULIA
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Purtător de cuvânt Muntean Cosmin

 

Potrivit unui comunicat al ANI, instituția a constatat că președintele Moloț s-a aflat în stare de incompatibilitate. Redăm, în cele ce urmează, comunicatul integral din 22 mai 2012.

Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul lui MOLOȚ Ioan Mircea

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților de către MOLOȚ Ioan Mircea, Președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, MOLOȚ Ioan Mircea fiind informat, la data de 21.03.2012 (confirmare de primire din data de 03.04.2012), respectiv, data de 23.04.2012, despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 09.05.2012, MOLOȚ Ioan Mircea a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În urma evaluărilor demarate la data de 20.03.2012, s-au constatat următoarele:

MOLOȚ Ioan Mircea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26.09.2008 - 30.01.2009, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât şi funcția de Președinte al Adunărilor Generale ale Acționarilor (AGA), respectiv reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local la S.C. DRUMURI ȘI PODURI S.A. Deva, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1), lit. e) și lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

La data de 16.06.2008, a fost validat mandatul lui MOLOȚ Ioan Mircea de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara pentru mandatul 2008 - 2012.

De asemenea, începând cu data de 26.09.2008, MOLOȚ Ioan Mircea a deținut funcția de Președinte al Adunărilor Generale ale Acționarilor (AGA), respectiv reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local la S.C. DRUMURI ȘI PODURI S.A. Deva.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, potrivit prevederilor art. 87, alin. 1), lit. e) și lit. f) din  Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, “funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: (...) funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială, respectiv funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 22 mai 2012Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 Vlad20.02.2013,  23:28:06
si care-i smecheria? Este mentionat clar ca aceasta interdictie nu oereaza in cazul functiilor electorale si, din cate stiu eu, Molot a fost ALES intr-un colegiu uninominal. Asa ca o sa-lsufle de praf ANI...
#2 alin19.04.2013,  15:18:24
Dupa ce nu va mai fi presedinte securistu,DNA il va scutura pina se va alege prafu de el domnule Vlad.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Ieri, Tribunalul Hunedoara a judecat contestaţiile formulate de Mircea Ioan Moloţ, Robertto Patrick Venter, Emanoil Milică Pup [..]
05.05.2015, 20:55   |    1 comentarii
Prinşi cu ocaua mică de către DNA, Moloţ & Co. au început să dea de garduri cu afacerile cândva prospere (din[..]
04.05.2015, 23:15   |    2 comentarii
Conform unei decizii definitive a Curţii de Apel Alba-Iulia, „grupul Moloţ”, anchetat într-un dosar de corupţ[..]
08.03.2015, 20:21   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter