20.02.2013,  22:19:25 | 0 comentarii | 476 vizualizari
După o colaborare de 15 ani, anul acesta / Petroşani şi Varpalota îşi propun 13 evenimente
de Alina PIPAN

În cadrul şedinţei Comisiei Comune Petroşani - Varpalota, întrunită la Petroşani la 9 noiembrie 2012, a fost finalizat programul comun de colaborare între cele două localităţi înfrăţite, pentru 2013. 

Activităţile vor începe la 14 martie, prin participarea unei delegaţii din Varpalota la sărbătorirea Zilei Naţionale a Ungariei de către comunitatea din Petroşani. În perioada 30 mai - 2 iunie, delegaţia maghiară va veni din nou la Petroşani la manifestările dedicate Zilelor Municipiului Petroşani. Vizita se întoarce când o delegaţie formată din funcţionarii Biroului de Management al proiectelor cu finanţare internaţională şi achiziţii publi­ce va face schimb de experienţă cu omologii lor de la Primăria Varpalota. 
Anul acesta se repetă şi tabăra de reciprocitate, în care 20 de elevi dintre cei mai buni din Petroşani merg în excursie în Ungaria, în acelaşi timp elevi de la Varpalota vin la noi. Tabăra va avea loc în perioada 22-27 iulie la Varpalota şi 23-28 iulie la Petroşani. 
Secţia de handbal a Şcolii Sportive Petroşani va participa, în perioada 14-19 august, la Cupa Cell, care se ţine în oraşul înfrăţit. Secţia de handbal de la clubul sportiv din Varpalota va participa ulterior la turneul de handbal organizat la Petroşani, în ultima decadă a lunii august. Competiţiile sportive nu se opresc aici. 10-15 sportivi din Petroşani sunt invitaţi să participe la concursul internaţional de semimaraton în oraşul maghiar. 
În noiembrie va avea din nou loc şedinţa de lucru a Comisiei Comune Varpalota - Petroşani pentru a stabili programul pentru 2014. 
Colaborările continuă şi în domeniile turismului, economic sau al proiectelor europene. În acest sens, pentru promovarea turistică, cele două oraşe vor asigura amplasarea unui stand  cu broşuri, publicaţii şi produse, dar şi servicii specifice localităţii respective. 
În vederea unei întâlniri dintre oamenii de afaceri dintre cele două localităţi, în anul 2014, specialişti din cele două primării vor ana-liza care sunt acele domenii de activitate economică  şi agenţi economici care pot participa la acest eveniment. Urmează apoi stabilirea unei date în care oamenii de afaceri din cele două ţări să se întâlnească faţă în faţă.  De asemenea, se vor realiza oferte turistice pe bază de reciprocitate, pentru excursii de 4-5 zile, pentru tineri, pensionari şi familii, de către agenţii locale de turism, în colaborare cu primăriile oraşelor înfrăţite. Termenul de realizare al ofertelor este 1 aprilie 2013. Dacă proiectul european depus de Primăria Petroşani în februarie va obţine finanţare, activi­tăţile din cadrul proiectului ce se vor desfăşura în cele două oraşe înfrăţite vor fi parte din acest program.
Ultimul moment, unul festiv, este acela de aniversare jubili­ară a 15 ani de când s-a semnat protocolul de înfrăţire între cele două oraşe, în cadrul zilelor celor două oraşe sau în cadrul finanţării proiectului mai sus amintit.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter