22.02.2013,  15:10:06 | 0 comentarii | 680 vizualizari
Intraţi pe site-ul Primăriei Petroşani pentru a afla / În ce condiţii puteţi amplasa terasa pe Centrul Civic din Petroşani, la vară
de Alina PIPAN

Primăria municipiului Petroşani anunţă intenţia de a supune spre aprobare consiliului local proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind condiţiile de amplasare şi funcţionare a teraselor sezoniere în zona pietonală a municipiului Petroşani. Persoanele interesate pot trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare până la data de 14.03.2013, la Biroul Juridic, legislaţie, resurse umane, camera nr. 29. În acest sens, proiectul este publicat în întregime, începând de ieri, pe site-ul primăriei. Trecem în revistă câteva dintre condiţiile de amplasare şi funcţionare a teraselor.

Proiectul de hotărâre pus în discuţie se referă la zona pietonală, parte a Centrului Civic. Desfăşurarea activi­tăţii pe o suprafaţă cu destinaţia de terasă este condiţionată de deţinerea unui spaţiu cu aceeaşi destinaţie, adiacent ca poziţionare, care să asigure deservirea clienţilor şi accesul la grupuri sanitare. Terasele sezoniere vor fi amplasate conform Planului de amplasament întocmit de Biroul Cadastru-Registru şi nu se acceptă modificări de amplasament. Este interzisă amplasarea teraselor fără a deţine un contract de închiriere. Verificarea documentelor se va face de către Biroul autorizare-comercial din cadrul SPADPP. Durata închirierii este de maxim şapte luni, respectiv între lunile aprilie-octombrie ale anului în curs. Chiria pentru terenurile închiriate va fi stabilită anual prin Hotărâre a CLMP şi se va plăti până în data de 20 a lunii în curs. Nu se vor încheia contracte agenţilor economici care au debite sau amenzi contravenţionale şi/sau care nu au avizată autorizaţia de funcţionare. După terminarea perioadei de închiriere, terenul se va preda primăriei, liber de construcţii, prin proces verbal.
Este permisă doar aşezarea de mese, scaune şi umbrele cu picior. Se inter­-zice ancorarea meselor, scaunelor, băncilor şi umbrelelor în pavaj. Acestea vor avea amprentă cauciucată pentru a nu afecta suprafaţa pavată. Este interzisă amplasarea mobilierului pentru servire, inclusiv a automatelor de vânzare, a instalaţiilor frigorifice sau de spălare şi  aşezarea covoarelor şi a podestelor pentru aşezarea mobilierului. Este interzisă amplasarea de folii şi paravane sau împrejmuirea. Alimentarea cu energie electrică a teraselor se va face aerian, din spaţiul propriu, la o înălţime de minim 2,5 metri.
Şi din punct de vedere estetic sunt precizări. Astfel, este interzisă folosirea mobilierului din material plastic. Elementele din material plastic sunt acceptate doar în combinaţii cu lemn, împletituri naturale, aluminiu, fier forjat sau inox. Nu se permite depozitarea ambalajelor şi a deşeurilor rezultate în perimetrul teraselor, ci doar în spaţiile special amenajate ale unităţii de alimentaţie publică. Nivelul sunetului la aparatura muzicală, televizoare, videoproiectoare trebuie să se încadreze în limitele legale.
Orarul de funcţionare nu poate depăşi ora 23:00. Comercianţii sunt obligaţi să întrerupă, să suspende sau să restrângă activitatea în cazul efectuării unor lucrări edilitare sau în cazul în care funcţionarea pe acel amplasament este de natură a cauza prejudicii proprietarilor imobilelor învecinate.
Încălcarea dispoziţiilor Regulamentului este considerată contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 – 1.500 lei. În cazul săvârşirii repetate a uneia dintre contravenţii se va proceda la suspendarea autorizaţiei de funcţionare. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Ieri, la Petroşani a avut loc o şedinţă de consiliu local de îndată. Au fost doar câteva puncte pe ordinea de zi, care s-au vot[..]

17.04.2013, 20:56   |    0 comentarii

Afară a ieşit, Doamne ajută!, soarele. Este mai cald şi tânjim[..]

11.04.2013, 23:06   |    1 comentarii

Ieri s-a votat în Consiliul Local Petroşani Regulamentul de funcţionare a teraselor din Centrul Civic, dar nu şi tariful pe[..]

28.03.2013, 21:46   |    2 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter