18.09.2008,  12:01:12 | 0 comentarii | 388 vizualizari
Fapte bune: Primãria şi Emil Pãrãu susţin / Crucea Roşie din Lupeni
de Anamaria NEDELCOFF

Subfiliala de Cruce Roşie a municipiului Lupeni, condusã de directorul Simona Hîrieaşu, are planuri mari în ceea ce priveşte activitatea sa. 

Îngrijirea bãtrânilor la domiciliu
Unul dintre cele mai importante programe social-umanitare de pe graficul subfilialei este cel care are drept scop  îngrijirea persoanelor în vârstã. Obiec­tivele proiectului se referã la  îmbunã­tãţirea condiţiilor de trai şi a calitãţii vieţii la domiciliul persoanelor în vârstã, dar şi asigurarea suportului social şi de socia­lizare, precum şi la dezvoltarea şi optimizarea serviciilor de îngrijire la domici­liu prin servicii adaptate nevoilor şi gradului de dependenţã a persoanei.
„În cadrul acestui proiect, urmãrim sã asigurãm sprijin şi ajutor pentru persoanele neajutorate, bãtrânilor singuri la domiciliu, bolnavi, care, uneori, pentru familie reprezintã „o povarã”, şi celor fãrã familie care se simt defavorizaţi şi izolaţi social. Pentru îmbunãtãţirea condiţiilor de trai şi îmbunãtãţirea calitãţii vieţii, dorim sã prestãm servicii sociale primare: vizitarea la domiciliu, comunicare şi consiliere, ajutor menaj, curãţenie în locuinţã, spãlarea şi igienizarea lenjeriei de pat (şi a îmbrãcãmintei), administrarea activitãţilor domestice (însoţirea la cumpãrãturi, achitarea facturilor la utilitãţi), ajutor pentru activitãţi instrumentale ale vieţii zilnice, însoţirea la medic, activitãţi de petrecere a timpului liber (citirea presei, lecturã, muzicã etc.). Sãptãmânal, se va servi la cantinã/ restaurant o masã caldã, ocazie în care au prilejul  de a socializa cu persoane de aceeaşi vârstã”, a declarat Simona Hîrieaşu.
 
20.000 de lei pentru susţinerea activitãţilor
În urma şedinţei de comitet, la care au fost prezenţi 8 din cei 13 membri ai conducerii subfilialei, printre care şi vice­preşedintele Emil Pãrãu, analizând toatã activitatea desfãşuratã în cei doi ani, activitate care a reuşit sã punã bazele unei subfiliale care timp de 20 de ani a fost inactivã, s-a hotãrât sã se soli­cite suma de 20.000 de lei de la admini­stra­ţia localã.
„Banii sunt necesari şi reprezintã o continuare şi optimizare a activitãţii subfilialei, o eficientizare a proiectelor începute şi implementate în cursul celor doi ani. Sigur cã pentru eforturile depuse, subfiliala a avut şi rezultate deosebite, dacã este sã menţionãm cã am câştigat competiţii judeţene cu sanitarii pricepuţi şi au participat la competiţii naţionale, îndrumaţi şi pregãtiţi de vicepreşedintele Cristian Mantea”, a explicat directorul subfilialei de Cruce Roşie Lupeni.
 
Colaborare bunã cu administraţia localã
De asemenea, Simona Hîrieaşu a ţinut sã sublinieze faptul cã nu este prima datã când administraţia localã din Lupeni o sprijinã în acţiunile sale. 
„Colaborarea cu administraţia localã este una fireascã şi normalã, având în vedere cã organizaţia de Cruce Roşie este o instituţie de utilitate publicã, iar tot ceea ce face este îndreptat spre comunitate, în folosul acesteia. Aş vrea sã se înţeleagã foarte clar cã toate resursele financiare şi materiale se îndreaptã înapoi şi se cheltuiesc tot în folosul comunitãţii. De asemenea, mai este de remarcat cã un rol deosebit în dezvoltarea subfilialei l-a avut şi Spitalul Municipal Lupeni, unde am gãsit multã înţelege şi sprijin, în special de la ma­nagerul instituţiei, Mariana Mateescu. Subfiliala CR Lupeni a reuşit sã îşi creeze baza logisticã şi materialã şi cu sprijinul acelor oameni de bine, a sponsorilor. Am sã mã refer aici, în special la domnul Emil Pãrãu, cel care ne-a sponsorizat activitãţile de fiecare datã când a fost necesar. Acest om de bine ne-a dat bani pentru reparaţia sediului nostru, pentru toate competiţiile organizate cu echipajele de sanitarii pricepuţi, pentru reparaţiile la autospeciala noastrã, pentru cheltuieli administrative şi organizatorice. Îi mulţumim pe aceastã cale şi credem cã nu l-am dezamãgit, întrucât subfiliala a venit cu rezultate de pe urma investiţiilor pe care le-a fãcut în noi”, a mai precizat Simona Hîrieaşu.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter