27.02.2013,  23:42:05 | 0 comentarii | 1345 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Cupa Energia la schi 2013: / Nici la energeticieni nu mai e cum era pe vremuri
de Gheorghe OLTEANU

În jur de o sută de energeticieni de la Paroşeni, Deva, Turceni, Rovinari, Bucureşti, Marghita şi Deva şi-au luat legăturile de schiuri şi s-au prezentat, duminică, 24 februarie, în Staţiunea Straja Lupeni, ca să fie prezenţi la ediţia din acest an a Cupei Energia.

Cei mai mulţi
dintre aceştia s-au înscris la competiţie, iar ceilalţi au preferat să schieze din plăcere şi să-i încurajeze pe concurenţi. Altfel spus, şi unii, şi alţii s-au simţit excelent, în acea zi, la munte, chiar dacă vremea nu le-a fost favorabilă.
 
Competiţia de schi
deschisă participării energeticienilor a fost organizată, şi în acest an, de către Sindicatul Liber SE Paroşeni (lider Dorin Modrea) şi Sindicatul Independent Termoserv (lider Titu Birou), având, fireşte, sprijinul conducerii Termocentralei Paroşeni. E de la sine înţeles că întrecerea a fost deschisă tuturor categoriilor de vârstă. Aşa cum apar ele pe listele de pe care dau citire câştigătorilor.
 
Încep cu categoria
fete 7-9 ani. Locurile I şi al II-lea le-au revenit Ioanei Drăgoi şi Mirunei Maier, ambele din Paroşeni. Celelalte patru colege ale lor au fost nevoite să abandoneze din diferite motive. La fete 10-14 ani, pe primul loc s-a clasat Beatrice Rad, urmată de Roxana Balea, şi acestea două tot din Paroşeni. Categoria fete 15-18 ani le are ca şi câştigătoare pe Teodora Paciu şi Ioana Petrileanu, da, tot din Paroşeni. La categoria băieţi 8-10 ani nu apare niciun abandon, aşa că locurile de la I la al IV-lea le aparţin, în ordine, lui Mihai Procopiu (Turceni), Darius Veress, Denis Petruşe şi Răzvan Ţintă, toţi trei din Paroşeni.
 
Un pic mai sus,
la categoria 11-14 ani, băieţii câştigători sunt, luaţi tot de la locul I în jos, Ovidiu Stânci, Vlad Drăgoi, Cristian Ştern, Mihai Slăvei şi Răzvan Cocolea, şi ei fii ai Paroşeniului. Închei cu băieţii ieşiţi câştigători la categoria 15-18 ani: Toader Balea, Alexandru Procopiu (Turceni), Răzvan Goronea, Ionuţ Braşoveanu şi Vlad Diaconu, cei neavând paranteză după nume fiind din Paroşeni.
 
La categoria 
bărbaţi 20-31 de ani, apar numele a cinci câştigători, dar şi cele ale schiorilor care au abandonat cursa. Îi voi aminti doar pe cei care au coborât până la sosire: Bogdan Lakatas (Petroşani), Adrian Albu (Paroşeni), Cătălin Petculescu (Paroşeni), Ioan Strava (Marghita) şi Cristian Popescu (Bucureşti). Lista cu categoria femei 20-30 de ani cuprinde şi ea numai trei nume. Pe al Andreei Bolosin (Paroşeni), locul I, şi pe cel al Roxanei Huiu Ciubotaru (Deva), locul al II-lea. Cea de a treia este cea cu abandonul. Bărbaţii între 34-41 de ani care au încheiat de făcut traseul sunt Ştefan Veress (Paroşeni), Robert Krauzs (Paroşeni), Ciprian Ioaneş (Deva), Florin Stânci (Paroşeni), Daniel Huiu Ciubotaru (Deva), Damian Slăvei (Paroşeni), Florin Bâldea (Paroşeni) şi Dorian Petculescu (Paroşeni). 
 
La bărbaţi 42-50 de ani
pe listă apar, în ordinea locurilor pe care s-au clasat, Marius Brighiu (Paroşeni), Adrian Untilă (Bucureşti), Mihai Lorincz (Paroşeni), Ion Drăgoi (Paroşeni), Constantin Cocolea (Paroşeni), Ion Cărăşel (Paroşeni), Cornel Procopiu (Turceni) şi Ioan Kuti (Marghita). Iar pomelnicul se încheie cu câştigătorii categoriei bărbaţi peste 50 de ani: Ionel Ivan (Rovinari), Ionică Ciulavu (Paroşeni), Dumitru Amaximoaie (Paroşeni), Constantin Saidac (Turceni), Ovidiu Pop (Bucureşti) şi Ionel Ciubotaru (Deva). Aici nu există niciun abandon.
 
Festivitatea de premiere
s-a ţinut la restaurantul Cabanei Montana, operaţiunea fiind efectuată, ca şi în anii trecuţi, de către cei doi lideri de sindicat de la termocentrală (vezi pozele). A urmat, ca şi în anii trecuţi, cheful de rigoare, dar parcă nu a fost ca altădată, când numărul participanţilor era mult mai numeros. Ceva normal, de vreme ce nici viaţa de la uzină nu mai e cea care era cu ani şi ani în urmă.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Octavian Damian este poliţist local la Primăria municipiului Vulcan. Se achită atât de îndatoririle de serviciu, c&[..]
22.07.2015, 23:43   |    1 comentarii
►Turismul nu va salva Valea Jiului de la foame, cel puţin nu atât de repede cât ar trebui
02.04.2015, 21:19   |    0 comentarii
Consiliul Judeţean  (CJ) Hunedoara a decis să oprească activitatea Companiei Judeţene de Turism, prin dizolvare şi lichi[..]
29.03.2015, 20:03   |    1 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter