28.02.2013,  20:39:53 | 3 comentarii | 1510 vizualizari
Primarul Gheorghe Ile a afirmat tare că / Spitalul Municipal Vulcan va trăi, deşi, în interiorul său, sunt persoane care au vrut să-l vadă pus pe butuci
de Gheorghe OLTEANU

Modalităţile de redresare a situaţiei financiare a Spitalului Municipal Vulcan, chestiune pusă pe tapet la punctul "Diverse" al ordinii de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Local Vulcan, a luat, ca timp, aproape, dacă nu chiar mai mult, decât s-a discutat la cele, iniţial, şaisprezece proiecte de hotărâre, cărora, la începutul şedinţei, s-a anunţat că li s-au mai alăturat alte două.

Cel care a expus
rezultatul rundelor de discuţii purtate la spital de către reprezentanţii părţii care finanţează instituţia medicală şi conducerea acesteia a fost Gheorghe Ile. Primarul le-a spus membrilor executivului local că a fost luată, la rând, şi întoarsă pe toate feţele fiecare secţie a spitalului. Şi mai la toate, a făcut cunoscut Gheorghe Ile, au fost identificate căi de economisire a unor mari sume de bani. 
 
Situaţia financiară
a spitalului vulcănean a intrat la apă în partea a doua a anului trecut. Atunci când Casa de Sănătate şi-a redus suma de bani destinată unităţii spitali­ceşti vulcănene. Dacă, până atunci, doar aproximativ 70 la sută din banii de la Casă mergeau pe salariile angajaţilor, din iulie 2012 procentul a ajuns la 98 la sută. Alte situaţii, precum gărzile duble şi anumite sporuri au făcut ca să crească îngrijorător numărul facturilor neachitate furnizorilor de medicamente şi de utilităţi şi, la termenul legal, declanşarea penalităţilor privind plata arieratelor pentru acestea. 
 
Desigur, managerul
competent pus, acum doi ani, la conducerea spitalului şi-a văzut doar propriul interes. Ştiind, din propria-i experienţă, că nimeni nu-i bătut în cuie pe funcţie, d-na dr. Mariana Mateescu şi-a tras, în unele luni, salarii nesimţite. Care, conform spuselor lui Gheorghe Ile, au ajuns şi la, ţineţi-vă bine, 95 de milioane de lei vechi! Primarul nu i-a pronunţat numele doamnei manager, dar era de înţeles că nu femeia de la poartă sau infirmiera de la interne a încasat suma asta de bani. În fine, se pare că până aici, adică până astăzi, i-a fost, fiindcă, de la 1 martie, Gheorghe Ile a spus că va fi numită o nouă echipă la conducerea spitalului. Echipă care, conform noii organigrame prezentate consilierilor locali, va trebui ca, în şase luni de zile, să pună lucrurile la punct la Spitalul Municipal Vulcan.
 
Interesant cum,
după ce au sesizat reacţia dură a primarului vizavi de managementul dezastruos al dr. Mariana Mateescu, au prins curaj şi i-au sărit la gâtul acesteia şi câţiva consilieri locali. Zic interesant, fiindcă respectivi arătau ca debarcaţi de pe altă planetă. Mă îndoiesc sincer că dumnealor nu ar fi ştiu chiar nimic despre cele ce se petreceau la spital. Mai ales că, aşa cum am aflat ulterior, unui ales local i s-a adus la cunoştinţă, anul trecut, despre cum, din cauza ieşirilor dr. Mariana Mateescu - manager care trata spitalul şi oamenii de aici ca pe propria-i moşie şi ca pe argaţii ei - a ajuns la psihiatrie. Apoi, şi mai interesant este că, în cele discutate ieri pe tema asta, nu i s-a pronunţat deloc numele doamnei manager. Am înţeles că, până pe la mijlocul anului trecut şi puţin după aceea, nu se sufla nimic despre apucăturile ei, fiindcă, în primărie, era încă pe funcţie cea care a adus-o şi montat-o la conducerea spitalului. Dar acum, de ce?
 
Fiindcă niciun consilier
local nu s-a arătat curios să afle la cine s-a gândit Gheorghe Ile când a pomenit de noua echipă de manageri instalată azi, 1 martie, am pus eu întrebarea asta. Dar primarul a zis că vom afla mâine, adică astăzi. Am insistat după şedinţă şi promisiunea pe care am apucat să i-o iau a fost că îmi va zice mai încolo. Adică mai spre după-amiază. La trei fără un sfert, pe când redactam articolul acesta, nu mi-a răspuns la telefon. Aşa că, în caz că, după aceea, voi afla ceva pe tema asta, subiectul va face obiectul unei eventuale note redactate ulterior.
 
Persoanele puse
pe liber la spital nu vor fi disponibilizate. Ele vor fi luate şi plătite de către Primăria Vulcan, care le va pune la diferite munci. Nu s-a spus care sunt astea, ci doar că, şi aşa, primăria are 68 de persoane lipsă în efectiv. Spitalul Municipal Vulcan trăieşte şi va trăi, a fost concluzia discuţiilor care s-au întins până aproape de ora două după-amiaza. Asta, deşi, a accentuat primarul Gheorghe Ile, există, chiar în spital, persoane care au dorit să-l vadă pus pe butuci. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 vulcanean01.03.2013,  08:05:52
Unde la Primarie? dar nu sunt destule acolo care habar nu au pe ce lume traiesc? vai de capul nostru ce am ajuns... pana cand ?
#2 cetatean vulcanean01.03.2013,  15:48:43
macar sa fie puse sa munceasca la curatat de strazi acele persoane daca asa se vorbeste.
#3 irana03.03.2013,  10:13:18
doamna doctor mateescu trebuie trasa la raspundere de ce a falimentat spitalul si mai ales pentru ce salarii si-a luat de la acest spital.sper ca organele in drept sa isi faca datoria, sa se sesizeze din oficiu sau daca nu spuneti si vom sesiza noi cei care platim asigurari de sanatate.nu este normal ca un om necajit sa plateasca asigurari de sanatate din putinii bani iar doamna mateescu sa ii bage in buzunar


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Joia trecută, după şedinţa de consiliu local, primarul Gheorghe Ile a invitat-o pe doamna consilier local Alina Anamaria C&ici[..]
30.03.2015, 20:27   |    6 comentarii
7 (şapte) hotărâri de consiliu local pe care consilierii locali vulcăneni le-au adoptat, prin vot, în şedinţa ord[..]
26.03.2015, 19:22   |    13 comentarii
Era cât pe ce ca şedinţa de ieri,  începută la ora 13:00, a consilieri­lor locali vulcăneni să fi fost &[..]
26.02.2015, 20:39   |    10 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter