22.09.2008,  10:50:34 | 0 comentarii | 1451 vizualizari
Feriţi-vã de centura de slãbit / Arde şi electrocuteazã!
de Corneliu BRAN

Centura care ar trebui sã scoatã apa din tine…

Multe mai vede şi apoi le mai şi crede omul pe la televizor. Şi nu doar ştiri false, ci şi reclame mincinoase, numa’ bune de fraierit privitorul.
Un astfel de caz în care un petroşenean a fost „ars”, atât la propriu, cât şi la buzunar, de cãtre o firmã bucureşteanã, vi-l prezentãm astãzi. Un caz în care Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor ar trebui sã se autosesizeze. Deoarece, pro­ba­bil cã în aceeaşi situaţie mai sunt, sau poate vor mai fi şi alţi concetãţeni, fraieriţi de firma în cauzã.
 
Minciuna vine la pachet…
Cristian Moldovean este un petroşenean de 35 de ani care ţine la aspectul sãu fizic. Toc­mai de aceea, omul a încercat sã-şi achiziţioneze o “centurã de slãbit Elite Sauna Belt”, de la firma “Bestseller Tv Media”, cu adresa strada Viito­rului, nr. 82, sector 2 Bucureşti. O firmã bucureş­teanã specia­lizatã în a-şi vinde produsele prin cores­pondenţã. Menţionãm cã produsele sale apar în diverse reclame, în cadrul ru­bricii “Tele­shopping”, care apa­re pe foarte multe canale TV centrale.
Dupã ce a vizionat o astfel de emisiune, Cristian a sunat la numãrul de telefon afişat pe ecran şi a comandat o astfel de centurã, preţul de achiziţie fiind de 150 de lei. Asta fãrã preţul de transport, pentru care a mai plãtit încã 40 de lei.
“M-am gândit cã nu mi-ar strica o astfel de centurã de slãbit, mai ales dupã ce am vãzut reclama, în care lãuda produsul respectiv de mama focului. O voce caldã spunea cã aceastã centurã te face sã trans­piri, sã transpiri, sã trans­piri…. Astfel încât,  eu am luat-o de bunã… Bine, ştiam cã la un asemenea preţ, produsele pot fi de o calitate îndoielnicã… Dar nu m-am gândit cã dupã atâta laudã şi dupã atâtea apariţii pe cel puţin 5-6 posturi de televiziune, produsul res­pec­tiv sã fie ambalat în atâtea minciuni”, ne spune Cristian.
Dupã mai bine de o sãptãmânã de la comanda centurii de slãbit, aceasta îi parvine lui Cristian, acasã, prin intermediul unei firme de curierat, exact ca în reclamã, nimic de zis… 
 
Şi arde tot ce prinde…
Numai cã, dupã ce a cutezat sã-şi punã centura pe corp, la câteva zeci de minute, Cristian s-a trezit cu zeci de bãşicuţe provocate de arsuri: “Am luat centura cu încredere, am montat-o pe corp şi la început nu am simţit nimic. Se încãlzea greu şi nu uniform, aşa cã am aşteptat mai bine de o jumãtate de orã… Nu transpiram deloc, pot spune cã nu simţeam nimic. Dupã care, dintr-o datã, cam dupã 40 de minute, am simţit arsuri pu­te­rnice în zona burţii, deoarece în zona respectivã centura se înfierbântase dintr-o datã. Pânã am reuşit sã o dau jos, m-a ars bine de tot. Am fãcut apoi chiar şi mici bãşicuţe, care mã usturau de parcã aş fi stat 10 ore la plajã… Deci, în loc de transpirã, transpirã, transpirã…, centura respectivã arde, arde, arde..”, ne-a mai declarat Cristian.
Ca tot omul care se simte fraierit, Cristian a sunat la firmã, cerând explicaţii celor de-acolo. Cei de la service i-au spus sã o trimitã înapoi, deoarece probabil cã produsul respectiv este defect. Culmea este cã omul nu numai cã a trimis centura de slãbit înapoi, dar a mai şi plãtit 20 de lei transportul.
 
“Down, adicã jos şi up, adicã sus…”…
Dar lucrurile nicidecum nu se terminã aici… Dupã alte şapte zile, Cristian este sunat de un angajat al firmei bucureştene. Acesta îi spune cã produsul este, culmea, într-o “stare bunã de funcţionare”, iar pe un ton ironic îi transmite cã îi va trimite produsul înapoi, cu o foaie A4 anexatã, care conţine instrucţiuni de folosire: “Probabil nu aţi ştiut sã folosiţi pragurile down (adicã jos) sau up (adicã sus). De aceea n-a mers sau v-a ars…”. Dupã o altã sãptãmânã, îi soseşte lui Cristi din nou beleaua, practic tot produsul de dinainte, fãrã nicio modificare sau reparaţie.
 
Risc de electrocutare!
Vãzând toate acestea, Cris­tian s-a apucat sã caute pe internet detalii despre firma în sine şi despre produsele co­mer­cializate de aceasta… Ce a gãsit l-a uimit din nou.
“Am rãmas şocat când am vãzut pe net un filmuleţ fãcut cu ceva timp înainte de PRO TV, în care un bucureştean pãţise exact ca şi mine! Apoi, am aflat cã ANPC a interzis din 7 august 2006 comercializarea acestei centuri de slãbit Elite Sauna Belt! Asta din cauzã cã prezintã risc de electrocutare deoarece nu are pãmântare. Dar şi din cauzã cã arde pielea! Deci din douã motive… Dacã m-aş fi interesat mai repede, nu mai mã încurcam cu acest produs chinezesc, de foarte proastã calitate, comercializat fãrã jenã de firma respectivã. Totuşi, nu ştiu cum poate fi lãsatã firma respectivã sã fraiereascã oa­menii, ba chiar sã punã în pericol sãnãtatea şi poate chiar viaţa oamenilor”, declarã parcã tot mai supãrat Cristian.
Dupã aflarea interzicerii comercializãrii acestui produs, de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Consumatorului, Cristian a sunat din nou, cerând fie schimbarea produsului, fie recuperarea banilor. Dupã o sãptãmânã de ezitãri şi diverse motive, unul dintre angajaţi i-a rãspuns telefonic lui Cristian cã “şeful a spus cã nu se poate nici schimba produsul, nici restitui suma de bani…”. Deci, cum ar veni, Cristian rãmâne cu banii daţi pe un produs stricat, interzis la comercializare, cu arsurile de pe corp şi cu o experienţã de viaţã neplãcutã.
Acum, sigur îşi va cãuta dreptatea la OPC şi, probabil, în instanţã.
“De aceea am apelat la voi, deoarece oamenii trebuie sã ştie cu ce mincinoşi au de-a face. Se cred firme cu pretenţii naţionale, care se intereseazã de soarta şi sãnãtatea clien­ţilor… Dar, de fapt, pe unii doar banii îi intereseazã şi cum sã facã sã fraiereascã clienţii... Nu vã mai luaţi dupã astfel de reclame! Nu întotdeauna spun adevãrul şi sunt pline de capcane. Interesaţi-vã înainte de produsele pe care le vedeţi şi de firma care le comerciali­zeazã. Altfel, poate pãţiţi la fel ca mine…”, încheie Cristian.  


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter