23.09.2008,  12:48:07 | 0 comentarii | 355 vizualizari
Gazeta fostului prefect Ricã furã cu nesimţire. Şi, mai nou, şi cu traficul.
de Cătălin DOCEA

Toate aceste rânduri nu ar fi vãzut niciodatã lumina tiparului dacã, de la înfiinţarea cotidia­nului „Ziarul Vãii Jiului”, fostul prefect de Hunedoara, numitul Aurelian Serafinceanu, nu ar face pe dracu’ în patru, direct sau prin interpuşi, sã ne taie picioarele (a se citi „contractele de publicitate”). Imediat dupã ce i-am refuzat solicitarea directã şi explicitã de a transforma cotidianul „Gazeta Vãii Jiului” într-o publicaţie de partid (în speţã PD-L) şi am decis sã pãrãsesc, împreunã cu o bunã parte din echipã, cotidianul menţionat, grupul de firme Gerom (controlat de Serafin­ceanu Aurelian) nu gãseşte altã preocupare mai importantã decât aceea de a împiedica bunul mers al societãţii pe care o administrez. Ricã e, pe bunã dreptate, disperat la gândul cã, gazeta sa nemaifiind utilã PD-L, nu va mai fi plãtit regeşte din fonduri publice de cãtre admi­nistraţiile portocalii din Valea Jiului. Ba, poate, îi vor lua şi şcoala de pe Maleia. Crezând cã facem pe noi de fricã, oamenii lui Ricã au furnizat unui sãptãmânal local o parte a corespondenţei dintre subsemnatul şi Mihael Melczer, omul care - în nume personal sau în numele lui Ricã - dãdea lista neagrã la „Gazeta Vãii Jiului” (şi, poate, o mai dã şi azi).

În loc sã-şi breveteze stâlpii daţi cu şmirghel şi revopsiţi în halele de la Umirom (pardon, acuma îi zice Gerom), Ricã & co. se ţin de rãhãţei. Ricã şi „Gazeta...” lui au pierdut licitaţia la SE Paroşeni, pentru simplul motiv cã au ofertat neconform cu caietul de sarcini, şi - 
dintr-un sentiment de frustrare - îl atacã acum la modul disperat pe directorul SE Paroşeni (care, între noi fie vorba, n-are nicio vinã cã oamenii lui Serafinceanu nu ştiu sã citeas­cã o documentaţie). Ba, mai mult, au contestat şi procedura de atribuire pe motiv cã firma care ne-a reprezentat ar fi nou înfiinţatã. Nimic mai fals. Firma menţionatã a fost înfiinţatã în luna martie 2006 (adicã în urmã cu peste doi ani şi jumãtate), iar de la înregistrare şi pânã în prezent a derulat, fãrã niciun fel de probleme, contracte de peste 4 miliarde de lei vechi cu instituţii de stat. Şi n-a sunat Ricã pentru noi, noi ne-am câştigat contractele muncind. Şi prin licitaţii.
Vom demonstra în cele ce urmeazã cum „Gazeta Vãii Jiului”, ziarul pe care Serafinceanu l-a pus la dispoziţia PD-L drept mulţumire pentru bãnetul ce i se deconteazã pe lucrãri de o cali­tate ce poate fi pusã la îndoialã (exemplu: atunci când plouã, terenul de sport de la Liceul de Informaticã se transformã într-o bãltoacã), ciordeşte cu nesimţire articole din presa centralã în încercarea disperatã de a nu se îngropa de tot în ridicol.
La data de 15 septembrie 2008, cotidianul „Adevãrul” a publicat, pe paginile 36 şi 37, un interesant fotoreportaj despre „Paradisul sãlbatic al naturii în Valea Jiului”. La 6 zile diferenţã, în ediţia magazin din 20-21 septembrie, crezând cã Mãria Sa Cititorul e prost ca şi comisiile de recepţionat stâlpi de la subunitãţile miniere, „Gazeta Vãii Jiului” reproduce integral, cu o nesimţire demnã de invidiat, articolul menţionat sub semnãtura lui Sorin Dobre. Ricã? Mike? Asta-i învãţaţi voi dimineaţa pe ziariştii de curte când le dictaţi lista neagrã? Sã ciordeascã?
La o lunã de zile de la plecarea mea şi a echipei pe care o conduc, „Gazeta Vãii Jiului” a ajuns la un trafic de net penibil şi înfiorãtor de mic. A scãzut de la peste 33.000 de vizitatori unici lunar la mai puţin de 9.000 de vizitatori unici lunar. De trei zile însã, folosind un simulator de trafic, cei de la „Gazetã...” cred cã pot pãcãli lumea cu contorul. Pãcãlicilor, verificaţi la durata vizitei. În majoritate, vizitele contorizate de voi au sub 10 secunde şi se referã doar la prima paginã a site-ului. Adicã se genereazã un fals vizitator, se afişeazã site-ul 10 secunde, iar voi vreţi sã pãcãliţi lumea? Strategia asta de ciordealã e vreo invenţie de-a cuplului comic Paul Costum şi Buzã? Ricã, linişteşte-ţi cãţeii şi nu ne mai cãuta pe urme. Nu ne este fricã. Nici de tine, nici de banii tãi.
În ograda lui Ricã e disperare mare. Locul doi nu se premiazã. Şi nici nu cântã nimeni imnul pentru locul 2. În disperare de cauzã, ciordelile şi loviturile sub centurã par sã-i preocupe mai tare pe Ricã şi ai lui.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter