26.09.2008,  12:24:56 | 0 comentarii | 314 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În timp ce un proiect social mai aşteaptã / Urmeazã alţi bani, altã distracţie tot pe bani publici
de Cristian ANGHEL

În şedinţa extraordinarã a Consiliului Local Petroşani, de sãptãmâna trecutã, s-au alocat 45.000 lei pentru Ziua Vârst­ni­cilor, sãrbãtoritã pe data de 1 octombrie. Banii, dupã o pre­zen­tare generalã în consiliul local, vor fi folosiţi pentru un spectacol, sucuri, fursecuri, şam­panie etc.

La respectiva şedinţã o re­acţie aparte a avut-o consilierul PSD, Doina Popescu. Aceasta, aproape bâlbâindu-se, a spus cã a crezut cã va fi vorba şi de un proiect care sã vinã cu adevãrat în sprijinul vârstnicilor. 
S-a consolat rapid, crezând cã din suma propusã şi aprobatã o parte va ajunge în buzunarele bãtrânilor cãrora nu le ajunge pensia pentru a-şi cumpãra me­dicamente, sau pentru a “aprecia” pe alţii care au dovedit cã sunt buni cetãţeni ai comunitãţii. Ulterior, a aflat cã nici vorbã de aşa ceva. Consilierul PSD venise cu o propunere pentru înfiinţarea unui Cãmin de bãtrâni (nu azil), cu servicii hoteliere mixte, pentru cei singuri, sau cei care au copiii plecaţi şi nu îi pot lãsa singuri. În strãinãtate asemenea servicii au mare succes. Ideea de proiect a fost înaintatã dupã ce s-au fãcut toate documentãrile privind identificarea de fonduri, studiul populaţiei de gen şi posibilitãţile bugetului local. Din respectivul proiect reiese cã Primãria şi Consiliul Local Petro­şani vor putea finanţa studiul şi plata întocmirii proiectului pentru obţinerea de finan­ţãri nerambursabile şi punerea la dispoziţie a fostului sediu al Preparaţiei Livezeni. 
În şedinţa de consiliu, grupului de consilieri PSD i s-a recomandat sã depunã proiectul de hotãrâre pentru şedinţa ordinarã din data de 30 septembrie. Dupã un tur de forţã, acesta a fost depus, dar… stupoare. Nu va intra pe ordinea de zi a şe­dinţei din 30 septembrie, spun consilierii PSD. De ce? „Ne­ofi­cial, am aflat cã în acea clãdire pe care am nominalizat-o Petrom are un birou. Mai mult, cã de fapt terenul de sub clãdire este al Petromului, deşi de când mã ştiu acele perimetre şi clãdiri au aparţinut CNH şi apoi transferate administraţiilor lo­cale. Nu cunosc sã fi existat vreo licitaţie a terenului fãrã clãdire. Dar vom afla despre ce este vorba, concret” - ne-a declarat consilierul PSD. „Deo­camdatã mã abţin de la decla­ra­ţii, pânã mâine (astãzi, n.n.) când voi discuta cu serviciile din primãrie şi cu primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Fiind vorba de proiecte sociale, sper sã nu avem probleme, sã ni se punã piedici. Despre cel cu cãminul de bãtrâni ni s-a spus cã nu este nevoie în aceastã fazã de hotãrâre de consiliu” - a de­cla­rat Haralambie Vochiţoiu, pre­şedintele PSD Petroşani. Greu de crezut cã nu este necesarã o hotãrâre de consiliu local pentru acordul de principiu, pentru ca în cadrul acesteia sã se facã operaţiile care se impun.
O altã hotãrâre a consilierilor PSD nu se afla înscrisã pe ordinea de zi pânã vineri, 26 septembrie.  Este vorba de ma­jo­rarea cotelor la servicii de strictã necesitate - apã, energie electricã, gaze naturale şi termoficare - pentru familiile marginalizate social, conform Legii 116/2002. În schimb, pe ordinea de zi se afla o altã „dislocare” de sume frumoase pentru un festival la Casa de Culturã Petroşani. Vorba unor consilieri cârcotaşi: spectacolele aduc mai multe voturi decât atenuarea sãrãciei la o categorie socialã sau alta. Aşa cã Petroşaniul o va duce tot într-o distracţie, având în ve­dere alegerile generale.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter