13.03.2013,  20:55:49 | 2 comentarii | 1003 vizualizari
În Consiliul Local al municipiului Petroşani, vocea opoziţiei nu mai există. Să nu mai existe nici minte?
de Cătălin DOCEA

Social-democraţii n-au reacţionat public atunci când municipalitatea a făcut cadou încă două milioane de lei şmecherilor de la Kranz Eurocenter. Asta deşi Kranz-ul, tocmai pentru că municipalitatea nu are bani pentru Parâng, se obligase să producă fondurile necesare prin exploatarea instalaţiilor de pe domeniul schiabil. Adică să nu mai ceară bani de la bugetul local şi să afecteze astfel derularea altor lucrări importante de investiţii de pe raza municipiului.

Perspectiva trecerii primarului Tiberiu Iacob-Ridzi la PNL (ceea ce, până la urmă, ar fi de bun augur pentru continuarea unor investiţii deja începute în municipiu şi zona turistică Parâng) a făcut ca singurul nucleu politic de opoziţie din Consiliul Local al municipiului Petroşani să fie reprezentat de consilierii PSD. De dragul mai noilor săi prieteni, liberalii, primarul Iacob-Ridzi o susţine în continuare pe liberala Dorina Niţă pentru postul de viceprimar (deşi, din punct de vedere administrativ, doamna e inexistentă, având vizibilitate spre zero barat). Asta cu toate că între clauzele „de obraz” ale trecerii Monicăi Iacob–Ridzi la PP-DD pentru candidatura la parlamentare a existat şi una care prevedea susţinerea lui Ion Toma, consilier local PP-DD, pentru funcţia de viceprimar.
Singurul care mai poate crede că Tiberiu Iacob-Ridzi va rămâne la PD-L este preşedintele judeţean Gligor, eşuat lamentabil la recenta întâlnire cu electoratul. În rest, de la mic la mare, toată lumea ştie (cum chiar preşedintele Moloţ a anunţat la o şedintă restrânsă de partid derulată acum ceva vreme chiar în Primăria municipiului Petroşani) că primarul Iacob–Ridzi repetă mai pe ascuns, în faţa oglinzii, imnul PNL. Câteva strofe ştie deja şi soţia sa, deputat de la Tirici până-n capătul Aninoasei. Asta fiindcă nu se ştie când, din raţiuni de reorientare politică, şi dumneaei va trebui să se coafeze potrivit pentru a nu face notă discordantă în fotografii cu chelia lui Alin Simota şi kilogramele lipsă ale lui Costel Avram.
N-are curaj să se jure vreun liberal, ori chiar preşedintele Moloţ (eventual pe oile alea pe care nu le mai are), că nu e fix cum scrie mai sus.
Revenind în opoziţie, cum îi stă bine oricărui organ de presă care se respectă, încercăm să argumentăm de ce opoziţia firavă din legislativul local, rămasă fără prea mulţi piloni, n-are nici minte.
Scriam, nu cu foarte multă vreme în urmă, că – la şedinţa din luna februarie 2013 - pesediştii n-au fost de acord cu direcţionarea de fonduri spre masivul Parâng. Asta deşi, în 2010 şi 2011, aceiaşi pesedişti conduşi de acelaşi Ioan Rus au votat contractarea de finanţari rambursabile pentru realizarea unor obiective de investiţii. Nici măcar după respectivul articol, social-democraţi din consiliul local n-au fost în stare să explice de ce, după ce iniţial au aprobat să se aducă bani, n-au mai fost de acord cu distribuirea lor inclusiv pentru Parâng.
La fel, la începutul acestui an, social-democraţilor nu li s-a auzit vocea când, prin contractul de asociere cu Kranz Eurocenter SRL Piteşti, instalaţiile din Parâng (realizate pe bani grei de la bugetul naţional) au fost făcute cadou unei societăţi private. Iar ăia de la Kranz Eurocenter, treziţi cu tiparniţa de bani în ogradă, ne-au dovedit repede cât de tare îi doare în dos: parte din angajaţii de la telescaun au fost puşi pe liber, ceilalţi lucrează la negru, iar instalaţiile funcţionează ilegal (neexis­tând, aşa cum aţi putut citi chiar ieri, personal angajat legal care să le manevreze). Doamne-fereşte de vreun accident, că umple Parchetul vreo trei celule de la Aiud în regim de urgenţă!
Despre social-democraţii din Consiliul Local al municipiului Petroşani se poate spune fie că nu au coloană vertebrală, ca să zică răspicat lucrurilor pe nume, fie că nu au minte. Rămân, personal, la impresia că le lipseşte mai mult mintea decât coloana. Pentru că, dacă ar fi avut minte, ar fi ieşit în faţa opiniei publice şi ar fi spus că nu au fost de acord cu direcţionarea a încă 2 milioane de lei noi către Parâng (nu transcriem suma în lei vechi ca să nu vi se facă rău) din simplul motiv că există un contract O-N-E-R-O-S de asociere cu Kranz Eurocenter SRL Piteşti. Care contract spune, negru pe alb, că piteştenii s-au obligat să facă bani din instalaţiile din Parâng. Iar administraţia, din cota de profit (88,76%) care îi revine, se obligă să plătească investiţiile pentru dezvoltarea domeniului schiabil.
Păi, dacă au vrut instalaţiile în administrare, cei de la Kranz să pună mâna pe muncă, să nu ţină oamenii la negru, ci să-i angajeze (cum scrie în anexa privind personalul şi cheltuielile aferente), să facă Parângul atractiv şi să aducă astfel fonduri din tot universul, dacă e nevoie, în interesul asocierii cu municipalitatea.
Concluzionând (ca să priceapă şi pesediştii, şi poporul, şi şmecherii de la Kranz), treaba stă astfel: dezvoltarea Parângului este o prioritate. Drept urmare, pentru că municipiul Petroşani se află în imposibilitatea „de a asigura operarea, întreţinerea şi administrarea domeniului schiabil Parâng cu resurse materiale” (am citat din contractul de asociere în participaţiune dintre municipiul Petroşani şi Kranz Eurocenter SRL), o firmă privată s-a obligat să facă bani din Parâng pentru municipalitate, adică pentru fiecare dintre noi. Iar pesediştii, ca şi alţi consilieri locali, să caşte ochii când votează ceva şi să nu mai doarmă-n păpuşoi privind cum Kranz-ul a luat instalaţiile, pune mâna pe încasări şi, pe lângă toate astea, mai şi primeşte încă 2 milioane de lei „de încurajare”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 Ion 14.03.2013,  05:54:30
IN Lupeni, nici odata nu a fost opozitie! Mai scrieti si de acest ? municipiu ? Dar nu numai de Straja. Va multumim!
#2 dj14.03.2013,  08:23:40
In timp ce drumul pe Maleia este varza,dl. ritzi and com. investesc cu efect bumerang. Pentru Parang chiar nu exista minte. Cine nu are minte, MINTE!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
În perioada 26–28 iunie 2015, Asociaţia schi turism montan „Pro-Parâng” Petroşani a organizat &ici[..]
30.06.2015, 14:05   |    0 comentarii
În perioada 26-28 iunie 2015, Asociaţia Schi Turism Montan „Pro-Parâng” Petroşani va organiza în c[..]
21.06.2015, 18:39   |    0 comentarii
Sâmbătă, 14 martie, pârtia Slima a fost gazda celei de a XII-a ediţie a concursului „Serbările Zăpezii - Pr[..]
17.03.2015, 19:30   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter