17.03.2013,  22:07:33 | 4 comentarii | 2019 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Rămâne aşa cum am stabilit: / Marin Coltescu este, pentru încă doi ani, şeful cel mare de la PSD Vulcan
de Gheorghe OLTEANU

În afara uneia pentru care au existat doi candidaţi, celelalte persoane înscrise pe lista aspiranţilor unei funcţii în conducerea locală a PSD Vulcan nu au avut dureri de cap pe parcursul desfăşurării conferinţei municipale a acestei organizaţii.

Doar cu ocazia unor
asemenea manifestări care adună la un loc reprezentanţii celei mai mari organizaţii de partid din Vulcan poţi să-ţi dai seama nu doar de climatul democratic existent la pesedişti, dar şi de disciplina care-i caracterizează. Două sute patruzeci şi nouă de delegaţi ai celor 18 organizaţiilor de cartier, cum li se spunea, sau de secţii electorale, cum se numesc mai nou, plus două grupe, au umplut sala de la parter a restaurantului Bulevard. CAP, cum îl ştie toată lumea. Acestora li s-au adăugat invitaţii. Nu i-am numărat, dar cred că au fost peste douăzeci şi ceva.

În prezidiu
au luat loc pesedişti de calibru. Îi enumăr, de la stânga la dreapta, aşa cum stăteau la masă: ing. Nicolae Drăgoi, senatorul Cosmin Nicula, Marian Coltescu, deputatul Laurenţiu Nistor, actualul şi, îmi permit să anticipez, viitorul preşedinte reales al organizaţiei judeţene PSD, deputatul Cristian Resmeriţă, coleg de bancă în Parlament al celui numit înainte, primarul Gheorghe Ile, Liliana Ţolaş, preşedinta organizaţiei judeţene a femeilor din PSD, şi deputatul Natalia Intotero, care, cât de curând, va preda ştafeta preşedinţiei organizaţiei judeţene a TSD. 
 
Grea viaţă 
au avut greii PSD de la judeţ în cursul zilei de sâmbătă, când a avut loc conferinţa de la Vulcan. După ce că, de la ora paisprezece până pe la cinci după-amiaza, i-au onorat cu prezenţa lor pe pesediştii vulcăneni, în aceeaşi zi erau aşteptaţi să onoreze şi conferinţele PSD din Pui şi Hunedoara. Aceasta din urmă fiind programată, din câte am auzit şi eu de la unul, de la altul, pentru ora douăzeci. După mine sarcina cea mai grea a avut-o domnul Laurenţiu Nistor care a condus lucrările conferinţei de la Vulcan şi, sper să nu greşesc, a fost invitat să facă acest lucru şi la cele din localităţile următoare. Asta în timp ce rolul celorlalţi de la masă a fost mai mult decorativ şi de a spune un cuvânt de salut şi de le ura succes pe mai departe pesediştilor din sală.
 
Darea de seamă 
citită de preşedintele Marin Coltescu a trecut în revistă tot ce s-a petrecut în ultimii doi ani în viaţa şi activitatea organizaţiei PSD Vulcan. Cu bune şi cu rele. Fireşte, a fost amintită ziua de 30 martie 2011, când s-a plămădit USL-ul vulcănean, dar şi pe aceea de 22 aprilie 2012, când unii pesedişti cu vechi state în partid au simţit că nu mai pot înghiţi după absorbţia masivă de pedelişti petrecută la acea dată. Acum, s-a spus, frământările interne de atunci sunt de domeniul trecutului, dovadă fiind faptul că, acum, între pesediştii vechi şi cei noi domnesc pacea, fericirea şi buna înţelegere.
 
Sentimente despre care
poate că nu s-ar fi vorbit acum dacă, în organizaţie, exista încă persoana care, la sfârşitul anului trecut, s-a autosuspendat din PSD. Sigur că, sunt de părere mulţi din vechea gardă pesedistă, Angela Stoica, fiindcă despre ea este vorba, ar fi făcut orice, ca să ajungă la conduce­rea organizaţiei municipale Vulcan PSD şi ar fi constituit un pericol pentru realesul Marin Coltescu. Numai că, odată ce şi-a făcut cu mâna ei suspendarea, Angela Stoica este acum cu totul şi totul în afara acestui partid. Lucrul acesta  l-a confirmat - e adevărat, fără să-i pronunţe numele autosuspendatei - chiar preşedintele Laurenţiu Nistor. Care a invocat un paragraf din statut care vorbeşte despre darea afară din partid a celui/celei care se autosuspendă pentru şase luni, cât a fost perioada cerută de fosta viceprimăriţă.
 
Acum, că-i de domeniul trecutului,
s-o vorbească cine vrea numai de bine pe autosupendată, iar eu am să vi-i spun, mai departe, pe cei care, votaţi, au ajuns să conducă, pentru următorii doi ani, organizaţia municipală PSD Vulcan. Preşedinte este mai departe Marin Coltescu, avându-i ca vicepreşedinţi pe următorii: Simion Spiridon, Gheorghe Ile, Cristian Merişanu, Dan Petru Petculescu, Nicolae Drăgoi, Cristina Baleia, Gheorghe Bălţatu şi Viluţ Oltean. Pentru funcţia de secretar executiv votanţii au avut de ales între Pompiliu Barbu şi Mihai Anghel. A câştigat primul cu 154 de voturi, faţă de cele 65 de voturi luate de Mihai Anghel. Trezorierul organizaţiei a rămas tot Adela Petculescu, iar din birou fac parte, ca membri, Vasile Pop, Adrian Hisem, Mircea Albescu, Nicolae Vâjdea, Aurel Anghel, Aurel Buliga, Ion Pantilimon, Gheorghe Daniel Duna, Mariana Cazacu, Monica Zaharia, Dănuţ Anghel şi Simona Merişanu. 
 
Ce mi-a plăcut
cu adevărat a fost modul civilizat în care s-a efectuat votarea. Fiecare a aşteptat, răbdător, la rând, să-şi audă numele, să primească buletinul de vot şi să intre în cabină. După care a fost treaba comisiei de numărare a voturilor. Şi musai să vă mai zic ceva. Până când aceasta a venit cu rezultatele votului, nimeni nu s-a plictisit. A avut grijă de asta preşedintele reales, care i-a invitat atât pe pesediştii lui, cât şi pe invitaţii, fireşte, să urce în salonul roşu la etaj.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (4 )

#1 sandu18.03.2013,  18:43:01
Felicitari tuturor celor alesi!
#2 grasu18.03.2013,  21:16:07
Unde esti TU TEPES DOAMNE...
#3 negoita21.03.2013,  17:00:16
URA !URA! La al XIII lea Congres Coltescu reales!
#4 cetatean19.11.2014,  16:01:40
DE CAPUL LOR SA FIE..


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Ieri, după amiază, Biroul Permanent al organizaţiei municipale Vulcan a PSD a avut programată o şedinţă. Membrii acestuia nu [..]

29.01.2013, 23:11   |    3 comentarii

Verdict final la judeţ: Moloţ - preşedinte, voturi cu aproape 10% mai multe decât Muntean. USL – majoritate &ici[..]

12.06.2012, 20:35   |    8 comentarii

La Vulcan, în afară de zvonurile care se vehiculează, se aude foarte puţin despre posibilii candidaţi la funcţia de prima[..]

21.03.2012, 21:52   |    31 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter