24.03.2013,  20:20:58 | 5 comentarii | 1699 vizualizari
La Petroşani, senatorul Vochiţoiu a informat că, după minerit, nici turismul nu se simte prea bine: / „Doamna ministru Grapini ne spune că nu va mai aloca niciun ban aici, în Valea Jiului!”
de Corneliu BRAN

Ieri, 24 martie 2013, în clădirea de pe strada Nicolae Bălcescu de la nr. 1, din Petroşani, la etajul întâi, a fost inaugurat Cabinetul Senatorial al senatorului PP-DD de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu. Cu acest prilej, senatorul a organizat şi o conferinţă de presă.

O inaugurare decentă
Lume mai multă ca de obicei la întâlnirea obişnuită cu presa a senatorului PP-DD de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, ieri dimineaţa. Aceasta nu din cauză că locaţia a fost schimbată, ci din simplul motiv că membrii de partid şi simpatizanţii au vrut să fie prezenţi la inaugurarea sediului Cabinetului Senatorial.
Cu multe minute înainte de sosirea senatorului, cele două cochete săli ale cabinetului erau pline, cu ziarişti şi cu membrii de partid. A fost o inaugurare fără fast, decentă, în deplină rezonanţă cu austerele timpuri pe care le trăim.
 
Aninoasa - falită şi fără orizont de redresare!
Conferinţa de presă a fost mai scurtă ca de obicei, ţinând cont şi de celălalt eveniment. Senatorul s-a rezumat să informeze mass-media locală în ce a constat activitatea de interpelări a dumnealui în ultimele două săptămâni, axată pe patru mari problematici şi ce răspunsuri a primit la aceste întrebări din partea guvernanţilor. 
Două dintre subiectele discutate de senator le vom dezbate aici mai pe larg, situaţia dezastruoasă a sistemului medico-sanitar, inclusiv a spitalelor fiind tratat, pe larg, într-un număr trecut, tot în urma unei conferinţe de presă. Situaţia Aninoasei, una fără ieşire, a fost un al patrulea subiect, prezentat oarecum pe scurt şi de senator, dezamăgit evident de situaţia acestei localităţi şi de răspunsurile primite, iarăşi am tot scris. Acum, mai ales după ultimul răspuns venit din partea ministrului Mihai Alexandru Voicu, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, care, cică, a oferit un răspuns interpelării senatorului, legată de situaţia grea a Aninoasei, suntem siguri că Guvernul Ponta a condamnat definitiv acest oraş, banii ceruţi ca ajutor de primar pentru plata datoriilor fiind doar un vis. Ca atare, Aninoasa mai are foarte puţin timp ca să mai ră­mână cu o primărie, deci cu o adminis­traţie de sine stătătoare, în condiţiile în care datoriile nu vor mai putea fi plătite cât de curând. Să fie oare Aninoasa, o localitate care a votat la ultimele alegeri masiv cu USL-ul (!), un viitor cartier al Vulcanului sau al Petroşaniului? Vom vedea.
 
Turism lăsat în dorul lelii la capitolul investiţii
Al treilea subiect, foarte important pentru viitorul Văii Jiului, în condiţiile în care mineritul îşi tot restrânge activitatea, iar alte ramuri economice lipsesc cu desăvârşire, a fost legat de turism şi de investiţiile în acest sector, care ar fi trebuit continuate anul acesta şi în următorii ani. Din păcate, cu toate asigurările date de unii şi de alţii în campaniile electorale de anul trecut, investiţiile în acest sector, pe marile proiecte începute, în Parâng, Straja sau Pasul Vâlcan, aproape că lipsesc cu desăvârşire! Cele spuse de senatorul Haralambie Vochiţoiu nu constituie o noutate, ne aşteptam la asta după tot ce s-a zis şi s-a scris referitor la buget şi la priorităţile Guvernului Ponta. Totuşi, merită subliniat ce răspuns a primit senatorul Vochiţoiu de la Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism, din cadrul Ministerului Economiei, la întrebarea „care mai este strategia de dezvoltare a turismului în Valea Jiului?”. Răspunsul e unul evaziv, care dă de înţeles că anul acesta nu sunt bani pentru astfel de investiţii! Deci, batem pasul pe loc. Ceea ce înseamnă un dezastru pentru aceste proiecte şi programe începute!
Dar iată răspunsul care l-a înfuriat şi pe senator şi care la conferinţa de presă a dezlănţuit o adevărată tiradă la adresa ministrului Grapini: „Ţinând cont de potenţialul turistic şi de contextul social şi economic al Văii Jiului, Autoritatea Naţională pentru Turism intenţionează să continue sprijinirea financiară a proiectelor menţionate, dar acest lucru este condiţionat de alocările financiare de la bugetul de stat”.
Referitor la acest răspuns, senatorul a replicat: „Doamna Grapini ne trece în revistă, în răspunsul dat, ceea ce s-a întâmplat cu aceste mari proiecte turis­tice până acum, de parcă are dumneaei vreun merit. Practic, lucruri pe care le ştiam şi noi, legate de sumele care au fost alocate de guvernele trecute, sume deloc mici, e adevărat (…). Am crezut că, după guvernul PDL, nu poate veni nimic mai rău, dar uite că şi doamna Grapini vrea să ne convingă că se poate şi mai rău decât Boc, Băsescu, Udrea… Da, se poate mult mai rău! Pentru că dacă doamna Udrea şi Guvernul Boc au alocat turismului din Valea Jiului sute de miliarde de lei, doamna Grapini vine şi-mi spune, pe un ton foarte plictisit, că nu pot fi alocaţi bani. Doamna face un inventar la ce a făcut Udrea pentru turismul Văii Jiului şi, la final, spune o frază prin care ne dă de înţeles că nu pot fi daţi bani. Ştiţi cu toţii foarte bine că alocările financiare de la bugetul de stat au fost zero. La nopţile şi zilele petrecute cu bugetul de stat în Parlament, ştiţi bine că niciun amendament n-a trecut. Cu alte cuvinte, doamna ministru Grapini ne spune că nu va mai aloca niciun ban aici, în Valea Jiului. Deci, iată că se poate mai rău decât guvernul PDL, guvernul USL!”.
 
Concluzia e clară…
Concluzia zilei a fost dată mai spre finalul conferinţei tot de senator: „Îmi pare rău că vă stric duminica, îmi pare rău că le stric buna dispoziţie celor care vor privi această conferinţă de presă, dar ideea care se desprinde este că NU avem ce aştepta de la politicienii de la Bucureşti. Trebuie să facem noi, politicienii de-aici, front comun cu oamenii din sindicat, cu oamenii de cultură, cu tehnicienii şi specialiştii locali, cu oamenii simpli, cu poporul din Valea Jiului, şi să dăm dovadă de solidaritate, pentru că altfel ne aşteaptă zile grele”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (5 )

#1 Jecky24.03.2013,  22:43:26
Se adevereste si se confirma faptul ca pe cei din USL si mai ales pe cei din PSD ii doare in cot de Valea jiului si de oamenii de aici. Ponta se dovedeste mai nedrept cu noi decat Elena Udrea care de bine de rau a facut ceva. Multi spun ca s-ar fi facut investitii inutile, dar sa-mi dea cineva un singur exemplu de investitie facut de PSD din 1990 si pana in prezent in Valea jiului care a generat prosperitate oamenilor. Aaaa uitasem: au facut DISPONIBILIZARI!!!
#2 valy sarmanul25.03.2013,  00:52:06
Pai ia vedeti si faceti o comparatie cum mai racneau antenele ca Udrea nu face nimic dar nu aveau dovezi decat tocurile si posetele care le aratau la plebe dar acum ca sa taiat din plin la toate investitiile si baga mai multe impozite corelate cu cresterea preturilor nu zic nimic o tin langa cu Basescu ,sa vedem cat or sa m,ai inghita Romanii prosteala asta
#3 Germanus.25.03.2013,  08:58:22
Frati Romani la 70% votul electoratului pacat-pacat-pacat!!!! Faceti treaba sunteti interesati doar de statutul altsiilor cumva???
#4 cetatean european25.03.2013,  15:14:06
ce sa asteptam de la USL? doar sa mai puna lacat pe portile minelor... comisioanele de la importul de carbune este mai profitabil, vor muri oamenii ca nu o sa aibă bani pentru coplata pe spitale, pact că se huleste vechea guvernare... de bine de rau...Valea jiului a mai primit bani... pe fonduri europene... garantii guvernamentale... barem sa se dea banii pe proiectele contractate pe fonduri europene... dar trebuie sa invatam sa nu mai furam din avutul public pentru ca 30% este pe teren restul la unii beneficiari, incepand de la autoritati pana la ultimul sef de birou... in ritmul asta tara se duce de rapa...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
La 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realiz[..]
26.07.2015, 23:36   |    0 comentarii
Duminică, la invitaţia senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Soci[..]
26.07.2015, 22:54   |    2 comentarii
Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capito[..]
01.07.2015, 22:03   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter