04.04.2013,  22:24:54 | 0 comentarii | 1362 vizualizari
COMUNICAT DE PRESĂ
de Ziarul Vaii Jiului

Având în vedere situaţia economică dezastruoasă generată de politicile economice aplicate de Guvernul USL condus de dl. Victor Viorel Ponta, creşterea alarmantă a ratei şomajului şi scăderea gradului de ocupare a forţei de muncă, în baza art. 74 alin 1) din Constituţia României, senatorul de Valea Jiului Haralambie Vochiţoiu, în strânsă legătură cu autorităţi locale şi cetăţeni interesaţi/afectaţi din colegiul pe care îl reprezintă, a înaintat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă.

În esenţă, proiectul de modificare a Legii nr. 76/2002 prevedea reintroducerea a două articole eliminate în mod abuziv, nesăbuit şi imoral de Guvernul PDL, condus de dl. Emil Boc (girat de dl. preşedinte Traian Băsescu), în vederea obţinerii cu orice preţ a unor economii la bugetul de stat, pe spatele şi din suferinţa unora dintre cele mai afectate persoane din societate - şomerii. 
Reintroducerea acestor articole de lege are drept scop combaterea şomajului, reîncadrarea în muncă, sprijinirea ocupării persoanelor defavorizate şi protecţia persoanelor în cadrul sistemului pentru şomaj, prin reluarea unei scheme de finanţare de la bugetul asigurărilor de sănătate (BAS) şi/sau din alte surse, pentru reluarea de către autorităţile publice locale (primării) a programelor de măsuri active privind ocuparea temporară a forţei de muncă, în folosul comunităţii. Aceste tipuri de programe au funcţionat cu succes chiar în baza acestei legi până în anul 2010, când cele două articole au fost eliminate.
Copiind fidel comportamentul sfidător şi duplicitar practicat de Guvernul PDL, faţă de cetăţenii care l-au votat, Guvernul USL, condus de dl. Victor Viorel Ponta, prin scrisoarea nr. 365/22.03.2013 transmite Senatului României un Punct de vedere halucinant asupra propunerii legislative înaintată de dl. senator de Valea Jiului Haralambie Vochiţoiu, liderul grupului PP-DD din Senat, prin care afirmă răspicat: ...considerăm că introducerea în conţinutul Legii nr. 76/2002 a unor măsuri de subvenţionare a cheltuielilor cu forţa de muncă efectuate în cadrul unor programe care au ca scop ocuparea temporară a forţei de muncă din rândul şomerilor NU ESTE OPORTUNĂ în acest moment. 
Având în vedere aceste considerente guvernul nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative, uitând subit de angajamentul trâmbiţat în campania electorală de a înfiinţa 1.000.000 de locuri de muncă. 
Domnule prim-ministru al României, din cauza lipsei locurilor de muncă şi sărăcirii tot mai accentuate a populaţiei, ocuparea unui loc de muncă, fie el şi temporar, ameliorează impactul social generat de politicile economio-sociale nepotrivite şi slugarnice faţă de FMI, aplicate deopotrivă de Guvernele USL şi PDL. Totodată, aceste măsuri active ar aduce servicii administraţiilor publice locale.
Dl. senator Haralambie Vochiţoiu doreşte să facă cunoscută cetăţenilor şi mass-media adevărata faţă a acestei puteri, face apel la toţi parlamentarii din judeţul Hunedoara, precum şi la ceilalţi parlamentari, să se delimiteze de acestă guvernare abuzivă, care seamănă din ce în ce mai mult cu cea pe care tocmai a înlocuit-o, şi să susţină prin vot măcar aceste minime măsuri gândite în folosul oamenilor sau să depună amendamente, în cadrul dezbaterilor parlamentare.
Bucureşti, 04 aprilie 2013
Biroul Senatorial
Haralambie Vochiţoiu


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 10 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
La 23 iulie a.c., preşedintele României a promulgat legea privind economia socială. Această lege va avea un rol cheie în realiz[..]
26.07.2015, 23:36   |    0 comentarii
Duminică, la invitaţia senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu, Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Soci[..]
26.07.2015, 22:54   |    2 comentarii
Conferinţa de presă organizată ieri de senatorul UNPR Vochiţoiu la cabinetul senatorial a scos în evidenţă trei capito[..]
01.07.2015, 22:03   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter