07.04.2013,  19:33:02 | 1 comentariu | 1089 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Uitând că Valea a votat masiv cu USL / Ponta nu vrea să micşoreze preţul apei
de Ziarul Vaii Jiului

Comunicat de presă

Având în vedere degradarea accelerată a situaţiei socio-economice din Valea Jiului, generată de politicile aplicate de guvernul USL condus de dl. Victor Viorel Ponta, tariful ridicat perceput pentru furnizarea apei potabile şi a serviciilor de canalizare corelate cu lipsa locurilor de muncă, scăderea veniturilor şi sărăcirea tot mai accentuată a populaţiei, în baza art. 74 alin 1) din Constituţia României, senatorul de Valea Jiului Haralambie Vochiţoiu, în strânsă legătură cu cetăţenii interesaţi/afectaţi din colegiul pe care îl reprezintă, a iniţiat o propunere legislativă intitulată Lege privind acordarea pentru familiile cu venituri reduse a diferenţelor de tarif la serviciile de alimentare cu apă şi canalizare furnizate de SC Apa Serv Valea Jiului SA.
În esenţă, proiectul de lege prevede acordarea de la bugetul de stat, lunar, a unui sprijin financiar pentru familiile cu venituri reduse, nevoiaşe, având domiciliul pe raza teritorială a municipiilor Petroşani, Lupeni şi Vulcan precum şi a oraşelor Aninoasa, Petrila şi Uricani. Acest sprijin financiar constă în acoperirea de la buget a diferenţelor de tarif percepute de stat, prin operatorul aflat în subordinea CJ Hunedoara, pentru serviciile de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, astfel încât să se asigure menţinerea acceptabilă a stării de sănătate şi de igienă a cetăţenilor aflaţi în dificultate, fără voia lor.
Continuând comportamentul sfidător şi duplicitar practicat de guvernul PDL faţă de cetăţenii care l-au votat, guvernul USL, condus de dl. Victor Viorel Ponta, prin scrisoarea nr. 364/22.03.2013 transmite Senatului României un Punct de vedere aberant, asupra propunerii legislative înaintată de dl. senator de Valea Jiului Haralambie Vochiţoiu, liderul grupului PP-DD din Senat, prin care, fără să ţină cont de situaţia specifică la care face referire propunerea legislativă şi de posibilitatea extinderii aplicabilităţii acesteia şi în alte situaţii similare, formulează o serie de „abureli” invocând ba încălcarea principiului nediscriminării, ba existenţa unui criteriu teritorial, ba că nu ştie ce însemnă venituri reduse, ba că se încalcă decizii ale Curţii Constituţionale ori sensuri date de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ba nerespectarea unor aspecte formale privind redactarea textului de lege şi încheie apoteotic afirmând că, ţineti-vă bine, în propunerea legislativă nu se regăsesc nici dispoziţii care să prevadă elementele pe baza cărora ar urma să se stabilească venitul mediu lunar net pe familie, şi având în vedere aceste considerente Guvernul nu susţine adoptarea acestei propuneri legislative.
Domnule Prim-ministru al României, se spune că, atunci când orizontul cunoaşterii se reduce la un punct el devine PUNCT DE VEDERE. 
No comment.
Dl. senator Haralambie Vochiţoiu doreşte să facă cunoscută cetăţenilor şi mas-media adevărata faţă a acestei puteri, face apel la toţi parlamentarii din judeţul Hunedoara precum şi la ceilalţi parlamentari, să se delimiteze de această guvernare abuzivă, care seamănă din ce în ce mai mult cu cea pe care tocmai a înlocuit-o, şi să susţină prin vot măcar aceste minime măsuri gândite în folosul oamenilor sau să depună amendamente, în cadrul dezbaterilor parlamentare.
Biroul de presă al PP-DD


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (1 )

#1 Bebe08.04.2013,  09:10:55
Domnul senator uita ca a facut ani de zile parte din PSD si USL? daca nu ar fi fost exclus acum ar fi zis ca este bine.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Cele povestite mai la vale s-au întâmplat la conferinţa de presă susţinută la finele săptămânii trecute de[..]
03.06.2015, 23:00   |    0 comentarii
Duminică, 29 martie, s-au împlinit 11 ani de când România a intrat oficial în NATO. Acest fapt a adus sig[..]
30.03.2015, 20:11   |    0 comentarii
Senatorul Haralambie VOCHIȚOIU, preşedinte al Departamentului pentru muncă, protecţie socială, combaterea discriminării şi relaţia cu [..]
12.03.2015, 22:22   |    1 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter