01.04.2008,  10:21:30 | 0 comentarii | 446 vizualizari
Am fost la cumpãrãturi / La PROFI - produse de o calitate îndoielnicã sunt vândute fãrã pic de jenã
de Corneliu BRAN

Situat în zona Spitalului, supermarketul “Profi” este vizi­tat zilnic de sute de clienţi. Ce pot gãsi ei în magazinul care are printre moto-uri şi acela de “cele mai mici preţuri”, puteţi vedea citind rândurile de mai jos. 

Uite vidul, nu e vidul
Ca şi la un alt mare magazin de acest fel din Petrila şi la Profi am gãsit aceeaşi proble­mã, care tinde sã devinã o obişnuinţã pe rafturile marilor magazine din Valea Jiului, atâtea câte sunt…
Este vorba de cafeaua naturalã vidatã. Am descoperit nu mai puţin de 20-25 de pungi de 500 de grame sau de 1 kilogram, din cinci mãrci renumite de cafea, care numai în vid nu erau ambalate. În sensul cã pungile respective erau pline cu aer. Acestea, în mod normal, nu trebuiau sã mai fie expuse pe rafturi la vânzare, ci retrase imediat. Am umplut coşul cu câte o pungã din fiecare sortiment şi am mers mai departe… Unde am gãsit:
 
Pâinişoare fãrã coajã, bune de dat la porci …
Noul sortiment al Profi este pâinişoara fãrã coajã! Cele douã pâinişoare se aflau într-un suport de plastic, tari ca betonul. Culmea este cã pe lângã raionul respectiv au trecut de cel puţin cinci ori diverşi angajaţi, dar nici unul nu s-a sesizat sã ia de-acolo pâinişoa­rele cu pricina. Bune de dat la porci, în niciun caz de vândut la oameni… Le-am pus şi pe aces­tea în coş şi am mers mai de­parte. Unde am oprit la ra­ionul de chipsuri.
 
Chipsuri expirate din… iulie
Din zecile de sortimente de chipsuri, unul singur ne-a atras atenţia. Asta, deoarece era cu termenul de valabilitate depãşit şi nu de azi de ieri, ci de mai bine de douã luni! 
Nu credem cã a fost o întâmplare, deoare­ce în zona res­pec­tivã se aflau zeci de pungi, care toate aveau termenul expirat, la produsul respectiv. 
Am pus un exemplar în coş şi am mers mai departe, spre raionul de mezeluri.
 
Salam uscat… acoperit cu un praf albicios, greţos
În general, nu am gãsit aici prea multe produse care sã prezinte un aspect necomercial. Totuşi, ne-au sãrit în ochi circa 4-5 rude de salam uscat, aflate pe un raft, care nu erau ca celelalte, în sensul cã erau acoperite cu un praf albicios, destul de greţos, care ne-a şi rãmas pe degete, dupã ce am pus douã “exemplare” în coş… Termenul de valabilitate era în regulã la toate produsele de car­ne şi preparate din carne, in­clusiv mezeluri. Doar aspectul comercial mai lãsa de dorit la unele, printre care şi aceste douã sortimente de salam uscat.
La raionul de brânzeturi ni­mic deosebit, marfã în general bunã şi în termen de garanţie. Singurul produs la care am gãsit câteva pachete nereuşite a fost un sortiment de brânzã topitã, ambalatã în pungã de plastic, care era periculos de cumpãrat. 
Am pus în coş tot ce am gãsit în neregulã şi, dupã mai bine de o orã, am plecat spre “marele şef” al magazinului…
 
“Şeful” nici mãcar nu a întrebat clasicul: “Cu cine am onoarea…?”
Dupã ce domnul Rambo de la intrare ne-a condus amabil spre biroul “şefului”, am pus co­şul pe biroul dânsului. L-am întrebat dacã ştie de aceste produse şi ne-a confirmat, culmea, cã ştie… “Ce facem cu astea, domnule şef?”. “Pãi, nu ştiu, le lãsaţi aici şi noi o sã le scoatem de la vânzare…”. “Dar de ce nu aţi fãcut-o pânã acum? Cum este posibil sã vindeţi aşa ceva? Un magazin res­pectabil nu are voie sã aibã pe rafturi o asemenea marfã! Aveţi şefi de raioane, trebuie sã-i luaţi la rãspundere pentru asta!”. “Tocmai asta e, cã nu avem şefi de raioane… Dar o sã rezolvãm problema, asta e… Ne pare rãu…”. 
Am plecat cu ideea cã omul nostru, probabil, este prea obiş­nuit cu neregulile, ca sã le mai şi ia în seamã, nu înainte de a întreba cum se numeşte “domnu` şef”, acesta rãspun­zân­du-ne sec: Ştefan Dulu­man. Fãrã sã întrebe cine a fost, cu ce ocazie şi aşa mai departe… Exact ca la intrare, la fel şi ieşirea… Semn cã în Profi poţi face ce vrei!
Ca un ultim amãnunt, în ceea ce priveşte politica de preţuri, nici pe departe “cele mai mici preţuri” nu sunt la Profi. Dar ãsta este doar un amãnunt, luaţi-l ca atare…


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter