14.04.2013,  23:04:27 | 14 comentarii | 2233 vizualizari
Turnătorul Lupaşcu nu se dezminte! / Legislativul local lupenean a fost convocat în regim de urgenţă pentru ca USL să-şi cumpere liniştea cu un consilier PP-DD
de Cătălin DOCEA

Consiliul Local al municipiului Lupeni a fost convocat în regim de urgenţă săptămâna trecută, în 9 aprilie, pentru a aproba o Ordine de zi conţinând numai două puncte. Potrivit legii administraţiei publice locale, convocarea legislativului local în şedinţe, altele decât cele ordinare, se face pentru motive temeinice, ce ţin de necesitatea adoptării unei hotărâri fără de care interesele cetăţeanului ar fi afectate. E vorba chiar de cazuri de forţă majoră ori de maximă urgenţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor municipiului. Spre exemplu, legislativul poate fi convocat dacă, în lipsa unei hotărâri a acestuia, ce trebuie adoptată înaintea tradiţionalei şedinţe lunare, municipalitatea pierde o sumă de bani, sau nu poate întreprinde un demers în interes public. Cu alte cuvinte, după cum zice forma actuali­zată a legii administraţiei publice locale, legislativul local nu poate fi convocat doar pentru că vine primăvara ori pentru că afara plouă.

Deşi niciunul dintre proiecte nu justifica o necesitate imediată, consilierii au fost convocaţi săptămâna trecută pentru a aproba repartizarea a două locuinţe ANL şi vânzarea unui teren. Până acum, toate repartizările de locuinţe s-au făcut în şedinţe ordinare, acest gen de proiecte nefiind unele cu caracter deosebit. Şedinţa nu a fost promovată în presa locală, dar a fost mediatizată pe pagina de Facebook a unui consilier local PP-DD. Care nu şi-a dat seama că, astfel, ne serveşte dovada faptului că gaşca lui Lupaşcu a pus la cale, şi chiar a împlinit, un nou şmen.
Al doilea proiect, cel privind aprobarea unui raport de evaluare şi vânzarea unui imobil (teren) ascunde însă interesul USL (în cazul Lupeniului, a se citi „PSD”) de a-şi cumpăra liniştea cu un consilier local PP-DD. Asta pentru că proiectul ascunde interesul direct al familiei consilierului PP-DD Teofil Dobrean, fost asociat în afaceri cu familia Resmeriţă.
La o analiză atentă, proiectul – care în mod cert nu necesita o şedinţă specială a consiliului local – e plin de lacune, tocmai graba USL de a-l aproba demonstrând că Resmeriţă, alias turnătorul „Lupaşcu”, nu mai suportă existenţa unei opoziţii, fie ea şi firavă, în legislativul local.
Potrivit Notei de fundamentare a proiectului, cere­rea de cumpărare a terenului a fost făcută de una dintre firmele familiei consilierului Dobrean încă din anul 2009. În document, firma este menţionată în mod eronat ca având sediul în Vulcan, deşi este înregistrată la Lupeni. Cu toate că solicitarea a fost înregistrată acum patru ani, în 28.09.2009, Resmeriţă nu a mişcat niciun deget în sensul soluţionării acesteia. În 2013 însă, când are interesul de a-l avea la mână şi vot pe fostul său asociat, consilierul PP-DD Teofil Dobrean, Resmeriţă a considerat cererea drept una de strictă actualitate, solicitând consiliului local să o aprobe. 
Interesant este şi raportul Biroului Cadastru şi Agricultură, semnat de ing. Iulica Cioacă. 
Documentul menţionează că solicitarea a primit aviz negativ în 18.03.2013 de la Comisia pentru Amenajarea Teritoriului şi Urbanism, Protecţia Mediului şi Turism a consiliului local, şi – după reexaminarea cererii şi a amplasamentului din teren – avizul a devenit pozitiv (în 22.03.2013). În document se menţionează că, „urmare a acestui aviz pozitiv” (cel din 22.03.2012 – n.r.), s-a întocmit un raport de evaluare de către o societate de profil din Deva. Numai că, din Raportul de expertiză tehnică – evaluare, anexat proiectului de hotărâre, rezultă negru pe alb că „identificare, inventarierea şi evaluarea s-au efectuat în 12.03.2013”. Pe cale de consecinţă, rezultă fără echivoc faptul că documentele anexate de gaşca lui Lupaşcu acestui proiect de hotărâre se contrazic flagrant între ele.
Astfel s-a ajuns ca, având nevoie de linişte în consiliul local, Resmeriţă să vândă uneia dintre firmele familiei consilierului Dobrean un teren în buricul târgului cu aproximativ 25.000 de lei în condiţiile în care valoarea de piaţă este de 4 (patru) ori mai mare. Vorbim, vă reamintim, de o solicitare aprobată după 4 (patru) ani de zile pentru că abia acum Resmeriţă are un interes direct. Vom reveni.

Comentarii articol (14 )

#1 vasile14.04.2013,  23:45:04
sa-si cumpere linistea ? da de unde; e vorba de santaj si interese reciproce; s-au reantalnit 2 escroci; resmerita si dobrean.dobrean un escroc cunoscut de tot lupeniul...fost viceprimar care a pus la banci gaj apartamentele unor cetateni, de au avut oamenii de suferit, de-l cautau acasa cu topoarele...un escroc ordinar si un oportunist...sunt cam din acelasi aluat dobrean si resmerita...n-aveau loc amandoi in psd asa ca dobrean a fost pe la diferite partide din interese si oportunism...nici ppdd nu e mai departe decat astia din usl sau din pdl-ul local...niste nemernici, de aceea in lupeni ti-e greata ( daca ai un pic de onoare) cand sunt alegerile.romania nu va scapa niciodata de coruptie si saracie daca nu se schimba legea electorala....maxim 2 mandate consecutive si un CV serios, altfel "prostimea" tot pe astia o sa-i aleaga...astia dau pomeni, mint cu nonsalanta, fura cu nonsalanta, santajeaza samd. un om serios nu se preteaza la asa ceva, de aceea nici nu e ales, si de aceea nici nu candideaza..reforma morala trebuie impusa de sus de la conducerea statului...prin constitutie...nu intodeauna majoritatea are dreptate si acesta e un caz, e un exemplu....sau cum se zice: prostului trebuie sa-i faci bine cu forta.( cand prostia lui te afecteaza si pe tine)..cand votul unui puscarias este egal cu votul unui profesor e timpul sa spui stop...democratia are si parti negative pe care trebuie sa stii sa le elimini in interesul tuturor..daca vrei si chiar te intereseaza soarta tuturor. un idiot, un prost, un talhar, un escroc se gandeste tot timpul numai la interesele lui.un om destept, un intelectual, un om corect se mai gandeste si la ceilalti..:)):)) asta a spus-0 aristotel nu eu:)):))
#2 corin15.04.2013,  04:52:56
Razmerita este cel mai slab primar din tara daca mergi cu masina din barbateni spre Uricani pe unele locuri trebuie sa mergi cu treapta a -II-a ca sa nu-ti rupi masina, si asta se intampla in fiecare an in Lupeni. sa-i fie rusine la (Primar)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!daca mai are rusine.
#3 tsunami15.04.2013,  10:22:09
De unde atata rusine ..Daca avea bun simt impreuna cu Nicula si Fiul sau nu mai candidau la scaunele caldute.orice prost poate sa inchida minele dar de facut ceva trebuie sa ti mearga mintea..si lor le merge dar in interes personal nicidecum pentru cetateni..Omul e atat de sarac ca se bucura la niste pixuri si calendare ,o masa dupa sut numai cu ocazii speciale intr-o locatie deja arhicunoscuta si restul praf si pulbere...adica... gunoi,maidanezi si cacat de patruped.Ieri pe drum am intalnit un consilier cu sotia si parca mi era asa sa-l intreb daca-i place orasul.Cred ca da.. ca facea slalom printre maidanezii de langa Cina...Continuati tovarasi santeti pe drumul cel bun...intotdeauna...
#4 pt corin15.04.2013,  10:51:23
Da, in Lupeni drumurile sunt exagerat de distruse... si acum este PSD la putere, poate sa dea niste bani pt 1 mc de asfalt sa scuipe in gropi. Dar si in Petrosani drumurile sunt ca vai de ele... mare Ritzi ar trebui si el palmuit cu o maciuca pentru asta... mai ales ca are o gramada de bani de administrat... dar si lui i se rupe...
#5 nina15.04.2013,  14:18:04
dl Dobrean a fost viceprimar la Lupeni si pe timpul sau din banii primariei a fost platita factura pentru scuturat pomii de zapada,e acelasi aluat(ca doar e patron de brutarie) ca si Resmerita.
#6 goia15.04.2013,  14:23:55
mi-a placut cum a vorbit aseara la RTV dl Barbu despre votantii din Lupeni: prostime. Ne meritam soarta! cine nu a vazut emisiunea sa se uite pe RTV la inregistrari emisiunea Romania exclusiv din 14.04.2013
#7 USL 15.04.2013,  15:09:57
mascariciul asta de LUPASCU arunca momeala la fostii "parteneri de afaceri"(a se citi JEFUITORI) de frica sa nu vorbeasca dobrean despre "PREACURATELE AFACERI"facute impreuna !
#8 popei15.04.2013,  15:22:53
vasile vorbesti aiurea,si in necunostinta de cauza. tot respectul pt fam dobrean
#9 vasile15.04.2013,  15:44:45
popei: cred ca numa daca esti fiul lui dobrean sau nevasta, poti spune:tot respectul ptr fam dobrean.nu numai eu stiu cine e dobrean, ci tot lupeniul. niste parveniti fara caracter..dinu paturica era copil mic pe langa dobrean si resmerita.
#10 Eu cetateanul.15.04.2013,  20:56:14
O vizita de lucru in U.S.A???????????????????
#11 Eu cetateanul.15.04.2013,  21:03:26
V I Z I T E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! V I Z I T E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
#12 giuseppe16.04.2013,  22:34:42
lupenenii papagalii papagalilor!!! Ce a-ti votat ...aveti!
#13 contibuabilul lupenean17.04.2013,  15:15:20
" Şedinţa nu a fost promovată în presa locală, dar a fost mediatizată pe pagina de Facebook a unui consilier local PP-DD. Care nu şi-a dat seama că, astfel, ne serveşte dovada faptului că gaşca lui Lupaşcu a pus la cale, şi chiar a împlinit, un nou şmen."D-le Docea, ma incanta faptul ca " ati reluat lupta" impotriva clanului Lupascu si le mai aratati mizeriile in public !insa despre ceea ce-am citat din articolul dv. consider ca trebuie sa va rectific afirmatia in sensul ca nicidecum d-l consilier care a mediatizat pe fb acea sedinta dubioasa, n-a facut-o din greseala, ... ca nu si-ar fi dat seama ce face ..., dumnealui a promis de la bun inceput ca fb-ul va fi una dintre armele cu care va duce o lupta continua impotriva nelegiuirilor din Lupeni, este un om , cel putin pana acum, corect si devotat functiei pe care i-a conferit-o electoratul ! in concluzie: bravo d-voastra si bravo d-lui ! tineti-o tot asa !
#14 eva29.09.2014,  11:17:39
Da,dl.Teofil Dobrean o fi patron de brutarie(asta am aflat si noi cei din capitala),dar contributiile nu le-a platit.O sa trebuiasca sa vina pe aici cu scumpa sa sotie(la Tribunalul Bucuresti)la proces.Halal patroni!!!!!!!!!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Pe aceeasi tema

La conferinţa de presă susţinută în urmă cu trei săptămâni de deputatul Cristian Resmeriţă, acesta a făcut cu[..]

04.08.2015, 14:54   |    5 comentarii
Ca urmare a implicării personale a deputatului Cristian Resmeriţă, Primăria municipiului Lupeni a întocmit documentaţia pentru orga[..]
13.07.2015, 21:49   |    1 comentarii
Parcă nu trece o zi, fără să aflăm de o nouă realizare edilitară din municipiul Lupeni. 
[..]
05.07.2015, 21:50   |    1 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter