24.04.2013,  22:20:21 | 0 comentarii | 811 vizualizari
Fie că aparţin persoanelor fizice sau juridice / Unele pajişti vor fi scoase de la plată
de Alina PIPAN

Registrul fermierilor, administrat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, are în evidenţă toţi deţinătorii de pajişti, persoane fizi­ce sau juridice. Pentru întreţinerea lor se plăteau subvenţii, dar doar dacă aceste pajişti erau productive. Adică, dacă un momârlan are o pajişte pe un gol alpin, nu o exploatează, dar o deţine, nu poate primi subvenţie. 

Guvernul a emis o ordonanţă de urgenţă care reglementează obligaţia deţinătorilor de pajişti permanente să menţină suprafaţa totală ocupată cu pajişti la 1 ianuarie 2007, înregistrate în Registrul agricol ca păşune/fâneaţă la acea dată, conform prevederilor Legii nr. 157/2005 pentru ratificarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană.
Ordonanţa evidenţiază şi situaţiile excepţionale în care pot fi scoase definitiv sau temporar suprafeţe din circuitul agricol al pajiştii, operaţiune care se va face doar cu avizul MADR şi cu recuperarea anticipată a suprafeţelor de pajişti din terenuri neproductive.
Pentru punerea în valoare a pajiştilor aflate în domeniul public, în baza cererilor crescătorilor de animale se pot încheia contracte de concesiune/ închiriere, în condiţiile legii, pe o perioadă de maximum cinci ani. Similar, pentru pajiştile aflate în domeniul privat se pot încheia contracte de închiriere. Termenul limită de solici­tare a acestora este 15 mai 2013.
Pentru a primi plăţi beneficiarii înscrişi în Registrul agricol trebuie să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin 1 ha, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha, iar în cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 ha, să declare toate parcelele agricole; să respec­te bunele con­diţii agricole şi de mediu, reglementate prin legislaţia naţională, pe toată suprafaţa agricolă a exploataţiei;  să prezinte documentele necesare care dovedesc dreptul de folosinţă şi să poată face dovada că utilizează terenul pentru care s-a depus cererea;  să furnizeze toate informaţiile solicitate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în termenele stabilite, dar şi să permită controale din partea agenţiei.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter