03.11.2011,  11:37:11 | 0 comentarii | 773 vizualizari
Consiliul local şi Clubul Copiilor Petroşani au organizat: / Săptămâna creaţiei artistice
de Ziarul Vaii Jiului

Clubul Copiilor Petroşani şi Consiliul local al municipiului Petroşani au organizat cea de-a doua ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Arte Vizuale. Manifestările au demarat sâmbătă, 8 mai, la Muzeul Mineritului, sub titulatura „Săptămâna creaţiei artistice”. La manifestare au participat cu lucrări elevi din 14 localităţi ale ţării. Expoziţia este deschisă toată săptămâna, astfel că lucrările elevilor pot fi văzute la Muzeul Mineritului până pe 15 mai. Aviz amatorilor de frumos! 

Fiind vorba de o manifestare amplă, care a implicat o redutabilă desfăşurare de forţe şi un spirit organizatoric pe măsură, considerăm discursul emoţionant al d-nei prof. Daniela Oprică rostit la debutul manifestărilor ca unul lămuritor:

„Dragi copii, dragi părinţi, distinşi invitaţi, stimaţi colegi!

Vreau, mai întâi, să vă mulţumesc pentru alegerea dumneavoastră de a vă afla astăzi alături de noi.

Proiectul educaţional Festival - concurs naţional de artă vizuală Săptămâna creaţiei artistice se află la cea de-a doua ediţie şi a fost iniţiat de profesorii coordonatori de la cercurile metaloplastie şi pictură de la Clubul Copiilor Petroşani, vizând elevii cercurilor artistice de la palate şi cluburi din ţară. Ideea acestui proiect a venit din dorinţa de a atragere un număr cât mai mare de copii în scopul încurajării exprimării artistice. Acest concurs dă posibilitatea talentelor nedescoperite să se evidenţieze, să fie valorificate şi îndrumate pentru pregătirea lor viitoare, şcolară şi profesională.

Anul acesta, participă la concurs 14 unităţi şcolare cu activitate extraşcolară: Palatul Copiilor (PC) Craiova, PC Deva, Clubul Copiilor (CC) Haţeg, CC Horezu, CC Huedin, CC Jibou, CC Lugoj, CC Petrila, CC Petroşani, PC Timişoara, CC Turda, PC Rm. Vâlcea şi CC Vulcan, reunind un număr de aproape 250 lucrări.

Expoziţia de faţă cuprinde lucrări care se înscriu la mai multe secţiuni: pictură, pictură pe sticlă şi lemn, grafică, sculptură, metaloplastie, artă decorativă, artă fotografică, ceramică şi altele. Lucrările au fost grupate pe secţiuni şi grupe de vârstă. Expoziţia va fi deschisă publicului larg timp de o săptămână, după care juriul va acorda premii şi menţiuni celor mai bune lucrări. Arta este în esenţă cea mai profundă expresie a creativităţii umane. Pe cât de dificil de definit, pe atât de dificil de evaluat. După vizionarea acestor lucrări realizăm imensitatea potenţialului de creativitate, originalitate şi inovaţie al copiilor. Vreau să mulţumesc copiilor pentru pasiunea lor creativă, părinţilor pentru susţinere şi încurajarea copiilor de a frecventa cursurile extraşcolare, mulţumesc personalului Muzeului Mineritului pentru ajutorul acordat, mulţumesc Consiliului Local al municipiului Petroşani în calitate de coorganizator şi finanţator.

Mulţumesc colegilor de la Clubul Copiilor Petroşani care au făcut echipă şi au ajutat la realizarea acestui concurs şi, nu în ultimul rând, vreau să mulţumesc presei şi televiziunii locale.

Pentru că astăzi (sâmbătă – n.r.), 8 mai, este Ziua Internaţională a Crucii Roşii, d-na Felicia Necşa a organizat împreună cu d-na Doina Buldur o acţiune care se alătură evenimentului pentru care ne aflăm astăzi aici, la Muzeul Mineritului.

Acţiunea constă în a oferi copiilor noştri obiecte de igienă, jucări şi dulciuri.

Mulţumim tuturor celor implicaţi”.

Pentru că ne-am obişnuit ca la aproape fiecare eveniment deosebit organizat de Cercul de metaloplastie să avem alături de noi minunaţii elevi ai Åžcolii Generale Nr. 7, elevi instruiţi de d-na Lucreţia Gabroveanu, şi astăzi au pregătit pentru dumneavoastră un mic spectacol.

Alături de ei vor mai prezenta pentru dumneavoastră câteva cântece vesele minunaţii copii care fac parte din grupul vocal Parâng de la Clubul Copiilor Petroşani.

Vreau să vă spun că acest grup vocal este chiar la început, astăzi aflându-se la cea de-a patra apariţie în faţa publicului. Din acest motiv v-aş ruga să-i încurajaţi.

Înainte să închei, vreau să subliniez dorinţa organizatorilor ca la următoarele ediţii să avem o mai largă participare a copiilor din ţară, astfel încât acest Festival - concurs să devină o tradiţie, iar dumneavoastră să aşteptaţi cu nerăbdare fiecare ediţie.

Vă doresc vizionare plăcută şi vă mulţumesc încă o dată pentru prezenţă”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter