13.05.2013,  20:18:31 | 0 comentarii | 1601 vizualizari GALERIE:     FOTO    
MDRAP va verifica gravele nereguli de la proiectul de reabilitare a Palatului Cultural Lupeni. Iată dovada!
de Cătălin DOCEA

Disciplina, în primul rând de ordin financiar, e temelia oricărui proiect cu finanţare europeană. Uniunea ne dă bani pentru dezvoltare, fonduri pe care bugetul de stat nu şi le-ar permite pentru că nu le are, cu o condiţie esenţială: să nu fentăm. Exact asta n-au înţeles cei de la Primăria munici­piului Lupeni, în frunte cu primarul: cu banii Uniunii n-ai voie să te joci.

Potrivit legii, reprezentanţii Primăriei municipiului Lupeni au obligaţia de a verifica periodic, sau de câte ori este cazul, dacă societăţile asociate pentru derularea proiectului numit „Reabili­tarea Palatului Cultural Lupeni” şi subcontractanţii acestora se execută de obligaţiile asumate întocmai cu prevederile caietului de sarcini.
Teoretic, cei de la Primăria municipiului Lupeni au verificat periodic executarea acestor lucrări. Practic, aşa cum am demonstrat în articolele noastre din 17 şi 24 aprilie a.c., minima verificare a derulării lucrărilor chiar nu s-a făcut. Astfel a fost posibil ca, în urma descinderii inspectorilor ITM, să se descopere că la Palatul Cultural Lupeni lucra o cu totul şi cu totul altă firmă decât cele care au câştigat contractul. Şi, mai mult decât atât, că respectiva firmă uza din plin de munca la negru. Vorbim, aşadar, de o gravă încălcare a condiţiilor contractuale, dimpreună cu o evidentă fraudare a fondurilor europene alocate proiectului.
Pe cale de consecinţă, urmare a informaţiilor exclusive publicate de cotidianul nostru, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a sesizat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP). Prin urmare, Unitatea de Gestionare Nereguli Fonduri Europene a transmis spre verificare Direcţiei Constatare şi Stabilire Nereguli din cadrul MDRAP suspiciunea de neregulă referitoare la proiectul „Reabilitare Palat Cultural Lupeni”. Practic, dacă neregula se confirmă (şi n-ar avea de ce să nu fie aşa), comunitatea locală pierde. 
Ce-ar trebui făcut ca, totuşi, lupenenii de rând să câştige? Să aştepte dimineaţa aceea în care, în faţa sediului administraţiei locale, vor parca mai multe dube cu mascaţi. Şi nu ne referim la circ. Vom reveni.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Pentru a înţelege mai bine contextul cultural al epocii, premergător construirii Palatului Cultural (Teatrul Minier) Lupeni, [..]
02.04.2015, 20:39   |    0 comentarii
Ieri, uşile Palatului Cultural din Lupeni erau ferecate şi ţipenie de constructor nu se zărea în interior sau pe afară.[..]
06.10.2014, 21:08   |    0 comentarii
Prea mult nu mai e de lucru la Palatul Cultural din Lupeni. Pe dinafară, clădirea este renovată complet şi arată deja ca-n vr[..]
12.08.2014, 19:33   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter