23.05.2013,  23:02:29 | 2 comentarii | 833 vizualizari
Azi, la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice / Trei primării din Vale sunt chemate la ordin
de Corneliu BRAN

La sediul Ministerului Mediului din Bucureşti reprezentanţii a trei primării din Valea Jiului, respectiv din municipiul Lupeni şi din oraşele Petrila şi Uricani, vor participa la discuţiile cu ministerul de resort, privind problemele legate de gropile de gunoi de pe raza localităţilor amintite.

Din partea Primăriei oraşului Petrila va fi prezent primarul Ilie Păducel. „Este o întâlnire binevenită. Mergem să discutăm o problemă serioasă, importantă pentru cetăţeni şi oraş. Noi tot suntem întrebaţi de fosta groapă de gunoi, se spune că uneori, acolo, se transportă gunoi menajer, dar să ştiţi că de când s-a sistat activitatea de depunere a gunoiului menajer în groapa de gunoi de la Petrila şi de când am încheiat contract cu cei din Vulcan noi nu mai ducem acolo gunoi menajer”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel. Care ne-a mai precizat că cei care au mai aruncat acolo gunoi sunt anumite firme sau persoane fizice, unii fiind depistaţi, alţii nu. „La rampă, după ce s-a suspendat activitatea de depunere, în calitate de administraţie publică locală am făcut tot ce ţinea de noi: am împrejmuit zona cu gard viu, am plantat pomi, am nivelat zona şi am pus pământ. Dar au mai scăpat câte unii şi au dus gunoi, asta fiind o problemă a noastră. Din păcate, poliţia locală nu poate să-i amendeze pe cei prinşi asupra faptului, pentru asta trebuia să dea împuternicire cei de la Mediu. Nu s-a făcut acest lucru, astfel că din această cauză există mereu discuţii şi probleme. Am tot făcut controale periodice, am trimis adresă la Garda de Mediu Hunedoara pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu înţeleg că nu mai este voie să se ducă gunoi acolo, mai mult ce să facem?”, se întreabă primarul Petrilei. Referitor la cealaltă chestiune legată de mediu (colectarea şi selectarea deşeurilor menajere), care, probabil, se va discuta la minister astăzi, primarul Păducel susţine că administraţia publică locală şi-a făcut temele: „Continuăm şi insistăm pe colectarea selectivă a deşeurilor, o cerinţă clară a Uniunii Europene şi a legilor româneşti modificate după legislaţia europeană. La Petrila avem demult staţie de sortare şi hală unde avem montată presă pentru PET-uri. Avem achiziţionate tomberoane speciale pentru plastic, hârtie şi deşeuri de alte forme, pe care le-am instalat şi în satele aparţinătoare. Am făcut tot felul de achiziţii în acest sens. Probabil vom continua acest proces, dar şi în funcţie de buget, după cum ştiţi anul 2013 este unul foarte greu din punct de vedere financiar”, ne-a mai spus primarul Ilie Păducel. Rămâne de văzut cu ce sarcini noi vor veni de la minister cei trei reprezentanţi şi cum vor fi aplicate ele în perioada următoare. Aşa cum spunea tot primarul Petrilei, soluţii nu prea sunt, în afară de groapa de gunoi de la Vulcan, până ce nu se va finaliza deponeul de lângă Simeria. Dacă s-a ratat momentul ca Petrila să aibă un deponeu pentru toată Valea Jiului, o fi bun şi deponeul din Simeria, numai să vedem cu toţii cu cât se va scumpi gunoiul după intrarea în funcţionare a acestuia. Tare ne este că iar vor fi discuţii şi voci ridicate. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 dog23.05.2013,  23:45:44
Apropo de gunoaie, doar cel din Petrila are ceva de zis? Celelalte, ... scuze, ceilalti doi nu au nimic de spus?
#2 Kety24.05.2013,  19:01:01
Paducel ca de obicei, nu i-a iesit afacerea si regreta. Lasa sa duca petrilenii gunoiul oriunde numai la Petrila sa nu fie, pentru ca sunt petrilenii destul de amarati si bolnava, la ce le-ar mai trebui un focar de infectie in plus.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
În urmă cu circa două săptămâni vă anunţam că primarul Ilie Păducel doreşte ca până la construcţia po[..]
05.11.2014, 21:45   |    3 comentarii
În Petrila sunt 200 de  blocuri. Câteva sunt noi, nu au nevoie de izolaţie termică, 40 sunt deja finalizate şi[..]
26.08.2014, 20:56   |    0 comentarii
Primăria şi constructorul care a efectuat lucrările vor preda societăţii de apă şi staţia de epurare, funcţională, &icir[..]
10.07.2014, 21:03   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter