09.06.2013,  21:29:35 | 6 comentarii | 2198 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Deviza lui Costel Avram, noul preşedinte ales al PNL Petrila: / „Pomul se cunoaşte după roade, iar omul după fapte. Las faptele să vorbească pentru mine!”
de Marian BOBOC
Nu mai e un secret pentru nimeni: Costel Avram este, aşa cum se aştepta toată lumea, preşedinte ales al Organizaţiei PNL Petrila. Spunem că se aştepta toată lumea la acest rezultat pentru că, de când a preluat ca preşedinte interimar conducerea liberalilor petrileni, vizibilitatea acestei organizaţii a crescut considerabil, iar felul în care membrii organizaţiei s-au mobilizat pentru a lua parte la proiectele sociale iniţiate de Costel Avram arată că e vorba de un lider autentic, ce îşi meri­tă pe deplin mandatul. Ce nu se aşteptau, poate, cei prezenţi la alegerile de vineri e organizarea fără precedent a evenimentului, comparabilă mai degrabă cu lansarea unei candidaturi - şi dacă la asta i-o fi dus gândul şi pe participanţi, înseamnă că liberalii din Petrila au înţeles că o campanie electorală începe a doua zi după alegeri, nu cu câteva luni înainte de vot.  
 
Mobilizare generală 
Alegerile de la Petrila au pus capăt unei perioade zbuciumate din istoria recentă a organizaţiei şi unei scurte, dar fructuoase perioade de interimat. Ca să facă din această procedură firească în viaţa oricărei organizaţii un eveniment cu adevărat memorabil, Costel Avram a adus la Petrila o mulţime de prieteni, nu doar din partid, care au venit să îl susţină, de la primari din tot judeţul până la parlamentari sau membri ai guvernului. Poate că niciodată până acum, liberalii din Vale n-au primit atâtea cuvinte frumoase, pentru că toţi cei care au vorbit, indiferent de partidul din care fac parte, au avut câte o vorbă bună, iar Tiberiu Iacob-Ridzi a recunoscut fără rezerve meritele liberalilor de ieri şi de azi.
„Este remarcabil demersul organizaţiei de aici de a aduce în atenţia opiniei publice importanţa pe care au avut-o liberalii în perioada anilor ’30, când erau la putere, şi voi propune consiliului local din Petroşani să avem măcar o stradă cu numele unui primar liberal, pentru că există similitudini frapante între zbaterea de a dezvolta Petroşaniul în acea vreme cu ceea ce se întâmplă în prezent. Înainte de a fi membri de partid, suntem oameni, şi înainte de a fi militanţi activi, trebuie să ne dăm cu toţii mâna, şi cred că împreună putem face ceea ce trebuie pentru Valea Jiului. De aceea pot spune, fără ipocrizie, că judeţul Hunedoara, condus în ultimii opt ani de Mircea Ioan Moloţ, a cunoscut transformări extraordinare. Îi doresc succes prietenului meu Costel Avram, am tăria să afirm că îl susţin şi îl voi susţine, aşa cum a făcut şi el în momentele când eu am candidat, chiar dacă nu eram din aceleaşi partide, şi cred că această colaborare nu este decât în interesul celor pe care îi reprezentăm”, a spus primarul Petroşaniului, care le-a mulţumit liberalilor pentru colaborarea din consiliul local al municipiului.
La fel de elogios a fost şi discursul senatorului Cosmin Nicula, care i-a asigurat pe locuitorii Petrilei că oraşul lui Sîrbu îi este a doua casă – una de vacanţă, la care ajungi rar şi pe fugă, am spune noi, dacă e să ne luăm după frecvenţa cu care îl vedem prin Valea Jiului, aspect care i-a permis lui Costel Avram o şarjă prietenească. „Avem alegeri peste patru ani, până atunci mai vii în Valea Jiului?”, l-a întrebat în glumă pe senator.
Ca să nu uite de începuturile sale în politică, Avram l-a invitat la Petrila şi pe Dorel Şchiopu, de la PRM Vulcan, care i-a fost un colaborator apropiat. „Eu am convingerea că PNL a avut mai mare nevoie de Costel Avram decât avea el de PNL, şi îmi exprim speranţa că va fi mai apreciat aici decât a fost în Partidul România Mare”, a spus Dorel Şchiopu, care n-a venit cu mâna goală, ci a adus două nuvele de I.D. Sîrbu editate de Avram pe vremea când era membru în partidul lui Vadim.
 
Emoţii, chiar şi fără contracandidat
Ce nu s-a văzut în ziua alegerilor de la PNL Petrila au fost emoţiile lui Costel Avram, care, deşi a candidat singur la funcţia de preşedinte încă îşi făcea griji, ştiind că voturile colegilor săi sunt, înainte de toate, o dovadă de încredere. Chiar dacă mulţi erau tentaţi să afirme că alegerile sunt o simplă formalitate, având în vedere schimbarea pozitivă produsă de interimatul lui Costel Avram, unicul candidat a luat foarte în serios acest eveniment, iar alegerea sa – evident, previzibilă – confirmă, dacă mai era nevoie, că organizaţia de la Petrila avea nevoie de cineva ca el. 
Am stat de vorbă la puţin timp după confirmarea sa ca preşedinte ales, şi ne-a spus că va continua să se ghideze şi de acum încolo după crezul înaintaşului său, Nicolae Gavrilescu: pomul se cunoaşte după roade, iar omul după fapte. „Încetul cu încetul, Partidul Naţional Liberal îşi recapătă locul pe care îl merită, iar faptul că Petrila a fost astăzi polul liberalismului hunedorean arată că suntem o organizaţie puternică şi cu mult potenţial. Am început mai multe acţiuni la Petrila şi în Valea Jiului, fiţi siguri că le vom continua pentru că vreau, aşa cum spuneau cei dinaintea noastră, ca faptele să vorbească pentru noi”, a spus proaspătul preşedinte al liberalilor, care, aşa cum ştiţi, a iniţiat de curând Cina Creştină, o campanie socială fără precedent în Hunedoara, care ar putea fi preluată şi de alte organizaţii locale din judeţ.
Tocmai ritmul alert în care a condus până acum liberalii şi multitudinea acţiunilor în care i-a implicat constituie o presiune în plus pentru Costel Avram, care va trebui să confirme şi de acum încolo că e un lider al faptelor. Nu e uşor să convingi liberalii că e nevoie de acţiuni mai degrabă specifice social-democraţiei, iar asta arată că doctrinele politice nu prea contează atunci când sărăcia din jur creşte de la o zi la alta. Faptul că oamenii lui Avram au înţeles acest lucru îi apropie şi mai mult de cei cărora peste câţiva ani le vor cere votul. Dacă vor continua să se apropie de oameni, rămâne de văzut, dar, aşa cum îl cunoaştem pe Costel Avram, e sigur că faptele vor depăşi vorbele.
 
Moloţ vrea Petrila condusă de liberali
Când ironic, când grav în discurs, preşedintele liberalilor hunedoreni, Mircea Ioan Moloţ, le-a fixat colegilor săi din Petrila o ţintă deloc uşoară, spunem noi: câştigarea primăriei la următoarele alegeri locale. Dacă până acum Ilie Păducel n-a prea avut contracandidaţi puternici din partea acestui partid, ar trebui să înceapă să îşi facă griji, pentru că şi Moloţ, şi Avram sunt doi lideri care luptă până la capăt atunci când îşi propun ceva, iar Primăria Petrilei este un obiectiv care merită toate eforturile. 
N-ar fi vorbit degeaba Mircea Ioan Moloţ dacă nu ştia pe ce se bazează, iar schimbarea pe care a remarcat-o după venirea lui Costel Avram la Petrila pare să fi fost argumentul hotărâtor: „E o responsabilitate pe care preşedintele nou ales şi echipa sa trebuie să şi-o asume, aceea de a câştiga alegerile din 2016. E prematur să spun acum cine ar fi candidatul potrivit. Dacă vorbim de Costel Avram, pe el îl văd primar în oricare dintre oraşele hunedorene, pentru că am lucrat împreună atâţia ani la Consiliul Judeţean şi ştiu de ce e în stare, aşa că nu îmi fac probleme că nu ar fi în stare să administreze oricare din oraşele noastre”.
Am întrebat-o şi pe Carmen Hărău, unul dintre cei mai activi parlamentari hunedoreni, dacă vede Petrila condusă de un liberal. „După ce-aţi văzut astăzi aici, vă mai îndoiţi?  Eu nu am nicio îndoială! Mă bucur să fi fost azi alături de prietenul meu Costel Avram, şi vă asigur, dragi prieteni petrileni, că organizaţia liberală e pe mâini bune, aşa cum va fi şi oraşul, pentru că în mod sigur veţi câştiga alegerile”, a spus doamna deputat.
 
Biroul de conducere al PNL Petrila ales vineri, 7 iunie
Costel Avram – preşedinte;
Doiniţa Maria Bălănesc şi Petre Bălănesc – vicepreşedinţi; Daniel Iulian Preda, Avram Opriş, Gheorghe Săceanu, Alin Vasile, Sorin Laurenţiu, Beatrice Andrei – membri.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (6 )

#1 Mirica09.06.2013,  22:01:16
Un exemplu de lider adevarat. Si e doar inceputul, cu siguranta. Felicitari domnule Presedinte Costel Avram !
#2 ITZIC10.06.2013,  11:01:42
Dupa faptele lui intro tara civilizata don costel ar fi costumat in VERGI1Traseist notoriu si obedient este unealta CJ pentru sifonarea banilor din proiectul de reabiltare desfasurat in VJ.
#3 diana10.06.2013,  14:47:48
N-09-DE Deviza o stim, sa vedem si faptele !
#4 poseidon10.06.2013,  17:14:46
Un manager iscusit nu taie apa la un cartier intreg pentru a recupera restante istorice. Un manager iscusit nu intretine in mod voit aceasta ceata a administratorilor cu restantele ci mai degraba accepta plata facturilor de apa individual. Dar nu e cazul aici. Clientii buni platnici sunt revoltati ca raman fara apa dar ce mai conteaza?
#5 kemal12.06.2013,  18:13:58
Sa vazut ce sustinere a avut din partea Pnl Petrila ...noroc ca au venit la comanda din alt Oras Costelus "no name"
#6 Cristi17.06.2013,  23:51:25
O credeam pe doamna Andrei serioasa, dar vad ca se pune pe un rand cu Doinita:)))))) Jenant!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
- Domnule Costel Avram, cum vedeţi situaţia în care se află Complexul Energetic Hunedoara (CEH) şi ce se mai poate face pent[..]
23.08.2015, 20:09   |    8 comentarii
- Domnule Avram, mulţi sunt cei care spun că pentru Valea Jiului, cel puţin pe zona activi­tăţii miniere, nu se mai poate[..]
13.07.2015, 23:33   |    3 comentarii
Sala plină ochi!
Petrilenii au avut parte joia trecută de cel mai complex program de manifestări dedicate &[..]
17.05.2015, 21:16   |    5 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter