11.06.2013,  12:40:31 | 35 comentarii | 7475 vizualizari GALERIE:     FOTO     VIDEO
(VIDEO) UPDATE. Alin Simota - arestat preventiv pentru 29 de zile
de Cătălin DOCEA

Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Alba Iulia este abilitat să vă remită următoarea:

ŞTIRE DE PRESĂ

Admiterea propunerii formulată de D.I.I.C.O.T. de arestare preventivă pentru Simota Alin şi alte 4 persoane acuzate că au făcut parte dintr-o grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara, pe care vă rugăm să o daţi publicităţii, pentru o cât mai exactă informare a opiniei publice:

Astăzi, 12.06.2013, Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 29 de zile cu privire la 4 persoane iar pentru altă persoană, Bota Gheorghe, s-a dispus arestarea preventivă în lipsă pe o durată de 30 de zile de la data prinderii sale.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal că au făcut parte alături de alte persoane dintr-o grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.

Printre cele 4 persoane pentru care s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile se află şi Simota Alin considerat de anchetatori liderul grupării şi aflat în legătură cu gruparea condusă de Litera Constantin Cristian, pentru care a fost admisă propunerea de arestare preventivă în urmă cu o lună.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, a fost atacată cu recurs iar competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Cinci propuneri de arestare preventivă în dosarul Simota

Astăzi, la Curtea de Apel Alba Iulia se judecă propunerea de arestare preventivă formulată de către DIICOT Alba Iulia pe numele mai multor persoane identificate ca fiind membre ale grupării infracţionale coordonate de omul de afaceri Alin Simota.

DIICOT solicită emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele lui Alin Simota, alături de Ioan Moldovan, Mihăiţă Varodi, Florin Muntean şi Gheorghe Bota. Pentru una dintre aceste persoane, cererea se va judeca în lipsa inculpatului. Cel puţin una dintre persoanele menţionate (Varodi) este bănuită că ar fi participat la agresarea fostului consilier local Paul Gherasim. Vom reveni cu amănunte.

 
Şah mat la Simota: din top 300, direct la pârnaie! Omul de afaceri a fost trimis după gratii pentru şantaj, înşelăciune şi cămătărie, dar şi pentru că a comandat în mod repetat acte de violenţă
 
La două zile după botezul fiicei sale, Rania Maria, cel de-al patrulea copil al omului de afaceri, Alin Simota a fost călcat de procurorii DIICOT. A fost evident pentru cei prezenţi la botez că Simota era frământat de gânduri, invitaţia sa nefiind onorată de multă lume bună din Vale, dar nici de partenerii săi vechi, tradiţionali, de afaceri.
Simota, cândva nominalizat în top 300, avea mari probleme financiare de ceva vreme, mai multe socie­tăţi patronate sau controlate de acesta intrând în insolvenţă. Chiar vineri, săptămâna trecută, barul Atmosphere şi Liquor Store, situate în buricul târgului, au fost vândute prin licitaţie publică de către Insolvent Consult SPRL, lichidatorul judiciar al Atomis International Prod SRL, fiind adjucate pentru suma totală de 500.800 de lei de către Siminel Iordache. 
Este foarte probabil ca şi retragerea sa din funcţia de preşedinte al PNL Petroşani să fi avut la bază informaţii din rândul anchetatorilor, Simota fiind sfătuit de preşedintele Moloţ (aşa cum am arătat la momentul respectiv în cotidianul nostru) să demisioneze.
Ieri, pe lângă cazurile deja cunoscute, ale agresiunilor comandate de Simota împotriva fostului consilier local Paul Gherasim şi a fotbalistului Mihai Lungan, anchetatorii au adus în discuţie – printre altele - şi cazul unui fost taximetrist (decedat între timp) care a fost sechestrat şi agresat la solicitarea expresă a omului de afaceri. De-a lungul timpului, conexiunile dintre Simota şi fostul său bodyguard, Litera Constantin Cristian, s-au aflat atât în atenţia structurii centrale a DIICOT, cât şi pe masa de studiu a ofiţerilor de la IPJ Hunedoara. În dosare conexe, încă de la nivelul anului 2010, mai multe persoane au fost audiate în urma unor informaţii potrivit cărora ar fi fost agresaţi de Litera şi apropia­ţii acestuia, cu sau fără o comandă expresă din partea omului de afaceri Alin Simota. De altfel, Simota şi Litera au rupt legăturile de câţiva ani după ce fostul bodyguard nu l-a părăsit pe omul de afaceri pur şi simplu, ci i-a luat şi nevasta (actualmente Mirela Litera, fostă Simota, fostă Pintican). 
Activitatea infracţională anali­zată acum de către procurorii DIICOT se referă însă la perioada 2007 – 2011.
Traseul lui Simota de la om de afaceri prosper la lider al unei grupări infracţionale veritabile a fost girat de cadre active ale unor structuri informative de la nivel regional şi naţional. Cum altfel, decât pentru faptul că se afla pe lista oamenilor agreaţi de serviciile de informaţii, i s-a permis lui Simota să organize prima nuntă tocmai la Vaţa, adică în baza cu acces public limitat, folosită până în anul 2010 ca un centru de recuperare pentru militarii români care se întorceau din teatrele de operaţiuni? Cum altfel, dacă nu cu sprijinul unor cadre active, i s-a permis lui Simota să urmeze cursurile Colegiului Naţional de Apărare chiar pe unul din locurile alocate aceluiaşi serviciu de informaţii? Cum altfel se explică faptul că, ani de zile, firmele lui Simota n-au fost călcate de organele de control, dacă nu în baza protecţiei oferite de cadre active ale unui serviciu de informaţii? 
Pentru a înţelege mai bine ce i se întâmplă zilele acestea lui Simota, cazul trebuie analizat în contextul dispariţiei celor care îl protejau din serviciile secrete. Dacă nu cumva Simota a fost executat tocmai pentru că firmele sale erau, de fapt, firme sub acoperire. Vom reveni.
 
"Rolurile erau stabilite precis, toate erau în acelaşi scop, respectiv în a obţine sumele de bani împrumutate şi cu dobânzile percepute. Se exercitau violenţe, persoanele erau răpite, erau duse pentru a se face presiuni asupra lor în diferite locaţii. Gruparea a acţionat în perioada 2007 - până la începutul anului 2011. Dobânzile şi amenzile nu erau stabilite concret. Ăsta era specificul grupării. Totul era aleatoriu, părţile vătămate nu ştiau ce datorează decât ceea ce li se cerea. Sunt părţi vătămate care şi-au pierdut şi firmele, care au pierdut imobile sau sume importante de bani" – Ioan Mureşan, şef DIICOT - Serviciul Teritorial Alba Iulia. 
 
Dosarul Simota – varianta oficială
Procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Alba Iulia au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale organizate deosebit de violentă, constituită din opt persoane, grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara. Practic, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelaciune, etc.
Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că liderul grupării era Alin Simota, cel care transmitea ordinele către inculpatul Constantin Cristian Litera, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare. La solicitarea lui Alin Simota, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.
Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local (Paul Gherasim – nota redacţiei) a fost agresat la solicitarea lui Alin Simota pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.
În cauză s-au efectuat 7 percheziţii la diferite locaţii din judeţul Hunedoara. Cercetările se efectuează împreună cu ofiţeri delegaţi de la IPJ ALBA şi BCCO ALBA IULIA. Suportul tehnic, informativ şi logistic a fost asigurat de SRI, DIPI şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba. La sediul DIICOT urmează a fi aduşi 8 învinuiţi, precum şi alte 11 persoane pentru audieri. Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (35 )

#1 boby11.06.2013,  13:52:58
mori dute draq de jeg ai adus si jiul pe morte sa mori in puscarie
#2 boss11.06.2013,  16:14:46
Cine urmeaza???? Un ofiter, un parlamentar, un politist, un alt om de afaceri, un fiu de mare sef unu sau doi primari, un consilier judetean??
#3 dan meza 11.06.2013,  16:20:14
Wow , dar asta parea un mare om de afaceri si om politic onest ...ca de fapt toata haita de politicieni ...:)
#4 Adrian11.06.2013,  16:21:00
Am mai scapat de unul. Today was a good day ! A-28-AE
#5 Mariana11.06.2013,  16:56:12
Pe afara-i vopsit gardul si inauntru-i leopardul... (P-30-M)
#6 fost interlop din clanul ...11.06.2013,  17:08:06
Ce pacat...! Am avut si noi finantator in vestul vaii dar nu l-a luat nimeni. Poate este o greseala ....
#7 cory11.06.2013,  18:37:49
La Bulau cu el....
#8 gheorghita11.06.2013,  20:12:00
Urmeaza Surulescu, Lacatas, Temneanu si Jurca
#9 gabi11.06.2013,  21:56:39
macar vre-o 5 ani sa-l ascunda.sa nu mai auzim de el si tepele lui !!!!!!!!!!!!!!!
#10 RAU11.06.2013,  23:16:00
rau e ca nu a avut opritor si asta din cauza a ce zice autoru la sfirsituol articolului. Singur nu putea face atitia ani nemerniciile astea. Nu va bucurati prea tare ca a cazut unu ca asta, ca alti investitori nu vin in Vale. Trebuia pus la punct de la primele prostiii. Vinovati sunt toti care trebuieau sa vada sa auda, adica chiar ofiterii, sri si politistii de care vb. in aricol si politicienii cu care a impartit banii. Sintem o tara de kkat. Cade unu ca asta si bine face. Dar aialalti mari pesti si mafioti??? degeaba iei unu cind raman 100. Vine altu care sa ne care banii si sa bata ,sa jmechereasca, sa camatareasca si tot asa.
#11 muc si sfarc 11.06.2013,  23:24:03
Daca omul de afaceri Siminel Iordache va prelua si clubul jiul,la anul vom fi in champions league!HD-05-XXX.
#12 alexa12.06.2013,  01:29:18
doamne fereste nu va bucurati de necazurile lui oricine poate ajunge acolo, si asta cu siminel iordache mai bine il lua pe el la rost ca are mai multe ca simota;)
#13 Bibi12.06.2013,  02:12:43
Si bogatii pling .....Ffffff bine .
#14 itzic12.06.2013,  08:38:57
DNAul I,a luat dupa prenume:alin.Urmeaza:adrian....milu..ioan+nicolae,ilie...Pentru VJ TEPARII care au capusat mineritul trebuie luati la purecat TOTI!Fara exceptie!MARELE DEMAGOG cosma si toti SPECIALISTII din minerit care au umplut muntii de cabane de prost gust,care le seamana leit si toti cei care din 90 au umplut curtile minelor cu materiale de proasta calitate,pe bani grei,de lemmn furat etc.SA MEARGA PROCURORII LA ARHIVELE UNITATILOR MINIERE SI VOR GASI MATERIAL PROBATOR PESTE MASURA.Lantul infractorilor in VJ nu trebuia sa inceapa cu simota.Din nefericire pentru el,e un GIGI BECALI DE PETROSAI,respectand bineanteles peoportiile.PE langa paducel, simota e copil mic.Ofiterii sub acoperire sunt insa PROTEJATI!
#15 ADRIANA12.06.2013,  09:32:48
V-02-AM Pe langa fapul ca l-au ridicat pe el .. toti cei care au fost membrii partidului PNL sunt citati ca martori pe 17 iunie ... !!
#16 ildi12.06.2013,  09:34:11
v-03-mi Incepe sa se curete Petrosani-ul ... !
#17 iahim12.06.2013,  10:28:08
no,lasa tibi draga ca nu furam,,,6 cai frumosi,,,
#18 Magda12.06.2013,  11:22:56
E timpul sa se faca si in Romania curatenie ! E-27-LM
#19 Teodora12.06.2013,  11:24:31
E-32-T Urmeaza un traseu greu...
#20 David12.06.2013,  11:26:29
E-29-DI Vremea coace ciresele !!
#21 Mariana12.06.2013,  11:27:25
Traim in tara tuturor posibilitatilor ! Nu exista rusine si respect ! P-30-M
#22 Adrian12.06.2013,  11:28:06
Succes procurorilor la ancheta ! A-28-AE
#23 ultrasmaster12.06.2013,  11:55:50
coleg cu becali nene la parnaie cu tine ai adus Jiul in prag de faliment mori caine
#24 Vali12.06.2013,  11:58:43
Bag seama ca sunteti invidiosi. Exista macar unul, din cei care ati comentat, care sa fi fost agresat, sau ati avut legaturi directe cu Simota? Nu. Deci comentariile postate, sunt ca si voi, degeaba!
#25 cuc12.06.2013,  12:07:09
ebine că se aud relatările lui docea cu ani în urmă!
#26 Florin12.06.2013,  12:35:43
cred ca urmeaza MOLOT trebuie sa rasunda de contractile pe care I-lea dat lui SIMOTA (SPITALUL JUDETEAN DEVA,PRIMARIA URICANI,si altele )cum la adus avortonul de Molot si la numit Presedinte la PNL petrosani ,acest pitic distruge miscarea liberal din VALEA JIULUI,acuma la adus pe o alta jigodie COSTEL AVRAM
#27 laur12.06.2013,  15:34:08
Pe rand asa toti la puscarie!
#28 mafia lupeni12.06.2013,  21:08:46
Hai ca incet,incet incepe sa-si faca si politia treaba....numai sa nu auzim peste o luna ca e din nou liber. Rugam procurorii D.I.I.C.O.T sa vina si pe la Lupeni! Mafia e in floare aici, avem niste 'smecherasi'(se cred ei), de fapt sunt niste borfasi 'scoliti'in Anglia(ciorditori de pe cardurile si casele oamenilor)si vin aici si fac pe marii patroni,dar ei au doua clase si prostie cat pt.12.Va asteptam!!!
#29 Ion12.06.2013,  21:45:54
Cred ca va urma bercea emil, cu nasi lui cu tot clanu ritzi.
#30 R-13-C12.06.2013,  21:51:32
CU O FLOARE NU SE FACE PRIMAVARA. CA SI-N CAZUL JUDECATORULUI POPESCU, SE \"SPANZURA\" CATE UN MAFIOT CARE SI-A LUAT \"NASUL LA PLIMBARE\" SI A UITAT SA COTIZEZE. CHESTIA CU OFITERII SI SERVICIILE SECRETE ESTE PENTRU ADORMIT BEBELUSII.
#31 matei15.06.2013,  15:54:52
Trebuie sa asteptam ca justitia sa-si spuna cuvantul.Habar nu aveti ce inseamna prezumtia de nevinovatie.Cata rautate,ura,dorinta de razbunare si satisfactie exista la unii cand cineva are un necaz,dar in viata totul se plateste.....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
În evidenţa contabilă a Atomis Internaţional Prod SRL, în perioada anilor 2004-2007, au fost evidenţiate scriptic &ici[..]
29.04.2015, 20:10   |    0 comentarii
Mobile Serv Impex SRL,...
...cu sediul în Petroşani, str. Dacia, bl.J2, este o altă societate de tip f[..]
28.04.2015, 18:09   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter