18.06.2013,  19:11:19 | 4 comentarii | 1720 vizualizari
Declaraţia politică a deputatului PP-DD Monica Iacob-Ridzi: / Sabotarea sistematică şi iresponsabilă a turismului românesc trebuie să înceteze
de Ziarul Vaii Jiului
Stimate domnule prim-ministru Victor Ponta,
Stimaţi membri ai guvernului,
Doamnelor şi domnilor parlamentari,
 
În popor, există o vorbă potrivit căreia degeaba ai o vacă bună de lapte, dacă aceasta dă singură cu piciorul în vadra plină cu smântână. Translatând zicala în reali­tăţile de astăzi ale turismului românesc, am putea spune că degeaba ne-a dat Dumnezeu un colţ de Rai, dacă cei îndrituiţi să-l administreze în folosul ţării par mult mai pricepuţi să-şi bată joc de acesta. 
Este evident, iar studiile făcute de toate guvernele ultimilor ani demonstrează acest lucru, că turismul montan, pe de o parte şi turismul de la malul mării, pe de altă parte, sunt tot atâţia poli de dezvoltare a unui turism de cea mai bună calitate în România. Oamenii politici care au înţeles acest lucru, şi au acţionat ca atare, au deschis noi perspective de dezvoltare a turismului românesc. Din păcate, principiul păgubos „să abandonăm proiectele celorlalţi” pe care-l adoptă fără discernământ actuala majoritate politică ce guvernează România nu face altceva decât să închidă porţile acestui colţ de Rai numit România pentru vizitatorii care vor să descopere reperele turistice ale ţării noastre. 
De câţiva ani, Majestatea Sa Prinţul Charles al Marii Britanii pare să fie mult mai deschis şi mult mai implicat de a face o bună reclamă unei mirifice părţi din România pitorească, decât pare dispus să o facă ministerul de resort din ţara noastră. Similar, o serie de alţi şefi de state, artişti celebri sau sportivi excepţionali ai lumii, fascinaţi de frumuseţile României turistice au devenit adevăraţi ambasadori ai turismului românesc, în timp ce reprezentanţii de drept ai statului par nu doar luaţi prin surprindere şi blocaţi de această uriaşă deschidere pentru promovarea României turistice în lume, ci se dovedesc a fi chiar adevărate frâne în dezvoltarea acestui sector de activitate care poate contribui nu doar la dobândirea unei imagini corecte a ţării noastre în rândul lumii, ci şi la o echilibrare a balanţei economice a ţării. 
 
Stimaţi colegi,
Punând în balanţă oportunităţile de dezvoltare a turismului românesc şi acţiunile pe care le întreprinde actuala putere, constatăm cu tristeţe că lipsa de interes a guvernării USL faţă de acest domeniu este vecină cu sabotarea turismului românesc şi subminarea economiei naţionale. În demonstrarea acestei afirmaţii vă aduc doar câteva argumente, mai mult decât convingătoare.
Exact în momentul debutului sezonului estival şansele operatorilor de turism din staţiunile situate în Sudul Litoralului românesc de a atrage turişti sunt năruite, în bună parte, de decizia absolut injustă şi hilară a CNADNR de a restricţiona circulaţia rutieră pe podul de la Agigea, principala cale de acces spre staţiunile din Sudul Litoralului, până la data de 7 august 2013. Potrivit unei adrese pe care am primit-o din partea Asociaţiei Investitorilor în Staţiunea Turistică Venus-Mangalia, prelungirea nejustificată a lucrărilor de reabilitare a podului de la Agigea (DN 39, km 8+988), care trebuiau finalizate la data de 08.02.2013, este în măsură să afecteze aproape 90% din turismul de pe Litoral şi circa 50% din turismul românesc, numai în acest an. De altfel, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii a decis să acţioneze împotriva CNADNR în instanţă, acuzând compania din subordinea Ministerului Transporturilor de sabotarea turismului din sudul Litoralului. 
Într-o situaţie similară se regăsesc, de la preluarea puterii politice din România de către USL, şi proiectele de dezvoltare a domeniilor schiabile din Valea Jiului, a căror finanţare deşi a fost cuprinsă în cadrul programului naţional „Schi în România” a fost blocată de noua putere politică. Având o serie de lucrări începute şi nefinalizate în acest proiect în Munţii Parâng, autorităţile locale de la Petroşani se află în imposibilitatea de a putea folosi sau întreţine instalaţiile de transport pe cablu şi pârtiile de schi modernizate, iar blocarea proiectului de amenajare a staţiunii Parâng pune în pericol nu doar perspectivele de dezvoltare a turismului în zonă, ci şi micile afaceri deja existente în acest areal turistic. Mai mult, prin blocarea finanţării acestui proiect, fără niciun fel de argumente demne de a fi luate în considerare, Guvernul Ponta dă cu piciorul pe de o parte şansei ca România să beneficieze de unul din cele mai mari şi mai frumoase domenii de schi din Europa, şi pe de altă parte abandonează oportunităţile oamenilor din Valea Jiului, regiune monoindustrială grav afectată de restructurarea sectorului minier, de a beneficia de o alternativă reală de dezvoltare prin creşterea potenţialului turistic al zonei. Similar, proiectele autorităţilor locale de la Vulcan şi Lupeni au fost oprite şi ele, în timp ce pentru dezvoltarea turismului în zona Uricani-Câmpu lui Neag guvernul nu este interesat nici măcar de finalizarea unui proiect de amenajare a drumului naţional 66A Uricani-Băile Herculane, demarat în urmă cu aproape 10 ani. 
Ca şi cum toate aceste lucruri nu ar fi fost de ajuns, actualul guvern le pregăteşte investitorilor din domeniul turismului şi o lovitură de graţie, prin introducerea impozitului forfetar minim pentru capacităţile de cazare, fapt care va însemna falimentarea micilor investitori din domeniu.
 
Doamnelor şi domnilor,
În faţa acestor realităţi crude şi triste perspective ale turismului românesc, fie el estival sau montan, avem datoria să atragem atenţia guvernului că turismul românesc, unul dintre cei mai importanţi poli de dezvoltare ai României, este condus pe o traiectorie total greşită. 
Vă invit, stimaţi colegi parlamentari şi onoraţi membri ai guvernului, să reanalizaţi atent acest domeniu de activitate, să vă reconsideraţi poziţia şi atitudinea şi să redaţi României şansa de a creşte în ochii lumii prin valorizarea nestematelor sale turistice şi să le oferiţi românilor posibilitatea de a fi gazde generoase turiştilor care aleg România drept destinaţie de vacanţă. 
Pentru toate acestea, sabotarea sistematică şi iresponsabilă a turismului românesc trebuie să înceteze.
Vă mulţumesc.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (4 )

#1 Misu19.06.2013,  07:24:02
La ce ne folosesc telegondolele din Straja si Vulcan daca sunt inchise???telescaunul din Parang le cheremul administratorului fara un program serios,adevarul este ca vara statiunile astea nu au oferte,te mananca cainii...
#2 gelu19.06.2013,  09:40:15
mai monica tu esti purtatoare ilegala de diplomat , cum vezi si tu ceva, cum hop si mata , nu mai bine te duci pe centura ca acolo e liber si ai mai mult spor
#3 cucu19.06.2013,  20:04:02
sunt curios cat a fost la guvernare a mancat-o rau palmele,si culmea a devenit neauzita, acum vai doamne cat mai urla si trambiteaza, cucoana crezi ca pe mine unul ma faci sa-mi schimb parerea despre tine?
#4 nastase20.06.2013,  12:52:40
moni draga moni....LASA-NE!! ai vrei niste bani pe mana? pentru??


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Administraţiile locale, judeţene, deputaţii şi senatorii îşi întocmesc listele cu cheltuielile necesare la nivel [..]
27.11.2013, 19:04   |    2 comentarii
Încep prin a-mi prezenta scuze pentru faptul cã mã adresez direct ţie. Te deranjez, sunt convins, pentru cã eşti [..]
04.11.2008, 16:59   |    0 comentarii
Oamenii politici ai Vãii Jiului sunt dezamãgiţi de faptul cã europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi, cea care [..]
04.11.2008, 16:45   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter