18.06.2013,  19:17:26 | 1 comentariu | 6739 vizualizari
Tratamente pentru pensionari / 39 de staţiuni de interes naţional şi 46 staţiuni de interes local
de Alina PIPAN
Vacanţă nu este numai pentru tineri, nu doar ei merg la mare, la soare... Vacanţă este pentru toată lumea, iar pentru pensionari sunt zeci de opţiuni pentru a-şi petrece concediul într-o staţiune, mai mult sau mai puţin cunoscută, dar cu costuri reduse. Printre staţiunile locale pe lista Casei Judeţene de Pensii Hunedoara se află şi Straja, dar şi Parângul. 
 
Te încadrezi ca beneficiar al tratamentului balnear dacă eşti pensionar sau asigurat al sistemului public de pensii, sau a unei legi speciale cu caracter reparatoriu. Dacă dovedeşti existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale. Trebuie să ai reşedinţa sau domiciliu în România.
Biletele de tratament balnear se pot acorda numai în limita numărului locurilor la tratament balnear finanţat din bugetul asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin hotărâre de guvern, în  conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear. Din totalul biletelor de tratament balnear repartizate pentru fiecare lună, 3% rămân la dispoziţia conducerii casei teritoriale de pensii, pentru soluţionarea unor cazuri medicale grave, cazuri sociale deosebite etc., care necesită tratament balnear în regim de urgenţă.
Numărul total al biletelor acordate cu titlu gratuit se împarte pe serii, proporţional cu numărul total al persoanelor beneficiare de prevederile unor legi speciale cu caracter reparatoriu.
În vederea aplicării criteriului specific al beneficiului unui bilet de tratament balnear în ultimii 2 ani, în funcţie de data prezentării în staţiune înscrisă în biletul de tratament balnear, anul calendaristic se împarte după cum urmează: sezon - în perioada 15 mai-31 august a fiecărui an; extrasezon - în celelalte perioade ale anului.
Biletele de tratament balnear se acordă individual. 
În cazul pensionarilor din cadrul sistemului public de pensii, contribuţia individuală este de 50% din cuantumul total net cuvenit al drepturilor de pensie, din luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia
 
Şi centrele care oferă servicii medicale private au oferte
„Dializa de vacanţă în centrele IHS” – libertatea pacienţilor care fac dializă de a călători. Centrul de dializă privat de la Petroşani oferă pacienţilor trataţi prin dializă, care doresc să îşi petreacă vacanţa la munte sau la mare, posibilitatea de a continua tratamentul pe durata sejurului în centrele IHS Buşteni şi IHS Constanţa.
„Centrele de dializă de vacanţă IHS Constanţa şi IHS Buşteni sunt deschise pe tot parcursul anului calendaristic şi se adresează tuturor pacienţilor din centrele de dializă publice şi private, din România şi din străinătate. Centrele IHS oferă condiţii de tratament la standarde internaţionale, sub supravegherea unui personal medical cu un nivel înalt de pregătire şi utilizând aparatură de ultimă generaţie. Tratamentul oferit este gratuit pentru pacienţii asiguraţi în sistemul naţional de asigurări de sănătate. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm sa ne contactaţi. Simona Pătrăşcoiu număr de telefon: 0726.122.848”, informează S. Pătrăşcoiu.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (1 )

#1 Lovin19.06.2013,  07:08:18
Adica cum Straja si Parang???,se trateaza Ce?plimbari in aer liber cu miros de deseuri si cainetoterapie!!!daca ai noroc calci in transu si pui la loto,aviz plimbaretilor obligatoriu sa posede o bata ptr.dresaj!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Senatorul UNPR Haralambie VOCHIŢOIU vine cu o veste bună pentru pensionarii mineri din Valea Jiului. Ieri, 3 iunie a.c., î[..]
03.06.2015, 23:19   |    5 comentarii
Şoni Trestian, cel care adminis­trează Clubul Pensionarilor din Vulcan, a vrut dintotdeauna să le ofere condiţii foarte bu[..]
19.08.2014, 19:18   |    1 comentarii
Nu e zi în care Clubul Pensionarilor să nu fie plin. Mai toţi membrii – aşa s[..]
15.01.2014, 21:07   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter