24.06.2013,  20:54:31 | 2 comentarii | 2007 vizualizari
Drept la replică
de Cititor ZVJ
Având în vedere faptul că în unele săptămânale din Valea Jiului au fost exprimate mai multe puncte de vedere privind derularea proiectului „Dezvoltarea resurselor umane din învăţământul superior pentru utilizarea sistemului e-Learning”, proiect POSDRU/87/1.3/S/64273 derulat în cadrul Universităţii din Petroşani, vă adresăm rugămintea de a da publicităţii următorul comunicat de presă, care exprimă punctul de vedere oficial al celor care se ocupă de implementarea proiectului menţionat.
Universitatea din Petroşani implementează de la 1 septembrie 2010, în calitate de beneficiar, proiectul cu titlul „Dezvoltarea resurselor umane din învăţământul superior pentru utilizarea sistemului e-Learning”, ID proiect POSDRU/87/1.3/S/64273, co-finanţat din Fondul Social European si bugetul naţional, prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Direcţia Generală Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane”. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu 4 instituţii, din care 2 universităţi şi 2 companii private, pe o perioadă de 36 de luni.
Acest proiect, al cărui beneficiar este Universitatea din Petroşani, este un proiect benefic pentru Universitate, poate cel mai bun proiect care s-a desfăşurat la Universitatea din Petroşani, pentru că a introdus o nouă tehnologie care a fost achiziţionată, instalată şi funcţionează deja în instituţia de învăţământ.
Pentru buna implementare a programului e-Learning s-au achiziţionat: tehnică de calcul necesară pentru implementarea tehnologiei e-Learning; soft-uri performante care permit utilizarea unor metode moderne de predare, învăţare şi evaluare; trei mijloace de transport necesare pentru transportul formatorilor şi materialelor necesare pentru instruire, precum şi pentru efectuarea vizitelor de studiu în cazul schimburilor de bune practici.
Mijloacele de transport, conform contractelor de parteneriat, au fost date spre folosinţă în vederea bunei desfăşurări a activităţilor prevăzute în cadrul proiectului, câte una fiecărei companii partener, urmând ca la sfârşitul proiectului acestea să rămână în folosinţa Universităţii din Petroşani.
Până în momentul de faţă, toate activităţile proiectului au fost realizate conform graficului activităţilor proiectului, prevăzut prin contractul de finanţare. După cum se cunoaşte, linia de finanţare POSDRU a fost blocată timp de aproape 1 an, ceea ce a dus la rambursarea cu întârziere a cheltuielilor. Din nefericire, în cazul acestui proiect întârzierea rambursării cheltuielilor de la Universitatea din Petroşani a depăşit 1 an de zile. Cu toată lipsa de cash flow care să asigure plata salariilor şi a furnizorilor, echipa proiectului şi-a îndeplinit activităţile, urmând ca remunerarea aferentă să fie primită pe măsura rambursării sumelor către Universitatea din Petroşani.
În ceea ce privesc subvenţiile pentru membrii grupului ţintă al proiectului, menţionăm faptul că este singurul proiect din cadrul Universităţii din Petroşani în care a fost prevăzută acordarea de subvenţii cadrelor didactice, având calitatea de membru grup ţintă al proiectului care participă la implementarea cursurilor pe platforma de e-Learning, achiziţionată prin proiect. 
Pentru a beneficia de subvenţie în cadrul proiectului, cadrul didactic trebuie să se înscrie ca şi membru în grupul ţintă al proiectului, să participe la activităţile de instruire ale proiectului, să promoveze examenul de absolvire şi să efectueze transpunerea materialului didactic propriu în format e-Learning. Plata subvenţiilor se poate solicita abia după încheierea acestor etape.
Deşi s-au întâmpinat probleme financiare, datorate întârzierii rambursărilor, s-au făcut eforturi pentru acordarea subvenţiilor. Astfel, au fost achitate subvenţiile pentru seriile I şi II, conform Regulamentului de acordare a burselor şi a bonificaţiilor pentru membrii grupului ţintă ai proiectului, urmând ca în perioada următoare să fie efectuată plata pentru seria a III-a, respectiv seria a IV-a, cu respectarea graficului de activităţi al proiectului.
În ceea ce privesc salariile echipei de management al proiectului, precizăm că ele sunt impuse de tariful orar al proiectului pentru categoria de experţi A, B sau C, stabilită în funcţie de experienţa profesională şi ştiinţifică a fiecărui membru al echipei. Tarifele pe oră sunt în limitele prevăzute prin Ghidul Solicitantului, calculate ca şi medie a intervalului şi aprobate prin bugetul proiectului.
Tot prin proiect au fost prevăzute şi activităţi de schimb de bune practici şi vizite de studiu la universităţi partenere, care se efectuează în ţară şi străinătate cu universităţi partenere şi la care participă cadre didactice, membre ale grupului ţintă şi echipa de implementare a proiectului.
În acest sens, s-a făcut promovarea proiectului în ţară la universităţi care au sisteme de învăţământ e-Learning, cum ar fi Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia etc., dar şi într-o ţară membră UE, Grecia, unde au participat un număr de 8 persoane, conduse de către coordonatorul de proiect al beneficiarului.
În afara activităţilor legate de proiect, cadrele didactice şi-au desfăşurat şi activitatea curentă de cercetare ştiinţifică, care nu are nicio legătură cu proiectul sau cu fondurile acestui proiect. 
În cadrul acestor activităţi, în luna aprilie a.c., Universitatea din Petroşani a fost co-organizatorul unei conferinţe ştiinţifice în parteneriat cu WSEAS (World Scientific and Engineering Academy and Society), conferinţă care a avut loc în Kuala Lumpur, Malaesia. Aici au fost prezentate 26 de lucrări din domeniul automaticii, electrotehnicii, mecanicii, economiei şi educaţiei. Această activitate a fost apreciată prin participarea, inclusiv, a reprezentanţilor Ambasadei României în Malaesia. Este jignitor să se facă afirmaţii denigratoare la adresa unei activităţi de cercetare de o asemenea anvergură şi foarte apreciate de oamenii de ştiinţă, prezenţi în număr mare la această acţiune.
Proiectul „Dezvoltarea resurselor umane din învăţământul superior pentru utilizarea sistemului e-Learning” s-a dovedit a fi de un real folos pentru activitatea didactică a Universităţii din Petroşani, fiind aşa cum am afirmat şi cu alte ocazii, poate cel mai de anvergură proiect care se desfăşoară la noi, în Valea Jiului şi care constituie un motiv de mândrie pentru cadrele universitare.
Pentru a evita dezinformările cetăţenilor Văii Jiului este bine ca informările despre situaţia proiectului să se efectueze de la forurile competente sau de la echipa de management a proiectului.
Echipa de management a proiectului


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 eu....26.06.2013,  15:32:03
Foarte interesant...mijloace de transport, formatori, evaluatori...bla, bla, finantare UE, tehnica de calcul...o intrebare..cati sau cine anume beneficiaza de toate astea?....pana la urma, studentii isi copiaza referatele de pe unde pot, la examene bluetooth...., pentru examene mai strang cate o suma, asa nesemnificativa, cati sunt interes\ati intr.adevar sa invete modern...adica..SA INVETE!, in rest cred ca sunt bani plimbati colo colo aiurea, deplasari, un gratarel...si cam atat, asteptam s atreaca timpul sa ne ramana autovehiculele! Bafta! A, si metodele moderne de predare?...care ar fi?..euristica, algoritmica sau cibernetica?..si evaluarea?...sumativa?..cumulativa?...
#2 gogu tractoristul26.06.2013,  21:51:28
CARE ESTE COMPONENTA ECHIPEI DE MANAGEMENT A PROIECTULUI???? PERSOANE SI FUNCTII??


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Joi, 9 iulie, la Universitatea din Petroşani a avut loc, începând cu orele 12:00, într-unul din amfiteatrele cl[..]
09.07.2015, 18:17   |    1 comentarii
Sub sceptrul prezenţei, încă, a celui care a fost prof.univ.dr.ing. Aron Poantă, rectorul Universităţii din Petroşani,[..]
25.06.2015, 18:41   |    3 comentarii
La capitolul „striptease transparenţă” – Universitatea Petroşani ocupă locul 21, din 55 de competitoare 08.06.2015, 00:42   |    1 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter