26.06.2013,  22:23:41 | 12 comentarii | 4979 vizualizari
Exclusiv! Imperiul financiar Simota: iată societăţile comerciale la care este conectat, direct sau prin interpuşi, omul de afaceri săltat de către DIICOT
de Cătălin DOCEA

Alin Simota, trimis după gratii de către procurorii DIICOT ca urmare a unui dosar în care este conside­rat liderul unei grupări infracţionale - specializată în şantaj, cămătărie, acte de violenţă, înşelăciune, ş.a. - deţine un adevărat imperiu financiar, un conglomerat de societăţi comerciale pe care le controlează direct ori prin interpuşi, sau la care doar deţine părţi sociale. Chiar dacă parte din afacerile sale se află pe o pantă descendentă (în special prin acumularea de datorii către stat şi furnizori), Alin Simota este departe de a fi un om cu afacerile la pământ.Până la ora actuală, ca rod al informaţiilor culese şi centralizate de cotidianul nostru, am reuşit să identificăm câteva zeci de societăţi comerciale, pe care Simota le deţine în parte sau în totalitate, direct sau prin interpuşii săi (Kis Irina Mihaela, Grozea Mihai Andrei, Kis Ştefan-Florin, Simota Maria Mirela, Borca Andrei, Onici (Drăghici) Flavia, Acs Mihaela Ramona şi Preda Mihaela). Departe de noi gândul că lista anterior prezentată, a interpuşilor prin care Simota controlează diverse firme, este una completă. În ultimii ani, Simota s-a retras din mai multe societăţi comerciale. Este aşadar foarte posibil ca, în respectivele societăţi, acţiunile sau părţile sociale să fi fost preluate tot de interpuşi ai acestuia.Chiar şi aşa, în evidenţele publice, astăzi mai sunt direct legate de numele lui Simota 15 societăţi comerciale (active, în insolvenţă, în încetare temporară de activitate sau în faliment), după cum urmează: Simar Comimpex SRL, Jieţ Ciment SRL, Promo Construct SRL, Construct 200 SRL, Cosareli Company SRL, Probal SRL, Europa Phone SRL, Jiul SA, Elco Invest Company SRL, Euro Util SRL, Elco Semn Sistem SRL, Conspet SRL şi Euro Util 2006 SRL – toate din Petroşani, plus Metalsid SRL Găvojdia (TM) şi Utilenergetica SA Voluntari (IF).

Click pe imaginea de mai jos pentru a vedea (din paginile ediţiei tipărite) conexiunile dintre firmele deţinute sau controlate de Alin Simota (se deschide în filă nouă de browser).

Simota a ştiut mereu cu cine să se asocieze

În februarie 2001, Simota participă la înfiinţarea Topopet SA Petroşani. Societatea îi avea ca asociaţi pe Octavian Herbei, Pădure Ioniţă, Dima Nicolae, Bendea Iosif Horea, Vereş Ioel Samuel, Simota Alin, Ştefan Nelu, Dobre Alin Gheorghiţă, Stoian Mircea şi Ţaga Claudiu, fiecare cu câte 10%. Apropo de conexiunile lui Simota cu lumea oamenilor cu epoleţi, aflaţi că asociaţii săi Mircea Stoian şi Claudiu Ţaga au activat în cadrul Armatei Române, cel din urmă activând, printre altele, ca ofiţer în statul major al armatei a 4-a Transilvania, ofiţer în statul major al armatei a 3-a Craiova şi şef serviciu topografic al Diviziei 18 Mc. „Decebal” şi al Corpului 5 Armată „General Ion Dragalina”. În mandatul 2008 – 2012, Ţaga a fost deputat PNL de Timiş. Asociatul Alin Gheorghiţă Dobre este fiul fostului comandant al Poliţiei munici­piului Petroşani, Ionel Dobre. Orientat Alin Simota când, în 2001, s-a asociat cu mai mulţi profesori universitari, nişte fost cadre ale Armatei Române şi cu fiul şefului poliţiei? Noi spunem că da. Şi că, astfel, prin conexiunile cu cadre ale poliţiei şi ale SRI, Simota şi-a asigu­rat protecţie în faţa legii. Memorabil un moment al acelor vremuri: în faţa poliţiei locale din Petroşani, Simota îndesa un tv color în maşina şefului Poliţiei Economice de la judeţ, fapt relatat în presa locală chiar de subsemnatul. Revenind la Topopet SA, aflaţi că în calitate de cenzori erau desemnaţi Iosif Eugen Bârsan, Francisc Iacob şi Ilie Răscolean, iar cenzori supleanţi Daniela Ciocodeică, Verginica Popescu şi Ioan Cucu. În contextul în care derula importante afaceri în industria minieră, este lesne de dedus faptul că a creat un zid în jurul său prin atragerea unor factori importanţi din minerit, armată, învăţământ, poliţie şi mediul de afaceri. Interesantă e legătura lui Alin Simota cu doamnele Ciocodeică şi Popescu. În timpul liber, dumnealor deţineau calitatea de cenzor (supleant) la una din firmele lui Simota. În timpul programului, la fabrica de cărbuni, doamnele amintite plăteau facturi către firmele lui Simota. Echitabil ori ba?

Iată documentele care probează asocierea lui Alin Simota, în 2001, cu persoanele menţionate (click pe documentele de mai jos - se deschid în file noi de browser):

topopet 1 1 topopet 1 2

BMW-ul nevestei lui Simota - luat de faţadă în leasing operaţional

Potrivit extrasului alăturat, obţinut în exclusivitate pentru cititorii cotidianului nostru, autoturismul de lux utilizat de soţia omului de afaceri nu a aparţinut şi, probabil, nici nu va aparţine vreodată acesteia. Asta pentru simplul fapt că vehiculul a fost preluat în leasing operaţional (utilizatorul plăteşte o chirie lunară, dar nu devine proprietarul maşinii la finalul contractului de leasing).

Iată dovada (click pe facsimilul de mai jos - se deschide într-o filă nouă):

bmw leasing operational

Documentul referitor la leasing poate fi analizat integral accesând fişierele de mai jos:

unicredit1 1 unicredit1 2

Bunurile Mondo TV şi Mondo FM - deţinute şi gajate la Banca Intesa Sanpaolo de Atomis Energie SRL (controlată de Simota)

Potrivit documentelor ce pot fi anali­zate pe zvj.ro, Atomis Energie SRL deţine bunurile utilizate în activitatea Mondo TV şi Mondo FM. Vorbim de două autoturisme Dacia Logan (valoare totală 16.980 euro), echipamente de iluminat (11.554,36 euro), echipamente studio (13.834,94 euro), echipamente profesionale AV (52.570 euro), sistem automatizare cu generator (9.799,85 euro), sistem transmitere date prin fibră optică (6.267,47 euro). Toate bunurile de mai sus, proprietatea Atomis Energie SRL, au fost acceptate în garanţie pentru creditul acordat de banca menţionată (contract de credit 51/19.09.2008). Tot către bancă au fost cesionate şi chiriile datorate de Media Mondo Production SRL către Atomis Energie SRL pentru bunurile menţionate.

Iată documentele care probează că bunurile utilizate de Mondo TV şi Mondo FM sunt deţinute şi au fost gajate la Banca Intesa Sanpaolo de Atomis Energie SRL (controlată de Simota) - click pe documentele de mai jos - se deschid în file noi de browser):

sanpaolo1 1 sanpaolo1 2 sanpaolo1 3 sanpaolo1 4

sanpaolo2 1 sanpaolo2 2

sanpaolo3 1 sanpaolo3 2Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (12 )

#1 eu26.06.2013,  22:52:51
Bravo d-le Catalin esti pe faza cum s+ar spune, ma intreb oare la Mondo am ascultat emisiuni in versiunea Simota sau poate nu, asa, ziceam si eu d-vostra ce spuneti?
#2 Baba Dochia26.06.2013,  22:53:48
eu ce sa inteleg? monto tv si mondo fm functioneaza pe activele lui simota? ciocodeica si verginica sunt corupte si bune de dus la audieri? pai atunci... puteti fi mai explicit?
#3 laur26.06.2013,  23:19:40
mondo lau atacat pe simota, am vazut la emisiune, daca simota ar fi fost in spate nu isi permiteau sa faca asta. acolo sunt oameni care isi fac foarte bine treaba.
#4 Catalin Docea26.06.2013,  23:22:14
In raport cu Alin Simota si dosarul sau, Mondo TV si Mondo FM si-au facut datoria. Legatura cu Simota este insa cat se poate de reala. Asta nu inseamna insa ca omul s-a dus cu bocancii in redactie, sa zica oamenii frumos de el. Eu ii apreciez sincer. Isi fac treaba in continuare. Viata, in mod cert, merge inainte.
#5 eu26.06.2013,  23:41:38
Multumesc, dl Catalin. M-ati lamurit. Nu de alta, dar am auzit ca unii si de dupa gratii coordoneaza diverse activitatii sau poate si emisiuni. Eu va cred pe d-voastra ca angajatii de la Mondo sunt profesionisti. Viata, in mod cert, merge inainte. Dar depinde cu ce capital??
#6 lotu27.06.2013,  01:43:55
bravo Docea...dar Avram de la ape cand o sa intre si el la....apa?
#7 Sori27.06.2013,  08:50:18
Se pare ca a fost un om harnic, ca nu e usor sa te implici in atatea firme si probabil era un bun afacerist daca atatia oameni de valoare, seriosi au lucrat cu el, chiar primariile din Vale au lucrat cu firme de ale sale si i-au multumit. Pacat ca in rest avea apucaturi de ”mafiot” pentru ca avem nevoie de oamenii de afaceri, ca nu putem fi o tara de salariati. Dar cum se spune, maninci un sac de sare cu un om si nu-l cunosti. Oare citi oameni de vaza ascund caractere si fapte de mafioti?
#8 Vasile27.06.2013,  09:30:29
Sa stea 20 de ani in puscarie iar copii lui sa ajunga sa sufere de foame asa cum au suferit copii oamenilor care au lucrat la el si nu ia platit,sai bata DUMNEZEU pe patroni smenari.
#9 gogu27.06.2013,  14:40:54
dl docea de caracatita de la snh si psd lupeni cind aflam ceva?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
În evidenţa contabilă a Atomis Internaţional Prod SRL, în perioada anilor 2004-2007, au fost evidenţiate scriptic &ici[..]
29.04.2015, 20:10   |    0 comentarii
Mobile Serv Impex SRL,...
...cu sediul în Petroşani, str. Dacia, bl.J2, este o altă societate de tip f[..]
28.04.2015, 18:09   |    0 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter