26.06.2013,  23:35:06 | 0 comentarii | 463 vizualizari
Consilierii au decis strict legal, fără sentimente…/ Li s-a refuzat scutirea de la impozitul pe locuinţă
de Alina PIPAN
Două femei din Petroşani au depus la primărie cerere pentru a fi scutite de la plata impozitelor. Au motivat prin faptul că singurul venit de care beneficiază este venitul minim garantat. Maria Arşianu locuieşte pe Calea Romană la numărul 15, iar Mariţa Căldăraru pe strada Viitorului, bl. 35, ap. 4.  Mariţa Căldăraru are 76 de ani, singurul venit este cel minim, garantat prin lege, şi de aceea nu şi-ar permite vreodată să-şi plătească impozitul pe clădire. 
 
Comisia pentru dezvoltare economico-socială, buget, finanţe, administrarea domeniului public şi privat a Consiliului Local Petroşani a respins proiectul în baza reglementărilor Legii 571/ 2003 cu modificările aduse prin HG 44/2004.
În principiu, se consideră că orice deţinere a unei proprietăţi vine cu drepturi şi obligaţii. Şi, în definitiv, doar persoanele care îşi permit ar trebui să deţină un imobil. În cazul în care proprietarul nu-şi permite deţinerea imobilului, poate să-l vândă. Sunt, practic, sute de cazuri sociale care, la un moment dat, nu-şi permit întreţinerea locuinţei în care domiciliază. Ar fi nedrept faţă de restul cazurilor ca pe unii să-i scutească consiliul local de la plata impozitelor, iar pe alţii - nu. Cu toate acestea, HCL 289 din 22.12.2009 favoriza pensionarii cu venitul mai mic decât salariul minim brut pe ţară. „Pensionarii, ale căror venituri pe membru de familie se situează sub salariul minim brut pe ţară, beneficiază de scutire de la plata impozitului pe clădiri. Scutirea se va aplica numai pentru locuinţa de domiciliu. Pentru a beneficia de scutire, persoanele îndreptăţite vor depune la Serviciul Impozite şi taxe o cerere însoţită de cuponul de pensie de pe luna precedentă”. Aşadar, cele două femei ar putea beneficia de această scutire, sau cel puţin Mariţa Căldăraru, în  cererea căreia se menţionează că este pensionară. Pe de altă parte, consiliul local subvenţionează, prin alte diferite hotărâri, plata facturilor la apă, energie electrică şi căldură, deci nu se poate spune că nu susţine şi cazurile sociale. Probabil se doreşte evitarea precedentelor de acest fel, în situaţia femeilor respective găsindu-se şi alte numeroase persoane. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Într-o şedinţă de îndată, ce a avut loc ieri, Consiliul Local Lupeni s-a reunit pentru a stabili valoarea impozite[..]
08.01.2014, 21:38   |    0 comentarii
Începând de ieri, devenii pot să-şi plătească impozitele şi taxele locale p[..]
07.01.2014, 20:52   |    0 comentarii
Anul fiscal se încheie în data de 20 decembrie. Dacă mai aveţi cu ce sau dacă nu aveţi încotro, până la această [..]
10.12.2013, 19:47   |    0 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227
Publicitate
Newsletter