03.07.2013,  21:14:14 | 10 comentarii | 3777 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Don Titel, eşti degeaba! De ani de zile, cel puţin un spaţiu comercial Kenaan din Petroşani funcţionează ilegal! Fără punct de lucru, fără casă de marcat, fără controale de la Poliţie!
de Cătălin DOCEA
După tricourile cu Atomis şi Simar (firmele mafiotului evazionist Simota), devenite uniforme pentru poliţiştii din Petroşani, posibil ca d-lui comandant Titel să-i placă, la nebunie, pâinea de Kenaan. Altfel, de ce i-ar permite lui Mansour Abugararah şi interpuşilor săi să efectueze ILEGAL, de ani de zile, acte de comerţ în buricul Petroşaniului?
 
Kenaan Land SRL Vulcan, cândva cel mai important producător în domeniul panificaţiei din Valea Jiului, a ajuns în faliment. Pe cale de consecinţă, pentru a se salva pe ultima sută de metri, Mansour a transferat activitatea comercială de pe vechea societate (în care figura alături de Apostol Carmen Florica), pe una nouă – Amira Lehel SRL Vulcan, înfiinţată în luna octombrie 2010, în cadrul căreia regăsim alte două nume (Abugararah Florentina Mirela şi Abugararah Lehel). Spaţiile de producţie şi cele comerciale ale firmei Kenann au trecut în administrarea unui lichidator judiciar care, până la valorificarea acestora prin licitaţie publică, le-a închiriat societăţii Amira Lehel SRL Vulcan. Până aici, toate bune.
Prin interpuşii săi, Mansour a continuat să deruleze activităţi comerciale în numele SC Amira Lehel SRL inclusiv în chişcul situat în strada Aviatorilor nr. 13, lângă blocul ANL. Din verificările derulate la Registrul Comerţului de pe lângă Tribunalul Hunedoara rezultă faptul că Amira Lehel SRL Vulcan a organizat un număr de 15 (cincisprezece) puncte de lucru, adică sedii secundare, unele inclusiv pe raza municipiului Petroşani, însă niciunul nu funcţionează la adresa Aviatorilor nr. 13. De altfel, nici n-ar fi posibil ca la adresa Aviatorilor nr. 13 din Petroşani să funcţioneze legal un punct de lucru al unei societăţi comerciale pentru simplul motiv că respectiva construcţie (un chioşc) este amplasată ILEGAL!
Din investigaţiile derulate la nivelul Serviciului Public Administrarea Domeniului Public şi Privat  Petroşani am aflat, prin adresa nr. 9153/04.06.2013, că „în urma verificării contractelor de concesiune sau închiriere” nu a fost identificat „nici un contract în ceea ce priveşte terenul de sub chioşcul situat în Petroşani, str. Aviatorilor nr. 13”. Cu alte cuvinte, chioşcul este amplasat ilegal pe domeniul public, un prim păgubit fiind administraţia locală, care nu încasează nici un leuţ de ani de zile. În Petroşani, sub comanda vajnicului comandant Titel, s-au făcut dosare penale pentru un trei metri de gard de lemn şi s-au dat amenzi usturătoare. Un chioşc de 12 mp însă, amplasat într-o zonă comercială intens frecventată atât ziua cât şi noaptea, n-a trezit atenţia vajnicului comandant Titel şi a subordonaţilor săi. Probabil pentru că nu stă în drumul d-lui Titel spre La Belle Epoque, restaurantul la care dl. comandant vrea musai să prindă ora deschiderii, cât mai aproape de cea a închiderii.
Ca să fie treaba treabă, din verificările derulate la nivelul SC Apa Serv Valea Jiului SA (care ne-a răspuns prin adresa nr. 23.894R din 14 iunie 2013), a rezultat că respectivul chioşc este amplasat pe conducta de canalizare a blocului 13 de pe strada Aviatorilor. Cu alte cuvinte, nici un putea funcţiona vreodată legal pentru simplul fapt că nu a solicitat vreodată şi nici nu ar fi primit aviz de la ASVJ SA.
Îl invităm pe dl. comandant Titel să facă un exerciţiu inedit: să gândească în INTERESUL LEGII şi AL CETĂŢENILOR MUNICIPIULUI PETROŞANI! Dacă va face un astfel de exerciţiu, chiar şi costumat într-un tricou cu ATOMIS (peste unul cu SIMAR, desigur!), dl. Titel va ajunge la concluzia că vorbim de o evaziune în stil barbar, derulată de ani de zile, întrucât, potrivit legii, chioşcul de pe Aviatorilor funcţionează fără evidenţe contabile şi casă de marcat fiscală. Pentru a putea deţine o casă de marcat fiscalizată pe Aviatorilor nr. 13, firma trebuia să prezinte la AFP Petroşani mai multe documente, inclusiv dovada punctului de lucru. Cum însă vreun punct de lucru, aşa cum a rezultat din verificările derulate la Registrul Comerţului, nu a existat vreodată pe firma respectivă la Aviatorilor nr. 13, e lesne de dedus că nici casă de marcat nu poate exista. De altfel, chiar ieri, am verificat personal acest aspect. Nici vorbă de vreo casă de marcat la chioşcul de pâine de pe Aviatorilor 13. Pe cale de consecinţă, cum am precizat, dl. comandant Titel e degeaba. Dacă n-a prins un chioşcar din buricul târgului, cum să pună laba pe vreun evazionist veritabil din inima economiei subterane?


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (10 )

#1 c103.07.2013,  21:30:03
ce bine stie domnul Candea activitatea arabului?
#2 gogu03.07.2013,  23:30:20
si nu numai, dl Titel stie ca evaziunea fiscala este la dimensiuni uriase chiar si la chioscurile de paine care au casse de marcat dar nu elbereaza bonuri, chioscuri aflate la 10m de institutia Poltiei pe care crede ca o conduce.
#3 om rau 04.07.2013,  07:44:02
dar chioscul de piine din statie de la Piata Victoriei spre Petrila nu il vede nimeni? acolo parca este sala de asteptare poate si mai rau acolo se opresc cunostintele vinzatoarelor la o tigare sau doamna conducator auto de pe ruta Petrosani-Petrila fumeaza linistita pina ii vine rindul la traseu
#4 adriana04.07.2013,  08:17:15
V-02-AM Nu cred ca vreun cetatean primeste bon fiscal cand cumpara paine si asa se cam intampla la fiecare chiosc ... ar trebui sa ceara cetatenii bonul fiscal - daca nu li se ofera, sa nu permita sa se mai intample astfel de ilegalitati !!!
#5 om bun04.07.2013,  08:52:28
pentru om rau - de ce te feresti sa-i scrii numele tabacistei ? stie tot satul ca este vorba de femeia-barbat ceuta lidia...si nu se supara nimeni.
#6 constantin04.07.2013,  11:16:07
va rog foarte frumos sa redati si comentariul subsemnatului. sau este necesar sa-l semnez ? DA. SUNT RUSU CONSTANTIN. ESTE O.K.? sper sa nu mai afirmati ca la mijloc ar fi vorba de ...operatiunea de adunare...
#7 caz real05.07.2013,  17:11:36
In legatura cu sc amira dinamic mai nou ex amira lehel ex kennan cel mai mare tepar de salarii care nu plateste angajati uni si la negru si care nu are nici asigurare pe unele masini hd 14 ken si care isi permite cam multe paine la negru fara factura vanduta pe distributie la alte magazine doar pe foie ex la o firma locala 100 ron pe zi la luna 3100 ron,chioschiuri fara casa de marcat m ai este unu si in vulcan dar bani fac totul la control se termina cu protocol atat cat la itm si la sanipid deci bani vb nu !!!
#8 R-13-C11.07.2013,  08:53:15
BRAGARU ESTE A 7 A SPITA DE LA ROATA, IN "IERARHIA" INTERLOPILOR. "HAITA" CONTEAZA PE EL, ATAT CAT ESTE MINIMUM NECESAR. FOARTE ALUNECOS SI EXTRA-VIGILENT.
#9 Dan07.02.2014,  22:26:17
Politia stie numai sa trimita citati incomplete si sai gasesca pe alti dupa ce au semnat in urma cu 2 ani si jumate ceva pe cei care eu cazut in munti nu iau gasit cu avionul dar pe fraieri ii gaseste ca lea facut alti probleme.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema

Pentru că şefii săi îl cam luaseră la ochi, comandantului Brăgaru a fost medaliat Pro Urbe de către administraţia publică locală [..]

06.04.2014, 21:49   |    0 comentarii

La nivelul anului 2010, pentru „activitatea depusă în slujba cetăţenilor”, Consiliul Local al municipiului Petroşa[..]

23.03.2014, 19:28   |    6 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter