08.07.2013,  10:06:10 | 2 comentarii | 1707 vizualizari
Primim la redacţie / „A fi om e lucru mare!”
de Corneliu BRAN
Vin pe adresa redacţiei nu doar veşti urâte sau critici, ci şi cuvinte frumoase, de laudă, faţă de oameni care-şi fac treaba acolo unde sunt puşi. Pentru echilibru şi pentru respectul faţă de cititori, încercăm, mai ales când lucrurile sunt prezentate pertinent şi inteligibil, să le publicăm sau să ne interesăm de subiectul dat pentru a putea apoi, printr-un material, să le dăm răspuns.
 
Recent, Ioan Opriş din Petroşani ne-a transmis o scrisoare de mulţumire faţă de o femeie, o vânzătoare, care l-a scutit într-una din zilele acestea de alte cheltuieli inutile şi de mai mulţi nervi, referitor la un aparat casnic deţinut de dumnealui, care nu mai funcţiona. Mai exact este vorba de o plită care funcţionează pe bază de gaz. Despre ce este vorba să-l lăsăm pe petroşenean să o facă, redând mai jos mica, dar edificatoarea scrisoare: „Stimată redacţie a Ziarului Văii Jiului, doresc să-mi exprim mulţumirea şi admiraţia faţă de o vânzătoare care a avut răbdare cu mine şi m-a ajutat într-o problemă. N-ar fi mare lucru, chiar o chestiune banală ar zice unii, numai că, în ziua de azi, în comerţul nostru cel de toate zilele rar mai găseşti un vânzător priceput, care să explice cu răbdare şi înţelegere despre vreun produs sau care să-ţi arate practic, cum a fost în cazul meu, cum funcţionează produsul, sau ce defecţiune are. Ei bine, există în Petroşani un astfel de vânzător, o femeie, pe nume Anca, fiica lui Costel Mantale, din câte am înţeles de la tatăl ei, alt om de ispravă. Se vede treaba că tatăl a transmis urmaşei frumoase în dar meseria de comerciant. Dacă alţii cu stare, dar mai ales politicienii de azi şi clasa parveniţilor, aşa-zişii burgheji de carton şi-au îndrumat copiii spre cine ştie ce munci intelectuale deşi tărtăcuţa unora e cam goală, mulţi dintre ei „înotând” prin şcoală pe bază de pile sau bani, ajungând apoi cu diplomă şi doctorate în cine ştie ce birouri elegante, unde freacă menta jucându-se pe calculator sau uitându-se după cai verzi pe pereţi, Costel Mantale şi-a îndreptat fiica spre propria afacere, în comerţ, mai exact spre magazinul de chimicale şi instalaţii sanitare de lângă Poliţia Municipiului Petroşani, magazin pe care toată lumea din Petroşani îl cunoaşte ca magazinul lui Costel.
Revenind la Anca, vreau să spun, ca să audă toată lumea, că ea are răbdare cu orice client, poate mai mult decât ar trebui şi, ca şi tatăl ei, are explicaţii pentru orice produs din magazin, semn că are inteligenţa, vocabularul şi bunul simţ la ea. Nu ca alţii din comerţ, muţi şi surzi la apelurile clienţilor, ba, câteodată, chiar şi cu un comportament sub orice critică.
Şi spun asta deoarece, personal, într-una din zile am intrat în magazinul de chimicale cu o plită pe care o credeam stricată, cel puţin un meseriaş aşa mi-a spus. Auzind Anca acest lucru, a avut răbdare să încerce plita, cuplând-o la o butelie cu gaz, ca să-mi demonstreze că meseriaşul a greşit, iar plita funcţionează! Fără să fie vreo afacere cu vânzări, fata lui Costel mi-a demonstrat în cele din urmă că are dreptate, pierzându-şi cu mine şi cu plita mea minute bune. Nu ştiu câţi comercianţi ar mai fi făcut aşa ceva, fără să te cunoască, iar eu nu sunt singurul client cu care Anca se poartă aşa, toţi cei care trec pragul magazinului constată asta. Ca şi comparaţie, deşi ştiu că fiecare aveţi în minte o figură răutăcioasă de comerciant plictisit, nu mă pot abţine să nu spun cum am fost tratat la una din farmaciile din Petroşani. Unde nu am făcut altceva decât să cer un prospect la un medicament ca să mă edific dacă e bun sau nu pentru tratamentul care mă interesa. Asta a deranjat-o foarte tare pe doamna - între ghilimele - farmacistă, care a început cu nişte comentarii răută­cioase, de n-am ştiut cum să ies mai repede. Culmea, înainte de a-i cere prospectul, i-am cerut politicos chiar dumneaei explicaţii despre medica­ment, dar n-a ştiut să mi le ofere…
Concluzia: ce mare diferenţă între cele două comerciante!
Nu pot să închei decât a spune, bravo Costel, felicitări Anca şi ţine-o tot aşa, pentru că a fi OM, în ziua de azi, e lucru mare!”.
 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 R-13-C12.07.2013,  09:40:10
IN CAZUL FARMACISTEI TREBUIE SA COMPLETEZ UN ASPECT DEOSEBIT DE GRAV. AM INTALNIT DE NUMEROASE ORI SITUATII CEL PUTIN BIZARE. UNELE FARMACISTE FOLOSESC UN TON DE...ATOTSTIUTOARE, "BURICUL PAMANTULUI", SAU LA POLUL OPUS ITI RECOMANDA INSISTENT ANUMITE MEDICAMENTE CA FIIND ...CELE MAI BUNE. EVIDENT CA SI PRETUL ESTE PE MASURA. CAT DESPRE INDICATIILE DE A SCRIE PE CUTIA DE MEDICAMENTE, LA CAT TIMP SE INGHIT SAU ALTE SFATURI UTILE BOLNAVULUI, NICI POMENEALA. OARE, CHIAR NU-SI CUNOSC ATRIBUTIILE SI COMPETENTELE PE CARE LE AU ? CAT DESPRE LIPSA BUNULUI SIMT...NE-AU CONVINS... CA-L DETIN IN PROPRIETATE.
#2 m12.07.2013,  09:49:15
scrieti cu litere mici !


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
Dl. Ioan Sfârlea din Petrila a lucrat ca electrician o viaţă întreagă, fiind angajat al IREH (Electrica, Enel). Adică, din anu[..]
19.01.2014, 21:44   |    0 comentarii
Stimate Domnule Doctor Alexandru Lupşa,
Dragi colegi şi prieteni,
[..]
23.10.2013, 21:09   |    0 comentarii
Primăria Petrila ia cu japca (pe nedrept) de la pensionarii din Lonea, cartierul 6 august suprafeţele mici de teren, închiriate de pri[..]
14.10.2013, 21:00   |    3 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter