11.07.2013,  21:40:40 | 2 comentarii | 1261 vizualizari
Deşi abia ce se uneşte cu SNH-ul, / CEH va fi scos la privatizat sau băgat în insolvenţă
de Alina PIPAN
Pământul nu este al nostru, ci al urmaşilor, urmaşilor noştri. Poate în restul ţării, dar în Valea Jiului este discutabil şi interpretabil. Resursa de cărbune cel puţin s-ar putea să aparţină, în viitor, unui investitor străin. 
 
Ce se întâmplă dacă se găsesc investitori?
Complexului Energetic Hunedoara are deja stabilită o strategie de privatizare. „Ca urmare a discuţiilor purtate cu misiunea comună a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale în luna ianuarie 2013, strategia de privatizare a Complexului Energetic Hunedoara va consta în majorarea capitalului social prin aport de capital privat, cu dobândirea de către un investitor strategic a unui pachet de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al societăţii, în cadrul unei operaţiuni de majorare de capital prin emisiune de noi acţiuni”, după cum se arată în documentele oficiale.
Conform acestei strategii, selecţia investitorului se va realiza, aşa cum s-a întâmplat şi cu celelalte societăţi industriale, prin metoda licitaţiei cu ofertă în plic, combinată cu metoda licitaţiei cu strigare, precedată de negocieri desfăşurate pe bază de oferte preliminare şi neangajante depuse de potenţialii investitori.
Elementele şi condiţiile principale ale contractului de privatizare negociat cu investitorul selectat, inclusiv modalitatea de plată a preţului, vor fi aprobate de guvern. 
 
Ce se întâmplă dacă nu se găsesc investitori?
Dacă nu va exista niciun investitor interesat, Complexul Energetic Hunedoara va intra în insolvenţă. Printre măsurile convenite de România şi Fondul Monetar Internaţional se află şi obligaţia fuziunii societăţii cu minele viabile din cadrul Societăţii Naţionale a Huilei până la sfârşitul lunii iulie. Deci, se înţelege că asta se va întâmpla şi cu minele viabile din Valea Jiului. 
Se intenţionează ca producătorii de energie electrică din cadrul Complexu­lui Energetic Hunedoara, respectiv Mintia şi Paroşeni, să fie declaraţi centrale electrice de sistem, pentru asigurarea consumului tehnologic al Sistemului Energetic Naţional, aspect care va asigura continuitatea funcţionării acestora. Se vor căuta soluţii pentru atragerea de resurse financiare, inclusiv prin privatizarea societăţii, pentru modernizarea capacităţilor energetice şi implicit a exploatărilor miniere care le deservesc. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (2 )

#1 gogaie12.07.2013,  06:32:07
cu echipa de nulitati aservite politic care conduc snh la ce va asteptati?
#2 Mihaela12.07.2013,  11:00:50
Acum se impart functii.......acum se fac cartile. Organigrame, pile....spagi. Domnule Andronache am dori ca numirile pe noul sediu al complexului sa se fac a pe criterii de competenta, transparente nu pe pile, relatii si recomandari politice ale unora. De ce nu faceti concursuri pe posturi si de ce nu faceti organigramele publice???


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 9 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
În momentul de faţă Societatea Naţională a Huilei funcţionează ca o societate independentă. Cu toate că Daniel Andro[..]
17.07.2013, 21:03   |    0 comentarii
La 15 mai ar fi trebuit să fie finalizată fuziunea dintre Societatea Naţională a Huilei şi Complexul Energetic Hunedoara. &Ic[..]
14.07.2013, 20:56   |    3 comentarii

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter