16.07.2013,  20:07:32 | 1 comentariu | 1959 vizualizari
DREPT LA REPLICĂ
de Cititor ZVJ
Către
Domnul Cătălin Docea
Ziarul Văii Jiului
 
Urmare a articolului cu titlul “Hărnicie mare pe angajaţii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă”, apărut în ediţia din 16.07.2013 a cotidianului Ziarul Văii Jiului, vă asigurăm că luăm în considerare aspectele arătate de dumneavoastră  dar solicităm şi un drept la replică. 
Pentru o completă informare a opiniei publice facem următoarele precizări:
- S.C. First Business Class SRL Petroşani a fost verificată în anul 2009 constatându-se realizarea unor modificări constructive faţă de situaţia existentă la controalele anterioare şi anume, o extindere a restaurantului de la parterul clădirii, fără obţinerea avizului şi/sau autori­zaţiei de securitate la incendiu, contrar prevederilor art.30, al.1 din Legea 307/2006. Totodată, cu ocazia controlului din 2013, pe lângă situaţia prezentată mai sus, s-a constatat realizarea unui nou nivel fiind amenajate camere pentru cazare, tot fără obţinerea avizului şi / sau autorizaţiei de securitate la incendiu.
- Deşi controlul la S.C. First Business Class SRL Petroşani a fost planificat şi anunţat conform prevederilor legale în vigoare la faţa locului, în data de 11.07.2013, nu a fost prezent niciun reprezentant al conducerii operatorului economic, ci doar un recepţioner şi un angajat, din discuţia telefonică purtată cu administratorul rezultând că acesta este în concediu, urmând a se prezenta în data de 15.07.2013 pentru încheierea controlului. Menţionăm că administratorul S.C. First Business Class SRL Petroşani nu a specificat intrarea în insolvenţă sau falimentul societăţii comerciale.
- Cu ocazia încheierii controlului, conform documentului de control nr.1168595/11.07.2013, s-au aplicat două amenzi, una în cuantum de 5.000 lei, conform art.44, pct.IV, lit.i) din Legea nr.307/2006, pentru neobţinerea avizului de securitate la incendiu pentru lucrarea de investiţii, “extindere Vila Melinda”, iar cealaltă, în cuantum de 2.500 lei, pentru neîntocmirea actelor de autoritate şi docu­mentelor specifice privind apărarea împotriva incendiilor – art.1, pct.3, lit. b din HGR nr.537/2007. Precizăm că neregulile referitoare la legalitatea funcţionării, din punct de vedere al securităţii la incendiu, precum şi de natură constructivă şi organizatorică, reprezintă un factor de risc pentru clienţii unităţii de alimentaţie publică şi turism.   
- Numărul Procesului Verbal de Control întocmit în data de 11.07.2013 la S.C. First Business Class SRL Petroşani se află pe ultima pagină, cifra unu, prezentă pe prima pagină, reprezentând primul control efectuat, în anul 2013, la S.C. First Business Class SRL Petroşani. 
- În ceea ce priveşte munca de prevenire pe care o desfăşoară reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara vă asigurăm că majoritatea controalelor sunt efectuate cu caracter preventiv, unele deficienţe fiind remediate, pe loc, sub îndrumarea inspectorilor de prevenire, doar în cazuri de neconformare repetată la cerinţele legale în vigoare aplicându-se avertismente şi apoi amenzi contravenţionale.
În cazul în care inspectorilor de prevenire li se solicită acordarea consultanţei cu privire la achiziţionarea mijloacelor de primă intervenţie, aceştia sunt autorizaţi să îndrume persoanele fizice şi juridice spre pagina de internet a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, unde se află lista firmelor şi experţilor atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Cu stimă,
INSPECTOR ŞEF
 MAIOR VIOREL DEMEAN


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
În acest weekend, pe stadionul Centrului de Formare Iniţială şi Continuă, din Orăştie, a avut loc faza judeţeană a [..]
21.06.2015, 12:36   |    0 comentarii
Pompierii hunedoreni au intervenit, miercuri, la un incendiu la un autoturism, o salvare a unui animal din râul Jiu şi trei[..]
14.05.2015, 22:14   |    2 comentarii
La Tabăra Naţională pentru Câini de Salvare, organizată la Cluj Napoca, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă &bdq[..]
05.03.2015, 20:29   |    0 comentarii

Publicitate
Newsletter