29.07.2013,  22:51:24 | 0 comentarii | 785 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În şedinţa ordinară a Consiliului Local Petrila de ieri / Au trecut 14 proiecte şi unul a fost respins…
de Corneliu BRAN
Ieri, în sala de şedinţe a Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” din Petrila a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Petrila. Pe ordinea de zi au existat iniţial 12 proiecte de hotărâre, un raport de activitate a SPLAS în privinţa asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav, o informare privind ducerea la îndeplinire a hotărârilor de consiliu local şi obişnuitul punct „întrebări şi interpelări”.
Peste ordinea de zi au mai existat alte trei proiecte de hotărâre, la propunerea primarului Ilie Păducel, acestea fiind admise spre discuţii şi votare.
La această şedinţă, înainte de a se intra pe ordinea de zi, a fost ales, în unanimitate şi preşedintele de şedinţă, în persoana liberalei Doina Bălănescu.
 
Proiectul care n-a trecut
Din cele 15 proiecte de hotărâre doar unul singur nu a trecut, proiectul nr. 4, care viza trecerea „din domeniul public al oraşului în domeniul privat al oraşului Petrila a unor imobile”, cei cinci consilieri locali ai PNL şi PC votând împotrivă sau abţinându-se.
Probabil că şi acest punct de pe ordinea de zi ar fi trecut dacă lucrurile ar fi fost specificate mai clar, iar anexa 1, la care se făcea trimitere în şedinţă, ar fi fost mai concisă. 
 
Dar despre ce este vorba? Primarul Ilie 
Păducel a explicat că e vorba de blocul de locuinţe ANL, de lângă spital, apartamentele de-acolo urmând a fi întabulate şi apoi vândute. Totuşi, consilierul Florin Ţurcaş, cel care a dat tonul discuţiilor, era nemulţumit de faptul că nu este trecută mai exact schiţa cu amplasarea blocului în proiectul de hotărâre. După ce primarul i-a localizat şi mai exact blocul, spunând adresa şi adăugând faptul că locuinţele urmează a fi vândute, consilierul Florin Ţurcaş a întrebat oarecum nedumerit: „Există cereri de cumpărare a acelor locuinţe cu valoarea astronomică de peste 1 miliard de lei?”. Primarul Păducel i-a explicat că se va face reevaluarea, iar preţul va scădea, după care a izbucnit, aducându-şi aminte de datornicii din blocul respectiv: „Avem VIP-uri din oraş în blocuri ANL care au şi datorii de 27 milioane de lei. Vom face ca de-acum înainte cine nu plăteşte chiria sau utilităţile să fie evacuat”. După alte discuţii, liberala Daniela Vişănescu a pus punctul pe „i”, deoarece se ajunsese încet-încet către un alt proiect, nr. 8, cel care se referea la „modificarea anexei nr. 1 la HCL NR. 244/ 2008 privind trecerea unor imobile bloc de locuinţe din oraşul Petrila, din proprietatea publică a oraşului în proprietatea publică a statului, în vederea trecerii acestora în proprietatea privată a statului” (referinţa fiind aici la alte două blocuri ANL, bl. 34 de pe strada Republicii şi bl. 6 de pe strada Tudor Vladimirescu şi la o greşeală de redactare a unei hotărâri de guvern în care apărea în loc de 32 de spaţii locative la blocul 34, 34 de spaţii locative, confuzia venind probabil de la nr. blocului): „Am sărit de la proiectul 4 şi am ajuns la proiectul 8… Le facem varză, sau ce facem aici?”. Social-liberalul Gheorghe Bobar a încercat să-i dea apoi un scurt drept la replică consilierului Florin Ţurcaş, care, şi după aceste explicaţii, susţinea că „nu poate să voteze ceva ce nu pricepe”, „eu fiind probabil mai tare de cap…” (de reţinut că nu am spus-o noi…): „Dosarul de şedinţă l-am primit, din câte ţin minte, cu cinci zile înainte, şi nu ştiu de ce acum se creează false confuzii. Există o legătură între anexa 1 de la proiectul 4 şi proiectul 8, dar dacă se citea atent acasă se înţelegea despre ce e vorba”. 
După acest moment s-a trecut la vot. Cei trei consilieri liberali şi cei doi conservatori n-au votat proiectul, astfel că el a căzut, în condiţiile în care în sală n-au fost decât 16 consilieri locali prezenţi la şedinţă. 
„Din cauză că nu s-au dat explicaţii clare nu votez, nu de altceva…”, a spus, într-un final, Florin Ţurcaş. Ilie Păducel a încheiat discuţia: „Nu se pot face documentaţiile pentru cetăţeni şi o să-i informăm de acest lucru, nicio problemă… Bun, să trecem mai departe…”. 
 
Popicăria da, Parcul Tineretului nu…
Celelalte proiecte au trecut relativ repede şi fără prea multe discuţii. Totuşi, proiectul de la punctul 5, „privind aprobarea concesionării prin licitaţie publică a Parcului Tineretului în suprafaţă totală de 5.460 mp, a clădirii fostei popicării, cu suprafaţa construită de 409 mp şi a terenului aferent acesteia în suprafaţă de 728 mp, situate în intravilanul oraşului Petrila, str. Trandafirilor, în vederea întreţinerii acestuia şi desfăşurarea de activităţi culturale, de agrement şi activităţi economice” a necesitat alte câteva păreri şi opinii. Într-un final, s-a căzut de acord la „formularea corectă” făcută de primarul Ilie Păducel, la recomandarea mai multor consilieri locali. Consilierul Marius Heljiu l-a rugat pe primar „să nu se schimbe destinaţia parcului, poate decât ocazional. Să zicem că vine magnatul nu ştiu care şi vrea să facă o nuntă în aer liber, plăteşte, face nunta, dar apoi parcul rămâne parc”. Consilierul Temneanu a fost mai radical: „Nu cred că acesta-i rolul nostru, să înstrăinăm un parc, că avem şi multe, iar apoi alţii să vină şi să desfăşoare activităţi economice. Aşa cum am făcut şi la stadion şi în alte dăţi, am putea să-l renovăm, să-l reabilităm şi să-l punem la dispoziţia oamenilor şi a tinerilor, cum acesta e rolul unui parc. Haideţi, dacă nu avem bani, să facem un proiect european şi să facem apoi ce trebuie”.
Până la urmă, propunerea lui Gheorghe Bobar a fost cea luată în calcul cam de toată lumea, inclusiv de primarul Păducel: „Eu merg pe ideea să concesionăm doar clădirea şi terenul fostei popicării, nu întreg parcul”. „Da, doar popicăria şi terenul, unde să se desfăşoare şi eventualele activităţi economice, dar nu şi parcul. Tăiem din proiect Parcul Tineretului în suprafaţă totală de 5.460 mp şi lăsăm doar clădirea fostei popicării, cu suprafaţa construită de 409 mp şi a terenului aferent acestuia, în suprafaţă de 728 mp, terenul de jocuri sportive, iar terenul asfaltat nu intră!”, a spus primarul. Şi aşa a rămas, la vot proiectul trecând în forma pronunţată de primar, cu o singură abţinere.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Pe aceeasi tema
10 proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare desfăşurate miercuri, 4 februarie, au vizat o serie de drumuri din lo[..]
05.02.2015, 19:52   |    5 comentarii
Deşi s-a discutat bugetul pe anul 2015 al Petrilei, acesta fiind cel mai important punct de pe ordinea de zi, şedinţa de Consil[..]
29.01.2015, 22:13   |    4 comentarii
Şedinţei ordinare de Consiliu Local Petrila, care trebuia să aibă loc ieri, i s-a schimbat din nou data, pe motiv că „m[..]
05.01.2015, 21:40   |    3 comentarii
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter