12.08.2013,  23:39:42 | 3 comentarii | 1081 vizualizari
Biznisul vigilentului poliţist Popescu, care te amendează dacă baţi cuie, n-a fost prea serios cu furnizorii săi
de Cătălin DOCEA
Îl ştiţi pe dl. poliţist Sorin Popescu de la Poliţia municipiului Petroşani? Şi dacă nu-l ştiţi, aflaţi că e un personaj memorabil. Aş putea spune chiar că, prin prisma celor ce vi le voi spune în următoarele rânduri, menţine viu mitul că nu există bancuri cu poliţişti, ci doar întâmplări adevărate.
 
În luna februarie 2013, a întocmit Procesul Verbal seria PA nr. 0864680 şi, foarte vigilent fiind, l-a datat 21.03.2013. A doua zi, pe 22 februarie a.c., a întocmit încă un Proces Verbal, seria PA nr. 0864682, dar l-a datat 22.02.2013. Cunosc foarte bine ambele documente întrucât se referă la o amendă şi un aver­tis­ment, date pentru perturbarea liniştii locatarilor pe parcursul unor lucrări de amenajare interioară la locuinţa personală. Chiar nu-l pot uita pe dl. poliţist Popescu. La audieri, mi s-a confesat spunându-mi că, atunci când şi-a amenajat locuinţa, şi dumnealui a mai făcut zgomot. Deci că e de înţeles, între vecini, că pe parcursul amenajării interioare a unei locuinţe se mai produc şi zgomote. Dar, în acelaşi timp, mi-a spus că e obligat să aplice o amendă. De ce era obligat? N-am idee, dar am toate motivele să cred că nu are personalitate şi se teme de şeful său direct. Asta deşi personal era şi este convins că amenda a fost forţată pentru că asemenea cazuri (de astfel de amenzi) sunt foarte rare, dacă nu chiar inexistente. Nici IPJ Hunedoara, atunci când am solicitat acest lucru, nu mi-a putut pune la dis­poziţie o statistică a amenzilor date pentru perturbarea liniştii în timpul amenajării locuinţei. Amenajare care, este important să menţionez, se producea ziua, în limite orare foarte rezonabile.
Am trăit cu impresia că dl. poliţist Popescu este un cetăţean corect, un model – alături de familia sa – în relaţiile cu cei din jur. Puseul de naivitate mi-a fost însă spulberat atunci când am aflat că doamna Popescu, soţia d-lui poliţist, este asociat şi administrator la Lukydiana SRL Petrila, societate actualmente aflată în întrerupere temporară de activitate. Înainte de a intra însă în pauză, firma familiei Popescu a avut câteva litigii serioase cu creditorii săi. Vă pot da câteva exemple.
În dosarul nr. 1206/243/2008, Lukydiana SRL Petrila a fost obligată “să plătească creditoarei suma de 2.736,99 lei, actualizată în raport de rata inflaţiei la data plăţii efective, în termen de 30 zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei ordonanţe şi dobânda legală conform normelor BNR. Obligă pe debitor să plătească creditoarei suma de 39,30 lei, cu titlul de cheltuieli de judecată”. Creditoare a fost SC JT International SRL.
În dosarul nr. 6746/278/2008, s-a admis “cererea formulată de către creditoarea SC Nomentana SRL (...) în contradictoriu cu debitoarea S.C. Lukydiana S.R.L. Petrila, cu sediul în oraşul Petrila, Cartier 8 Martie, bloc 52, ap. 44, jud. 
Hunedoara, şi, în consecinţă: somează debitoarea să îi plăteas­că creditoarei suma de 5.272,79 lei reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în termen de 30 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei ordonanţe, reactualizată în raport de rata inflaţiei la data plăţii efective”.
Ca să vă mai dăm un exemplu, aflaţi că, în dosarul 293/278/2009, instanţa a admis “cererea formulată de creditoarea S.C. Media Trading S.R.L., cu sediul în Sibiu, str. Frigoriferului, nr.2, jud. Sibiu împotriva debitoarei S.C. Lukydiana S.R.L., cu sediul în Petrila, str. 8 Martie, nr. 52/44, jud. Hunedoara şi în consecinţă: 
Somează debitoarea să plăteas­că creditoarei suma de 4.896,87 lei, actualizată în raport cu rata inflaţiei aplicabilă la data plăţii efective, din care 2.615,85 lei reprezentând contravaloarea produselor livrate şi neachitate şi 2.281,02 lei reprezentând penalităţi de întârziere, în termen de 10 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei ordonanţe. Obligă debitoarea să plătească, creditoarei suma de 90,75 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”.
Legal, dl. poliţist Popescu poate întocmi, cu tot cu dată calendaristică din viitor, câte Procese Verbale doreşte. Mă întreb însă dacă, din punct de vedere moral, nu-i tremură pixul atunci când aplică amenzi “pentru că trebuie” în timp ce, în afara orelor de program, firma familiei sale s-a îndeletnicit cu ţeapa până a intrat în “întrerupere temporară de activitate”?


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (3 )

#1 kosty13.08.2013,  22:24:05
timp de 15 zile, in blocul 105, doi meseriasi au gaurit peretii unui apartament doar intre orele 12-18. la un moment dat se auzeau zgomotele ca de la o drujba. vecina de la ap. 25 i-a chemat si le-a aratat tavanul din bucatarie care se crapa tot mai vizibil. au promis ca inceteaza. in zadar. au mai lucrat vreo 5-6 zile. politia ? care politie? pai nu stiti al cui este apartamentul de intrebati de politie..... titele ce faci baiatule? te uiti pe gaua cheii?
#2 myhali14.08.2013,  09:42:43
Sa vedeti, ce se intampla,cand apelezi la ajutorul politistilor,intr-o zi de sarbatoare. Pe langa faptul ca esti tratat ca un ins ce deranjezi, garcea isi afiseaza o figura de neinteresat de reclamatie, incat iti vine sa o iei la fuga si sa te intrebi daca nu cumva ai intrat din greseala intr-o alta institutie...Conform legii, garcea trebuie sa consemneze intr-un proces verbal toata tarasenia. Apoi sa dispuna masuri urgente de remediere a situatiei anacronice si sa instituie puterea legii, in asigurarea linistii publice.El in schimb te trimite acasa..."or sa vina colegii sa vada care-i situatia"...si te sfatuieste "sa depui luni o sesizare la comandant".(?!)Limbajul, atitudinea cat si rationamentul acestor asa zisi politisti ne conving -daca mai era nevoie- ca indivizii s-au imbracat in uniforma de politist si s-au ratacit in sediul politiei lui titel. De fapt, se respecta cu sfintenie proverbul "dupa sac si petec".
#3 Gogaie14.08.2013,  10:12:18
Stegarescule,nu mai fi fricos ca iepurele. Daca nu ai coloanavertebrala,lasa-ne. Din cauza cerintelor si tremuratului tau pentru scaun se comit aceste mici gafe.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *










* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227







Publicitate
Newsletter