20.08.2013,  23:31:35 | 0 comentarii | 569 vizualizari
Chiar dacă Primăria Lupeni neagă, şoferii de maxi-taxi insistă: „Taximetriştii parchează în staţiile noastre şi ne iau clienţii”
de Alina PIPAN
La Lupeni continuă să persiste starea tensionată între şoferii de taxi şi cei de maxi-taxi. S-a ajuns chiar şi la agresiuni în trafic.
 
Un şofer de maxi-taxi a fost luat de piept şi îmbrâncit prin geamul autovehiculului de un şofer de taxi, se presupune pompier la Uricani, pentru că a îndrăznit să-l apostrofeze deoarece tocmai încărca în taxiuri clienţi din staţia de maxi-taxi. A fost la poliţie, de unde a fost trimis să-şi ia certificat medico-legal. Cum omul nu fusese tocmai bătut, ci ameninţat şi îmbrâncit, a renunţat. 
Asta povestesc unii şoferi de maxi-taxi din Lupeni, care dezvoltă subiectul: „Taximetriştii parchează în staţiile noastre şi ne iau clienţii. Înainte mai era un poliţist de la Rutieră care-i mai sancţiona, acum a fost mutat, nu ne mai apără nimeni. Vin în staţia noastră şi ne iau clienţii. Noi plecăm uneori cu maşinile goale. Nimeni nu ia nicio măsură, nici primăria, nici poliţia. Noi plătim taxe pentru staţii, şi nu  suntem lăsaţi să ne facem treaba cum trebuie”.
Şoferii de maxi-taxi susţin că la Vâscoza este cea mai gravă situaţie. Aici, cu toate că sunt staţii amenajate şi pentru taxiuri şi pentru maxi, când mai duc lipsă de clienţi, taximetriştii trag în staţia de maxi şi racolează trei-patru doritori. 
Însă Primăria Lupeni neagă existenţa unei probleme de acest fel, de asemenea, mai spune că niciun operator de maxi-taxi nu a făcut vreodată sesizări în acest sens. 
„Serviciile de transport public local de pe raza municipiului Lupeni se desfăşoară conform Legii 92/2007. În acest sens, Primăria municipiului Lupeni a atribuit atât serviciul de transport 
public local cât şi serviciul de transport public în regim de taxi şi în regim de închiriere prin concesionarea în gestiune delegată respectându-se astfel normele  privind concurenţa pe piaţă şi tratametul legal şi nediscriminatoriu pentru toţi operatorii de transport rutieri şi transportatorii autorizaţi. Nu au fost aplicate sancţiuni transportatorilor autorizaţi care desfăşoară serviciul de transport în regim de taxi şi în regim de închiriere deoarece aceste servicii se desfăşoară după regulamente şi norme de aplicare diferite, acestea fiind res­pectate. Nu au fost înregistrate sesizări din partea operatorilor de transport local privind încălcarea principiilor concurenţei de piaţă.
Referitor la sumele plătite lunar de către operatorii de transport public local, acestea au fost reglementate prin HCL şi reprezintă cuantumul unei redevenţe aşa cum prevede legea în cadrul contractelor de concesiune. Conform art. 14, alin. 1 din Legea 92/2007 servi­ciile de transport public local se reali­zează prin intermediul infrastructurii tehnico-edilitare specifice care, împreună cu mijloacele de transport, formează sistemul de transport public local şi nu se referă la folosirea staţiilor de pe domeniul public, deci nu se plăteşte strict pentru folosirea staţiilor.
Staţiile de transport public local sunt amplasate în locuri diferite de cele amenajate pentru prestarea serviciului de transport în regim de taxi şi de închiriere prin HCL astfel evitându-se prestarea unui serviciu de transport în defavoarea unui alt serviciu de transport”, se arată într-un răspuns al Primăriei Lupeni solicitat de Ziarul Văii Jiului Compartimentului servicii comunitare de utilităţi publice şi transport local.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter